This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

2011. július 31., vasárnap

Egy igazi sikertörténet

Szia Viki! Ahogy már észrevetted,én igen sokat reagálok az írásaidra.Amióta rátaláltam az oldaladra,rengeteg változás történt bennem.Kicsit félve olvasgattam eleinte amiket írtál,mivel igen nehéz volt elfogadni hogy mennyi tennivalóm van ahhoz hogy én megváltozzam.Anyukám révén már vagy 15 éve benne voltam a spirituális világ felfedezésében,rengeteg dologgal találkoztam:Reiki,családállítás,kineziológia,Spirituális válasz terápia és még sorolhatnám.Valamiért egyik sem úgy működött,ahogy azt vártam.Anyuka révén nem volt túl sok időm mélyebben elmerülni ezekben a témákban,így kialakítottam magamban egy saját védelmi rendszert ,a fényvédelmek és az angyalok segítségét kérve.Elkezdett működni,de csak a túléléshez volt elég.Mígnem rátaláltam kb.2 hónapja az írásaidra.Nem értettem semmit,ennyi év után tele információkkal,tanult vagy inkább annak vélt ismeretekkel a hátam mögött csak ennyi vagyok?Akkor egy picit nézegettem a Te magán oldaladon ,ki vagy mit csinálsz,hogy élhetsz stb.hirtelen rádöbbentem:ezt én is el akarom érni,meg akarlak ismerni!!Sosem voltak igazi céljaim,vágyaim,nem vártam el semmi különöset az élettől.Azt hittem,azzal,hogy rosszat nem teszek,de különösebb kimagaslót sem,pont elég ahhoz hogy egyszer valami csoda történjen az életemben.Belemerültem hát az írásaidba,kicsit félszegen,butának és "kicsinek" érezve magam,de csak azon járt az eszem,hogy "Itt vagyok végre,megtaláltam!".Más nem számított csak hogy megismerjem a bennem rejlő saját csodámat.Kezdtem érteni amiket írtál,de a kép nem volt teljes,hisz idő kell a gyomláláshoz.Ezután kaptam egy könyvajánlást,amihez hosszú évek óta először le tudtam ülni,volt időm olvasni,és azokra gyakorlatokra,oldásokra is amiket felraktál.Elkezdtem önmagam felépítését és napi szinten mindig olyan írásokkal ajándékoztál meg,ami egyre előrébb vitt a megismerés útján.Én egy olyan helyen élek,hozzáteszem imádok itt élni,ahol az emberek nagyon nehezen élnek,reményvesztettek,igen nehéz velük a spirituális világról beszélni.Ahogy elkezdtem felismerni mit is szeretnék,egyre többen kezdenek körülöttem megnyílni az Új befogadására,pedig évek óta erről beszéltem és nem hallották,én sem, amit mondok.Ahogy általad rádöbbentem az önszeretet fontosságára,használni kezdtem a szeretetet ,minden megváltozott.Ma már vannak céljaim,vágyaim,az emberek egyre jobban figyelnek a szív hangjára körülöttem.Mosolygunk,szeretetről beszélgetünk ,pedig az életünk nem lett egycsapásra jobb,csak könnyebben vesszük a feladatainkat.Még rengeteget írhatnék erről mert majd kiugrik a boldogságtól a szívem,olyan hálát érzek irántad,de a Te időd is kincs.Úgy érzem általad egy új család tagja lettem,mintha világ életemben ismertelek volna.Kérted írjunk erről Neked,hát bennem ez történt,ez történik hisz a változás folyamatos.Rád bízom ebből mit szeretnél megosztani,ahogy azt te érzed,én nem vagyok túl jó író.Örök hálával és köszönettel:Andi


Aktuális oldások programja az alábbi linken megtekinthető:

http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html

2011. július 14., csütörtök

A meditáció megerősíti az agyat

Azt már tudtuk, hogy a meditáció akár maradandó változásokat is előidézhet az agyban, egy új tanulmány azonban azt is kimutatta, hogy az agy kulcsfontosságú részei valójában megerősödnek a gyakorlatok során. 

A tanulmányban teljesen hétköznapi emberek vettek részt, akik szabadidejükben rendszeresen meditálnak. A Harvard Egyetem orvosi karának oktató intézetében, a bostoni Massachusetts Általános Kórházban készített MRI felvételeken elvégzett elemzések az agy azon kéregi területein mutattak ki vastagodást, melyek az érzékelési, hallási és látási, valamint a belső észleléshez kapcsolhatók, mint a szívritmus vagy a légzés automatikus ellenőrzése. 

A tanulmány szerint a rendszeres meditáció egyben lassíthatja az agy strukturálisan legfejlettebb része, a frontális kéreg idősödéssel összefüggő elvékonyodását is, ami szerteágazó kapcsolódásai révén gyakorlatilag az élő szervezet minden lényeges funkciójában részt vesz. A tanulmányban csak 20 fő vett részt, akik mindannyian jól ismerik és átlagban kilenc éve alkalmazzák a buddhista meditáció gyakorlatát, azonban a kutatók ezzel a kis csoporttal is jelentős eredményeket értek el.

A kutatást a kórház egyik pszichológusa, Sara Lazar vezette. A kutatásban szintén résztvevő Jeremy Gray, a Yale Egyetem pszichológia tanszékének adjunktusa szerint a vizsgálatokban az a legmeglepőbb, hogy egy meditációs gyakorlat képes megváltoztatni bárki szürkeállományát, különös tekintettel arra, hogy a résztvevők nem buddhista szerzetesek, hanem többségükben teljesen hétköznapi, dolgozó, családos emberek voltak, akik naponta átlagosan mindössze 40 percet töltenek meditálással. 

A meditáció során megváltozott agyterületek többsége a jobb féltekén helyezkedik el, ami a figyelem fenntartásában játszik kulcsszerepet, a figyelem pedig a meditáció középpontja. A kutatók feltevései szerint a jóga és a meditáció más formái is hasonló kihatással lehetnek az agy szerkezetére, azonban valószínűleg minden egyes módszer némileg eltérő sémát fest a kéregvastagodásban az adott mentális gyakorlatok függvényében.

Forrás: sg.huAktuális tanfolyamok és oldások programja az alábbi linken megtekinthető:

2011. július 13., szerda

A reinkarnációs terápiáról

A reinkarnációs terápiát Thorwald Dethlefsen kísérletezte ki, melynek célja, hogy az egyén lelki szorongásait, élete során átélt megrázó eseményeiből adódó lelki zavarait oldja, valamint, hogy hozzá segítse az embert ahhoz, hogy a "véletlen" okozta sorscsapások, szerencsétlenségek hátterét megértse. 
A reinkarnációs terápia nem hipnózis, nem is dolgozik a hipnózis módszereivel. 
A páciens meditatív állapotban jut el a regresszió folyamatába, tudata a terápia során mindvégig éber marad. 
A problémától függően az ember utazhat gyerekkorába, 
vagy a születés előtti (anyaméhben eltöltött) időbe, 
vagy korábbi életeibe, ahol az adott probléma először merült fel. 

A dethlefsen-féle módszer különlegessége, hogy nemcsak utaztat és szembesít a problémával, hanem karma-oldással gyógyít is. ( súlyos betegségekből is meg lehet gyógyulni) 

Sok ember tapasztalja, hogy életében időről időre felbukkannak ismétlődő események, ismétlődő problémák, amelyeket bárhogy is próbál elkerülni, mégis hasonló helyzetben találva magát nem úgy reagál le, ahogy kellene. 

Ennek az oka, hogy tudatalattink bizonyos eseményeket tévesen kódol, és például egy korábban elszenvedett negatív eseményt felidézve, akkor is beindítja a túlélő programot, amikor arra nincs is szükség. Így hordozhatunk magunkban megmagyarázhatatlan félelmeket, fóbiákat, viselkedésmintákat, amelyeknek az oka gyermekkorunkból, vagy előző életünkből ered. 

A reinkarnációs terápia elvezet a probléma gyökeréhez, tudatalattink felismeri a hibás programot, megértjük, tudatosítjuk a probléma okát, amelyet akár több inkarnáción keresztül is megismételtünk. A terápia során egyre nagyobb tudatosságra és önismeretre teszünk szert, lelkünk felszabadul a mélyen eltemetett nyomasztó emlékek súlya alól, és problémánk szinte magától megoldódik.

Forrás: http://karma.shp.hu/hpc/web.php?a=karma&o=karmikus_blokkok_oldasa__0rjkAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

" Újra és újra 
leszállsz ide a földre, 
változó ölekbe, 
mígnem megtanulsz olvasni a fényben, 
s látod, hogy az élet és halál ugyanaz, 
s az idő időtlen. 
Míg fáradságos életek láncolata 
nyugvó körré nem rendeződik benned- 
míg akaratod világakarat nem lesz, 
s a csönded- csönd és örökkévalóság." 
(Manfred Kyber)

2011. július 12., kedd

A pánik legyőzése


"Utaztatásom során kiderült, hogy körülbelül az első világháború idején Angliában éltem férfiként. Kimondottan tipikus angol férfi voltam, azzal a visszapödörített bajusszal. Pilótaként dolgoztam, kisebb repülő pilótafülkéjében tartózkodtam másik két társammal együtt, az utastérben sem ültek sokan, talán tíz katona utazott. Felderítő úton voltunk, egy sűrű erdős terület fölött. Láttam a tájat, a menekülő embereket a nyílt terepen. Visszafordultunk, és a tenger fölé kerültünk, amikor a gépünket találat érte. A tengerbe zuhantunk, és a szörnyű élmény, a pilótafülke berobbanása a víznyomástól történt. Hihetetlen erővel préselődtem fel a fülke tetejéhez, s ott fulladtam meg.

Nos, ez az élmény a fóbiámat oldotta, bizony féltem a bezártságtól, a magasságtól. Nem lifteztem, nem metróztam, a Rám-szakadéknál elakadtam, hatalmába kerített a pánik, nem tudtam továbbmenni. A reinkarnációs élményt feldolgozva tisztult le bennem, hogy ezen már túl vagyok, csak emlékként él az elmémben. A sikerélmény akkor jött, amikor pár évvel a reinkarnációs élményem után négyen elakadtunk egy liftben, és a másik három emberben én tartottam a lelket." Uza Gitta


Aktuális oldások programja az alábbi linken megtekinthető:

http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html

2011. július 6., szerda

Anyagi blokkok oldásaElsőként anyagi problémákkal mentem oldásra, mert ez jelentette a legnagyobb gondot, egy csomó más egyéb között. Rögtön meg is lepődtem, mert kevés anyagi blokkom volt, de amik voltak, hatalmasra sikerültek, mert sosem tudtam igazán pénzt keresni. Mindig a férjem volt a pénzkereső a családban, pedig én sokkal többet tanultam. 

Az első oldásnál még magzati koromból találtam egy blokkot, nagyon érdekes volt. Nem várt gyerek voltam, s sokáig titkolták is ezt a terhességet, mert a szüleim nagyon fiatalok voltak. Éreztem, ahogy anyukám, egyfolytában feszült, aggódik, még magát sem tudta eltartani, nemhogy egy gyereket. Már magzati koromban bűntudatom volt a pénz miatt, hogy milyen sokba kerülök én majd nekik. És folyton ez az érzésem a férjem mellett is... Ez került először feloldásra. Már ebből sokmindent megértettem, például azt, miért vonok meg magamtól mindent, s érzem azt, hogy nem érdemlem meg. 

A második bőség egy előző életben találtam magam. Férfi voltam, egy tanyán éltünk, 3 kisgyerek édesapja voltam, rengeteg állatunk volt, egy nagy tavunk, gyümölcsfák és ültetvények, amíg a szem ellát. Az első jelenet amit láttam, az volt, hogy már megy le a nap, mi pedig bent vacsorázunk, az egész család, éppen megáldani készülünk az ételt, nagyon boldogok vagyunk. A kisgyerekek, a kisfiúk, akik talán ikrek, néha összekapnak, de szent a béke. Másnap jött egy lovaskocsi, a feleségem elutazott meglátogatni a rokonait, mi pedig a gyerekekkel maradtunk. Együtt reggeliztünk majd kimentünk a tóhoz egy hálóval halászni. A gyerekek lepkére vadásztak, volt egy kiskutyánk is, ő is vigyázott rájuk. Még halat is sikerült kifognunk. Egyszer csak jött egy lovaskocsi, és mennem kellett, tudtam, hogy pénz áll a házhoz, mert jöttek takarmányért. A gyerekeket otthagytam, míg az üzletet elintézem. Egyszercsak a nagyobbik fiam visitozva futott felénk, hogy az egyik kicsi beleesett a tóba, és nem találja. Addigra ő már csuromvizes volt, hisz utána ugrott. Odarohantam, sokáig kerestük, de élve már nem került elő. Az egész utána következő életemre rányomta a bélyegét. Soha egyikőnket sem láttam már boldognak. Hatalmas blokkot tett belém, hogy a pénz fontosabb volt nekem, mint a gyerekem élete. Az az érdekes, hogy a kislányomat ebben az életemben sem engedem víz közelébe, fóbiám van tőle. 

A régi kisfiam a mostani életemben a párom, a volt feleségem pedig a kislányom... Tökéletesen megértettem mindent...

Nagyon hálás vagyok a tapasztalásokért. A szépségiparban dolgozom, és a második oldás után rögtön érezhető volt a változás, hirtelen elkezdtek özönleni hozzám a vendégek, most 3 hónap után már csak 3-4 hétre előre tudok vendéget vállalni. Újra visszataláltam önmagamhoz és a hivatásomhoz. Köszönet érte. Alíz-37


Aktuális oldások programja az alábbi linken megtekinthető:

http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html

2011. július 1., péntek

Átok levételeEzt a módszert is használhatod magadon és másokon is. Ügyelj rá, hogy hátad ne érjen semmihez, például egy székhez. Hajolj előre, feküdj oldalra vagy hasra. 

Hívd Rafael és Michael arkangyalokat, kérd, hogy legyenek veled, mélyen lélegezz egyet, majd fújd ki a levegőt. Tudni kell, hogy amikor valaki mérges saját magára vagy másokra, a kibocsátott energia valamilyen éteri formát öltve belefúródik a testbe. Előfordul, hogy ezzel, tudatosan vagy tudat alatt, megátkozzuk önmagunkat vagy másokat. 

Légy kész elengedni testedből bármilyen haragot. Szedjél ki minden tört, nyilat, kardot, éles és fájdalmat okozó tárgyat saját hátadból, vagy a kezelt személyéből. 

Miközben kiszeded őket, talán meglepődsz, mert látni fogod, ki küldte őket. Amennyire csak tőled telik, bocsáss meg nekik, ezzel is elősegítve gyógyulásodat. Folytasd a munkát, szedegesd addig a tárgyakat, amíg mindet ki nem szedted. Ekkor minden átok teljesen feloldásra kerül, az idő minden kiterjedésében. 

Rafael most egy zöld színű, folyékony gyógyító zselével ken be, amely minden sebet begyógyít. Gyógyulásod közben Michael bíborszínű gumipajzsot von köréd, ez biztosítja, hogy minden további támadás lepattanjon rólad. Amikor lepattan, a támadó energia átalakul szeretetté, és visszatér küldőjéhez, hogy nála is bekövetkezzen a gyógyulás. 

Immár teljesen tiszta vagy és teljes védelmet élvezel. Mondj köszönetet Rafael és Michael arkangyalnak a gyógyításért.

Dr. Doreen VirtueAktuális tanfolyamok és oldások programja az alábbi linken megtekinthető:

Visszatekintés elmúlt életekre - meditációs gyakorlatArany Fényoszlopod képének felidézésével kezdd a gyakorlatot, lásd, hogy ragyogó gyűrűje körülfogja testedet. Látod, hogy lábaid alatt a Föld szívébe hatol; erős, szilárd és biztos támaszt nyújt. Kellemesen érzed magad benne, erősnek érzed magad. Fényoszlopod egészen a Forrás szívéig nyújtózik. Ha felpillantasz a magasságokba, láthatod, hogy az oszlop tetejében fehér Fényesség ragyog, oly tündöklő, hogy minden képzeletet felülmúl. Tudod, hogy a Forrással való összeköttetésedet jeleníti meg. Látod, hogy Fényoszlopod folytonos és sértetlen. Repedések, lyukak nem láthatók rajta, s az Én teljességében oltalomban, támogatásban és békés magányban van részed. Minden amit látsz, a Fényben fogan, s kellemesen fogod magad érezni az egész gyakorlat során. 

Most látod, hogy tudatos éned apró emberi Fényalak képében üldögél fejed középpontjában. Figyelmedet fókuszáld arra a pontra, mígnem egész tudatosságod fejed középpontjában összpontosul. Egy pompás lépcsősort pillantasz meg magad előtt; arany és kristályos, lágyan kanyarog lefelé. Fényességgel és ragyogással körülvéve végigsétálsz rajta, majd elérkezel szívközpontodba. 

A szívközpont azt a csodás helyet képviseli, ahol a fizikai világban tett utazásod minden szépségét és izgalmát raktározod. Képzeletedet használva színezd ki néhány részlettel. Helyezz bele pompás bútorokat, telítsd sok-sok fénnyel és színnel. Idézd újra magad elé a nagy asztal képét, melyet Éned alkotóelemei ülnek körül, ott van a négy test és más összetevők azok közül, amelyeket már megismertél. Nagyon izgatottak, mert hallották, hogy egy csodás, varázslatos utazást készülsz tenni a múltba; saját történelmedbe, fejlődésed történetébe fogsz bepillantást nyerni. Lásd, milyen felvillanyozottak. Mindannyian indulásra készen állnak. Micsoda kalandnak nézünk elébe! 

Látod, hogy lelked is jelen van. Gyönyörű szép, telve van Fényességgel és örömmel. Megígéri, hogy végigkísér az egész utazáson, és segít, hogy megérthess mindent, amit e gyakorlat során látsz és tapasztalsz. Ne feledd, a gyakorlat során a lélek bölcsességét fogod közvetíteni, s az Én Fénye lesz a fáklya, mely bevilágítja a múltbeli életeket és élményeket. Némelyikük esetében egy kicsit nagyobb fényességre lesz szükség, hogy megérthesd, és a valódi lényedről szóló jelenlegi tudásodba olvaszthasd azokat. 

Lehet, hogy egy Spirituális Tanítót is magaddal szeretnél vinni az utazásra. Képzeleted segítségével lásd magadat előtt a spirituális síkra vezető ajtót. Kopogást hallasz. Spirituális Tanítód érkezett meg, hogy segítségedre legyen izgalmas kalandod során. Menj az ajtóhoz, és nyisd ki. Látod, hogy Spirituális Tanítód áll előtte, rád mosolyog, majd így szól hozzád: „Hallottam, hogy a múlt életekbe vezető csodálatos utazásra készülsz, hogy az élmény révén tudásra és bölcsességre tegyél szert. Ha megengeded, szeretnék veled tartani, és segíteni benne." Meghívod-e ezt a kedves barátot, hogy elkísérjen utadon? Azt hiszem, így teszel. Tessékeld be őt is a szívközpontba. 

Gyűjtsd egybe az Én összes alkotóelemét, akik már égnek a vágytól, hogy e kalandos utazás részesei lehessenek, lásd, hogy valamennyien a lélek energiájába olvadnak. Érzed, hogy egész Éned e sokkal hatalmasabb és átfogóbb szintű lény Fényébe olvad. Mint szépséges Fényvirág az értékes drágakövet, úgy tart magában téged. Biztonságban vagy, szeretet vesz körül a lélek energiájában. Ne feledd, minden, amit látsz és teszel, e széles horizontot befogó perspektíva Fényén és szeretetén keresztül válik érzékelhetővé számodra. 

Indulásra készen várakozol. Látod, hogy egy másik ajtó formálódik a terem egyik falában. Közelebb lépsz, és a következő feliratot pillantod meg rajta: „Az előző életeimre nyíló ajtó". Ez egészen világos, nem igaz?

Ha kész vagy indulni, állj az ajtó elé, és világosan fogalmazva ismertesd szándékodat. Talán egy meghatározott életet szeretnél közelebbről megismerni, ám az is lehet, hogy csupán egy olyan életbe szeretnél belepillantani, ,amely a segítségedre lehet egy bizonyos dolog megértésében és világossá tételében. Előfordulhat, hogy egy olyan életbe szeretnél ellátogatni, amelyben annak idején egy probléma merült fel, s most szeretnéd életre hívásának körülményei között elengedni, hogy a probléma ezzel jelenlegi életedben is megoldást nyerjen. Meglehet, hogy egy olyan életről van szó, melynek megismerése segíthet abban, hogy választ kapj a következő kérdésre: „Ismertem már ezt a személyt azelőtt"? Ám az is lehet, hogy csupán ennyit mondasz: „Tudni akarom, hogy éltem-e Atlantiszban vagy más, Egyiptomhoz hasonlatos csodálatos civilizációban." Kijelentésed talán ekként fog szólni: ,;Tudni akarom, hogy voltam-e már médium azelőtt. Kérlek, mutass nekem egy olyan életet, amelyben minden jól működött." Ha úgy érzed, megakadtál a közvetítéssel, talán ilyen szavakat intézel lelkedhez: „Egy olyan életbe szeretnék bepillantás nyerni, amelyben médium voltam, és amelyben a jelenlegi életemre is kiható, a közvetítéssel kapcsolatos problémáim keletkeztek. Vissza akarok menni, hogy egy pillantást vethessek gondjaim gyökerére." 

A következő gyakorlat során arra fogunk összpontosítani, hogy egy olyan jelenlegi problémádra vagy nehézségedre keressünk megoldást, melynek gyökerei múlt életekbe nyúlnak, és amely túlságosan nehéz vagy fájdalmas volt ahhoz, hogy abban az előző életben a végére járj, és tapasztalásod részévé tedd azt. Azért döntöttem úgy, hogy most elsősorban erre a tárgyra fókuszálok, mert ez az a kérdés, amellyel kapcsolatban az emberek a leggyakrabban segítséget kérnek tőlem. Ez persze nem azt jelenti, hogy a gyakorlatot csupán ebben az egy esetben lehet alkalmazni. Egyáltalán nem erről van szó. A következőkben leírt folyamat a „sikeres életekbe" vezető utazások során is ugyanúgy használható. A meghatározás olyan elmúlt életekre vonatkozik, melyekben képes voltál egy rendkívül erős és kreatív személyiséget kialakítani, aki nagy sikereket ért el az életbe lépése előtt kitűzött célok teljesítésében. Meglehet, hogy nagy művészként, zenészként, esetleg sikeres és nagy tiszteletben álló vezetőként éltél. Előfordulhat, hogy nagyszerű életet élő, kiválóan közvetítő médium voltál. Az efféle életek hatalmas erőt és bölcsességet rejtenek magukban, melyet tudatosabban a magadévá tehetsz azáltal, hogy visszaemlékezel arra, ki voltál akkor, valamint ha megpillantod azt a hatalmas teremtőerőt, amelyet a múltban képes voltál megnyilatkoztatni. 

Láthatod, hogy tömérdek választási lehetőséged van. Most azonban folytassuk utazásunkat. Állj az ajtó előtt néhány pillanatig, és tisztázd magadban, mit is keresel. Légy nagyon, nagyon biztos abban, hogy mit akarsz, mert szándékod világossága vezet majd el a megfelelő helyre. Ezzel tudatod lelkeddel, hogy melyik életet kell eléd tárnia, hiszen ő valamennyi előző életedet bensőségesen ismeri. 

Amikor ezzel elkészültél, nyisd fel az ajtót, és lépj ki rajta lelked és Spirituális Tanítód kíséretében. Egy hosszú-hosszú folyosót látsz magad előtt. Indulj el rajta. Látod, hogy tetszetős, gazdagon díszített. Aranydíszek és kristályok csillognak a padlózaton és a falakon. A folyosó sokféle színben pompázik, az ajtók azonban csendben meghúzzák magukat, mintha csak aludnának. Siklani kezdesz lefelé a folyosón, mígnem hirtelen azt látod, hogy az egyik ajtó rendkívül izgalmas színben ragyog fel. Milyen színt látsz felszikrázni lelki szemeid előtt? Mit jelent számodra, milyen érzést kelt benned ez a szín? A lélek e szín felragyogtatásával jelzi számodra, hogy ezen ajtó mögött rejtőzik az, amire kíváncsi vagy. Lépj az ajtóhoz, s emlékeztesd magadat, hogy lelked energiáiba öltözve állsz előtte. A Fény körülfon téged, és tökéletes biztonságban érzed magadat. A Spirituális Tanító is veled van, s ha utazásodra engem is meghívtál, érezheted, hogy jelenlétem és szeretetem lágyan körülöleli testedet. 

Ha készen állsz, nyisd ki az ajtót, és sétálj be rajta. Lehet, hogy először ködbe burkolózik minden. Olyannak tűnik, mint kora hajnalban, amikor a köd olyannyira körülfog, hogy nem látod tisztán a téged körülvevő dolgokat. Látod, hogy a köd ugyanolyan színű, mint maga az ajtó, amelyen beléptél, s érzed, hogy szelíden kavarog körülötted, és gyengéden megérint, ahogy áthaladsz rajta. Egy aranyösvény tűnik fel lábaid előtt, melyet lelked teremtett a semmiből, hogy általa utat mutasson a köd sűrűjében, s hogy érezhesd szerető jelenlétét magad körül. Lelkeddel és Tanítóddal a nyomodban tovább sétálsz az ösvényen, míg azt nem látod, hogy a köd fogyatkozni kezd. 

Egy táj képe tárul a szemed elé. Használd képzeletedet, hogy tisztábban lásd, milyen vidék terül el előtted. Van horizontja? Hegyekkel, völgyekkel tarkított szépséges vidéket látsz magad előtt? Feltűnik-e egy város vagy falu látképe a távolban? Meglehet, hogy valami egészen más tájék képe bontakozik ki a szemed előtt. Egyszerűen engedd, hogy az nyilatkozzon meg előtted, amit belső bölcsességed megjeleníteni akar. Nézz körül. Ne feledd, képzeletedben hatalmas erő rejlik. Színezd ki a táj képét, egészítsd ki néhány részlettel. Számtalan letűnt időszak képei karcolódtak emlékezetedbe, s azokat, amelyeket hited szerint mindeddig még nem láttál, lelked fogja megmutatni neked. Ő minden élményedre élénken emlékszik. Kérd meg lelkedet, hogy segítsen tudatod fókuszába állítani ezt a képet. 

Indulj el a tájon keresztül. Próbáld látni, átérezni, megismerni. Figyelj a levegőben lengedező illatokra vagy felcsendülő hangokra. Lehet, hogy sok embert pillantasz meg, ám az is előfordulhat, hogy nem látsz egy teremtett lelket sem. Ha továbbra is folyamatosan előre haladsz, elérkezel rendeltetésed helyére, tehát bízd magad ösvényed céltudatos irányvonalára. Nézd meg figyelmesen a tájékot, melyen végighaladsz. A gyakorlatnak az is célja, hogy élvezetet lelj az utazásban. Alighanem sok kérdés merül fel benned, amit fel szeretnél tenni, ezáltal is sokkal határozottabbá téve kutatásodat. Kíváncsi vagy arra, milyen öltözéket viselnek az emberek. Talán tudni szeretnéd, hogy egészséges, termékeny földre léptél-e, avagy kietlen, sivár vidék vesz-e körül. Engedd, hogy kíváncsiságod vezetőül szegődjön melléd. Ösvényed most egy olyan területre kanyarodik, amelyet valahogy fontosnak érzel. Ami azt illeti, ösvényed véget érni látszik. Nézd meg, hogy hol vagy. Tekints körbe. Megérkeztél a célállomásra. 

Aha! Ott felbukkant egy jelentősnek tűnő személy.  Egy nőt vagy egy férfit látsz magad előtt? Olykor érdekes energianyalábot pillantasz meg, ha az időnek nagyon messzi távlataira tekintesz vissza, vagy ha olyan időkbe kalandozol, melyben nem a Földön éltél. Ám rendszerint egy másik emberi lény, egy nő vagy egy férfi alakja tűnik fel lelki szemeid előtt. Nézd meg jól. Magas vagy alacsony, sovány vagy kövér? Milyen színű a haja, milyen az arcszíne? Mit csinál? Szorgoskodik, vagy csendesen üldögél? Ez az az élet, amit kerestél, ez az a személy, akit látni kívántál. 

Azt javaslom, tedd magad láthatóvá a személy előtt. Megjelenésed olyannak fog tűnni a számára, mint amikor álmodban jön el valaki hozzád. Tudod, hogy az álomban sokkal befogadóbb vagy, és sokkal szívesebben hallgatsz meg egy furcsa, számodra idegen lényt, mint éber állapotban. Ha nem tudod, miként tedd meg ezt, kérd meg lelkedet, hogy segítsen, mondván: „lélek most láthatóvá akarok válni." Talán szeretnéd, hogy lelked is észlelhetővé váljék a szem számára. Ez most igen jól jöhet, minthogy a lélek jelenléte rendkívül meggyőző és inspiráló lehet. Látod, hogy lelkeddel együtt láthatóvá válsz, alakod némiképp elhatárolódik lelked Fénytestétől. Most tehát mindkettőtöket láthat az adott személy, te a mai külső megjelenésed formájában jelensz meg előtte, lelkedet pedig olyan alakban pillantja meg, miként te is látni szoktad. A személy felnéz, és egy kérdést intéz hozzátok: „Kik vagytok ti?" Azt hiszem, most illendő volna bemutatkoznod. Ez természetes és udvarias dolog efféle helyzetekben, nem igaz? Tehát világosítsd fel kiléted felől, mondd meg nevedet, mondd el, hol élsz, és hogy milyen évet írunk. Mutasd be lelkedet is, és magyarázd el neki, hogy mindkettőtöket a lélek hívta életre. Alighanem csodálkozni fogsz azon, hogy ez a személy nem jön különösebb izgalomba, s nem indítják meg a hallottak, de számára olyan ez a beszélgetés, mintha csak egy álomban történne meg. 

Most rajtad a sor, hogy kérdéseket tegyél fel. Biztos vagyok benne, hogy kíváncsian várod a feleleteket. Talán azzal kezdhetnéd, hogy megkérdezed: „Ki vagy te? Azért jöttem, hogy megtudjak egyet s mást az életedről. Jól megy a sorod? Vannak-e gondjaid?" Tanácsolom, hogy tegyél fel minél több kérdést. Biztosíts szavakat saját, valamint a másik személy közlendője számára is. Bajban van? Csodálatosan érzi magát? Ne mulaszd el feltenni ezeket a rendkívül fontos kérdéseket Te vagy a színész. Szavakat és hangokat kölcsönözve eljátszod először az egyik, majd a másik szerepet. Ha tehetséges színész vagy, mindketten különböző, a karakterhez illő hangon szólaltok meg. Úgy zajlik az egész, mint egy színdarabban. Hagyd, hogy valamiféle kölcsönhatás alakuljon ki jelenlegi személyiséged, múltbeli megnyilvánulásod és lelked között. Képzeleted rendkívül izgalmas és kézzelfogható élménnyé varázsolhatja az egész folyamatot. 

Miután mindent megbeszéltél az Én e másik megnyilvánulásával, világos képet kapsz helyzetéről. A következő lépésben kétségkívül meg akarod majd tudakolni lelkedtől: „Hogyan alakult ki ez a helyzet? Mi történt? Valamiféle mintát követ? Mondd el nekem, vajon hogyan került ebbe a helyzetbe! Lett volna más választása is? Mi történik itt?" Látod, hogy lelked bölcsen mosolyog, s ekként válaszol: „Természetesen. Hát persze, hogy egyfajta mintát követ, hiszen egy leckét kellett volna elsajátítania ebben az életben." Kérdezd meg azt is, hogy: „Mi volt a lecke? Azt hiszem, nem sikerült ebben az életben megbirkóznia vele, mivel meglehetősen zavarosnak tűnik az egész helyzet." Engedd, hogy a lélek kifejtse válaszát. Azután azt is megkérdezheted: „Miért hozott ez a személy olyan döntéseket, amilyeneket hozott? Nem úgy tűnik, mintha élvezné a helyzetet. Nem úgy tűnik, mintha sikerült volna megbirkóznia a feladattal, melyet fejlődése érdekében állítottak elé. Miért nem értette meg?" Néhány esetben azt fogjátok észrevenni, hogy múltbeli megnyilvánulásotok egy másik személyről beszél, akivel az idő tájt mélyen összefonódott az élete. Ha úgy találod, hogy harcban állt egy másik emberrel vagy emberek csoportjával, talán fel szeretnéd tenni lelkednek a következő kérdéseket: „Kik ezek az emberek, és miért avatkoznak múltbeli személyiségem életébe vagy miért harcolnak ellene? Hogyan alakult ki ez a helyzet?" Rendkívül fontos kérdések ezek, s a lélek természetesen megválaszolja őket, ha lehetővé teszed, hogy rajtad keresztül beszéljen. 

Most pedig elérkeztünk a gyakorlat következő részéhez. Talán így szólsz lelkedhez: „Te jó ég, micsoda zűrzavar! Te jól tudod, hogy ezen élet eseményei milyen hatást gyakorolnak jelenlegi életemre. Miért mutattad meg nekem épp ezt az életet? Mi az benne, ami összefűz jelen életemmel?" Közvetítsd a lélek e jelentős kérdésekre adott feleleteit. Mi a közös a két életben? Ha sikerült e kérdést tisztáznotok, úgy, hogy érezhesd, valóban megértetted a múlt és a jelenlegi életed között fennálló összefüggés lényegét, megteheted a következő lépést. 

Ne feledd, nem azért vagyunk itt, hogy megtudjuk, mi történt, és miért. Azért tettük meg ezt az utat visszafelé a múltban, hogy a múltbeli életben orvosoljunk egy olyan helyzetet, amely jelenlegi életedben is hasonló nehézségeket okoz. Megoldást kell találnunk rá. Kérdezd csak meg a lelkedet. Ő kétségkívül tudja, miként lehetne orvosolni a problémát. Látod, hogy lelked mosolyog és így szól hozzád: „Nagyon örülök, hogy feltetted ez a kérdést, hiszen te is tudod, hogy igenis lett volna más lehetőség. Mindenkor nyílik lehetőség arra, hogy a magasabb utat válaszd, hogy rálépj arra az ösvényre, mely nem a félelem és a harc felé visz, s amelyen mégis el tudod sajátítani azt a leckét, melyet életterved magában foglal. Mutatok egy másik ösvényt, amelyen, ha úgy dönt, ugyanúgy végighaladhatott volna." Nagy figyelemmel hallgasd a lelked szavaiban megnyilatkozó bölcsességet. Tanítódtól is kérhetsz segítséget, hogy nagyobb tisztasággal tudd közvetíteni a közlendőjét, s hogy megértsd üzenetének lényegét. 

Minden bizonnyal tisztában vagy vele, mi következik most. A másik személy számára is világossá kell tenned, amit a lélek az imént elmondott neked. Meglehet, javasolni szeretnéd, hogy te és múltbeli megnyilvánulásod valamint lelked és Spirituális Tanítód együttesen visszamenjetek a múltba a döntés pillanatához, hogy segítsetek a személyiségnek az ösvény kiválasztásában, amely az Én szempontjából sokkal megfelelőbbnek tűnik. Ismételten támaszkodj képzeleted erejére, s kérj világosságot lelkedtől és Tanítódtól. Határozzátok meg a döntés pillanatát, s lelked útmutatását követve haladjatok végig a másik ösvényen; a szelídebb ösvényen, melyen utazva harc és fájdalom nélkül tehettek szert tudásra. Látod már a tudást, amely mindvégig itt rejtőzött ebben az életben? Talán múltbeli megnyilvánulásoddal együtt kezdesz ráébredni, miben is rejlett a feladat lényege. Hagyj időt magadnak arra, hogy olyan világossá tedd, és olyan pontosan szavakba foglald a múlt élet történéseivel és azok jelenlegi életedre gyakorolt hatásával kapcsolatos felismeréseidet, amennyire csak tudod. Talán sokat segítene, ha e kérdéseket a gyakorlat valamennyi résztvevőjével már rögtön felfedezésének pillanatában közösen megvitatnátok. Ne felejtsd el a megszerzett tudást Éned előző inkarnációjával is megosztani, mivel ez is segít a konfliktus rendezésében és a múlt energiáinak kiegyensúlyozásában. 

Van itt még valami. Valamit el kell engedned, valamitől meg kell válnod, amit nem akarsz visszavinni magaddal jelenlegi életedbe, valami olyasmi, amit a Forrásnak szeretnél ajánlani. Engedd el bátran bármi legyen is az, amitől neked és múltbeli megnyilvánulásodnak meg kell válnotok, hogy tisztán térhessetek vissza a jelenbe. Egy érzésről van szó? Netán egy téves elgondolás volna az? Vagy egyszerűen csak a világosság hiánya vagy belső zűrzavar? Mi az amit szélnek kell eresztenetek? Mi az, amire többé már nincs szükségetek? Mi az, amit e múltbeli személyiségnek maga mögött kellene hagynia? Rendszerint egy tévedésen alapuló felfogás vagy hiedelem és az azt kísérő kellemetlen érzések, esetleg önmagatok elítélése okozza, hogy fejlődésetek útján ily módon megakadtok. Vizsgáld meg, hogy van-e olyan csomagod, amit nem akarsz újra visszavinni magaddal a jelenbe. Ha ráleltél magadban, láss magad előtt egy hatalmas ibolyaszínű lángot megjelenni, melyet lelked hív életre. Gyengéden nyúlj be energetikai struktúrádba, s lásd, hogy mi az, ami készen áll arra, hogy elengedjék. Engedd útjára bármi legyen is az, tévedésen alapuló hiedelem, zavarodottság, önmagad elítélése vagy fájdalom, szomorúság, bánat, veszteség, harag; engedd, hogy az elfogadásodat és szeretetedet megjelenítő ibolyaszínű lángba áradjon. Ha kívánod, képzeld magad elé sötét masszaként, melyet az ibolyaszínű láng megtisztít, és egyensúlyba hoz. Látod, hogy teljes mértékben elfogyatkozik, és Fénnyé alakul. 

Múltbeli megnyilvánulásod számára is tedd lehetővé, hogy átélje az elengedés és átalakulás folyamatát, s a lángba eresszen bármit, amit életében meggyógyítani kíván. Miközben ezt megteszitek, hangosan is kimondhatjátok: „Megválok e fájdalomtól és félreértéstől. Nincs szükségem rá. Drága Forrás, kérlek segíts, hogy Fénnyé alakíthassam, és önelfogadásom és lényem részévé tegyem." Látod, hogy az ibolyaszínű lángból szikrák csapnak fel, és oszlopodban felfelé áradnak a Forrás felé, magukkal repítve a sötétséget, mely aztán a fehér Fényességbe olvad. Képzeletedben még az is láthatod, hogy egy fehér fénykar nyúlik ki a Forrásból, s összegyűjti az elengedett energiákat, majd egy csodálatos fényrobbanással megvilágít ,mindent, mint a tűzijáték a sötét éjszakában. 

Látod, hogy fényszikrák táncolnak lefelé spirálban az arany oszlopban, majd hópelyhekként hullnak rád és múltbeli személyiségedre. Nézd, mi történik! A fényszikrák érintésére magatok is Fénylényekké alakultok, s csillogtok, táncoltok a ragyogásban. Karjaidat kitárod, majd e szavakkal fordulsz múltbeli megnyilvánulásod felé: „Hozd el hozzám erődet, bölcsességedet, tudásodat és tapasztalásaidat! Jöjj, légy része az életemnek, jöjj és segíts, hogy kifejezzük isteni mivoltunk valóját a Földön! Meglátod, örömödet leled benne. Szükségünk van a képességeidre." Mik lehetnek azok a képességek, melyeknek birtokában van, és amelyeket jelen életedbe szeretnél olvasztani? Miként szolgálhatja múltbeli megnyilvánulásod adottságai révén a Földet? Miféle tudást hordoz magában? Állj meg, és vedd ezt fontolóra. Kikérheted lelked véleményét is. 

Ha ráleltél a válaszra, szívedben mondj invitáló szavakat. Kérd meg múltbeli megnyilvánulásodat, hogy csatlakozzon az Énhez a jelenben, hogy csatlakozzon hozzád és a lélekhez az Isteni Tervben való örömteli részvételével. Látod, hogy mindketten mozgó fénypontokként ragyogtok, s energiáitok összeolvadnak a sugárzó Fényességben. Érzed, hogy magadba öleled, befogadod, és az Énedbe olvasztod múltbeli megnyilvánulásod erejét és képességeit. Mindketten a lélek Fényébe áradtok, és érzitek, hogy eggyé váltok a lélek szívében. 

Most pedig lelkeddel és Spirituális Tanítóddal visszasétáltok a tájon keresztül, végighaladtok az aranyösvényen, mígnem visszaérkeztek az ajtóhoz, amelyen múltbeli életedbe léptetek. Végigmentek a káprázatos folyosón, szívetekben örömmel és megértéssel. Majd megérkezve ismét átlépitek a szívközpontba nyíló ajtó küszöbét. Ott megpihensz a lélek Fényének ölelésében, szépséges Fényoszlopodban, s boldognak és sokkal teljesebbnek érzed magadat. Talán szeretnél egy kis időt szánni arra, hogy lelkeddel és Spirituális Tanítóddal megvitassátok a látottakat és tapasztaltakat és azok jelen életedre gyakorolt hatását. Hagyj annyi időt a megbeszélésre, míg minden kérdés nem tisztázódik előtted. 

Almikor ezzel megvagy, lassan kezdd elengedni a struktúrádban felgyülemlett közvetített energiát, s hagyd, hogy lágyan tovaáradjon, fejtetődről indulva végigpatakozzon egész testeden, s a gerincoszlop alján található gyökércsakrába áramoljon, majd pedig engedd, hogy magába nyelje a Föld. Erezd, hogy vízként árad tova. Látod, hogy ragyogó fényessége megérinti a Föld magját. Csodálatos, smaragdzöld-arany fénynyaláb emelkedik fel Fényoszlopodban, s szelíden megérinti a Forrást. A szeretet és a Fény csatornája vagy, köteléket alkotsz a Föld és a Forrás között. Szíved megnyílik, és magába fogadja a szeretetet, a Fényt és a tápláló energiát, melyet bátorságoddal és szereteted erejével hoztál létre. Pihenj meg az energia ölében, míg azt nem érzed, hogy ismét teljes egészében jelen vagy a fizikai testedben. Köszönök neked mindent, mert azzal, hogy elengedted ezt magadban, segítettél hogy az emberiség kollektív tudata, s maga a Föld is megváljon tőle. Csodálatos szolgálatot tettél az Énnek, a bolygónak, az emberiségnek és az Isteni Tervnek.

Forrás: Vivamus: Spirituális csatornaAktuális tanfolyamok és oldások programja az alábbi linken megtekinthető: