Kik az indigó gyerekek?




Első úttörőik – a tudatváltás előfutárai - már az 1950-es 60-as években megérkeztek, de nagyobb hullámban a 70-es 80-as évektől születtek le a Földre. Temperamentumosak, elkötelezettek, impulzívak. Jó ítélőképességgel, erős intuícióval rendelkeznek. Nem tudják elviselni az álszentséget, a tekintélyelvűséget és nem lehet olyasmire kényszeríteni őket, amit nem szeretnének. 

Erős kényszert éreznek arra, hogy tegyenek valamit, amivel jobbá teszik a világot, ezért világmegváltó terveik és gondolataik vannak. Esetenként hiperaktívak is lehetnek, mert sürgetőnek érzik a feladataikat. Legbelül tudják, hogy kik ők, ezt képviselik is, ezért fensőbbségesnek tűnhetnek. Emiatt általában nincs önbizalom-problémájuk. Fontos számukra a kreativitás. Érzékenyek és rendkívül együttérzők. Őszinték, nyíltak és függetlenek.

Fejlett igazságérzettel rendelkeznek. Legbelül tisztában vannak a világmindenség törvényszerűségeivel, és alapigazságaival, a magasabb, szeretettelibb elvekkel, és ezekhez mérnek mindent, amivel találkoznak.

Könnyedén kommunikálnak állatokkal, növényekkel, más gyerekekkel és a természettel.
Sokszor tapasztalhatjuk, hogy „láthatatlan" barátaikkal beszélgetnek. Kevés alvásra van szükségük, s nagyon érzékenyek arra, hogy mit esznek: legalkalmasabbak számukra a természetesen, és organikusan termesztett élelmiszerek.
Az indigógyerekeknek sok sötét liláskék szín van az aurájukban. Ez a homlok, vagy 3. szem csakra színe is. E csakra felel a tisztánlátásért, az energiák érzékeléséért. Az indigógyerekek nagy része pedig rendelkezik ezzel a képességgel.

Ezek a gyerekek utat mutatnak, és energiájukkal katalizátorként szolgálnak ehhez az átalakuláshoz, azaz a régebb óta a bolygón élőkben segítik az indigó-kristály átalakulást. Új mintákat mutatnak, és adnak át. Közülük kerülnek majd ki a jövő béketeremtő politikusai, és a természet egyensúlyát helyreállító tudósok.
Az indigók legfőbb feladata, hogy rámutassanak a régi, idejétmúlt, korlátozó mintákra, s azért jöttek, hogy lebontsák és eltávolítsák ezeket.
A régi – hatalmon, tekintélyelvűségen és megfélemlítésen alapuló – nevelési szemlélet egyszerűen nem fog működni az indigógyerekeknél. Ők azért születtek a Földre, hogy megkérdőjelezzék ezt a szemléletet, és segítségükkel valami alkalmasabbra cseréljük le őket. Ha helyesen szeretnéd nevelni az indigógyereket, akkor kövesd az alábbiakat:

A szülő-gyermek viszonyban fontos a partnerkapcsolat, amelyben hozzásegítitek egymást különféle örömteli tapasztalatokhoz. Neked meg kell tanítanod a gyermekednek (ennek a léleknek) az élethez szükséges készségeket, melyekre szüksége van a bolygón. A gyermek pedig az élet új nézőpontjaira, perspektíváira tanít téged.

A te szereped, mint szülőé, az, hogy segítsd a gyermeket abban, hogy kibontakoztathassa, amiért a Földre érkezett. Ehhez a gyermeknek szeretetre, támogatásra van szüksége, hogy kifejezhesse aki, és ami ő valójában, és átadja a magával hozott új mintát a világnak.

Szeretni pedig csak akkor tudod helyesen a gyermekedet, ha szereted és tiszteled önmagadat. Másképp a te feloldatlan negatív érzéseid, konfliktusaid vissza fognak tükröződni feléd a gyermek viselkedésében.

Az indigógyerekek felnövekedve a szenvedélyeiket követik, és új, szokatlan, kreatív, és örömteli lehetőségeket választanak. Fontos, hogy elfogadd ezt, és bátorítsd őt abban, hogy a saját útját járja.

A mások iránti tolerancia és mások elfogadása szintén része az indigógyermekek küldetésének. Ők segítenek megteremteni egy olyan világot, ahol mindenkit tolerálunk, és elfogadunk. Ezért fontos, hogy a családban is működjön a tolerancia, a különbözőségek, és a különböző igények elfogadása.

Fontos, hogy a család tagjai probléma esetén meghallgassák és megértsék egymást, és közösen találjanak egy mindegyikük számára elfogadható megoldást. Az indigógyermekeknek is szükségük van arra, hogy tudják, hol húzódnak a határok, és hogy mit vársz el tőlük a családon belül. Ezt azonban szerető és csendes módon közöld velük!


Forrás: blikk.hu


Megjegyzések