2012. július 28., szombat

Tudja, mit kell mondani, hogy jó legyen: a MérlegA Mérlegek minden társaságban hihetetlen könnyedséggel képesek jó benyomást tenni, elbűvölően viselkedni, kedvesnek lenni, bájologni, és pontosan tudják, mit kell mondani a másiknak, hogy fél perc alatt levegyék a lábukról. Kedvesek, tapintatosak, illemtudóak és miattuk sosem kell szégyenkeznünk. A szépségipar nagy fogyasztói, sok pénzt képesek elkölteni a tökéletességet reprodukálva sminkcuccokra, ruhákra, kiegészítőkre, amivel az összes csillagjegyet lekörözik. És, hogy minden tükörben vetnek magukra egy pillantást? Hát Istenem, ez legyen a legkisebb problémánk! Mindemellett kiváló művészi adottságokkal rendelkeznek, tájékozottak és ha érdekli őket valami igazán, abban igenis mélységeiben el tudnak merülni.

Intellektuálisak hatalmas igazságérzettel, viszont lusták is. Vannak, akik ezt ügyesen leplezni tudják, jól el tudnak lavírozni kényes szituációkban, és erőfeszítések helyett inkább elkerülik a konfliktusokat. Olyan helyzetekben is, amikor már mindenki elvesztené a fejét, pontosan tudják, mit kell mondani, ahhoz, hogy időt nyerjenek, hogy eltűnhessenek a színről. Apropó, eltűnés: abban mesterien jók! Ha konfliktus van, a Mérleg sehol. Úgy is lehetne magyarázni, hogy utálja a konfliktusokat, de úgy is, hogy lusta döntéseket hozni, nehogy mélységeiben kelljen szembesülni a problémákkal, ami felborítaná egyensúlyát. Talán ezért is tanult meg annyira diplomatikusan viselkedni. A Mérleg nem szeret megszakítani kapcsolatokat, ellenkezőleg: remek kapcsolati hálót tud felépíteni, amiből rengeteg előnyt tud kovácsolni. Mielőtt bárki azt hinné, hogy egy Mérleg mindenhez képes jó pofát vágni, gyorsan ki kell ábrándítanom. A Mérleg bűbája mögött nagyfokú tudatosság és önkontroll van. Viselkedésük hűvössé és rideggé tud változni, ahogy célba értek. Hibáikkal általában tisztában vannak, nyilvánosan azonban nem szokásuk beismerni, ha hibáztak, de ha mégis képesek a bocsánat kérésre, az óriási erőfeszítés tőlük. Nehéz rájuk haragudni.

A Mérleg társas lény, aki egyedül képtelen meglenni. Szükségét érzi valakihez tartozni. Még ha nem is jött össze a boldog párkapcsolat, akkor is benne marad, hogy tartozhasson valakihez, ez adja számára a biztonságot. Sok Mérleg társfüggő, ezért képes kompromisszumokat kötni. És ha valakibe szerelmes lesz, máris az esküvőről álmodozik.

Miért szeressük?
vonzó, elbűvölő személyiség
kiáll a barátai mellett
szeret társaságba járni
erős az igazságérzete
diplomatikus
kompromisszum képes
kifinomult az ízlése
igyekszik minden ember kedvében járni
szeret táncolni
romantikus, szereti megadni a módját a találkozásoknak

Mihez kell a jófejségünk?
amikor minden tükörben megnézi magát
amikor lusta döntéseket hozni, majd az idő megoldja…
amikor színészkedik, másnak mutatja magát
amikor számítóan viselkedik
a hangulatváltozásaihoz

Minek örül?
bókoknak, dícséreteknek
a rózsaszín minden árnyalatának
virágoknak, szép dolgoknak
kényelemnek
bőrfiatalító krémeknek
parfümnek, nyakláncnak, gyűrűnek
szép bútoroknak
jó társaságnak, nyilvánosságnak, közszereplésnek
ha körüludvarolják

Mit ne tegyünk?
ne szembesítsük önmagával
ne kínáljunk kettőnél több alternatívát
ne hagyjuk magára,
ne korlátozzuk szabadságvágyát
ne vigyük csúnya, igénytelen helyre

Ki illik hozzá? Bárki, aki intellektuális, okos, szeret dolgozni, nem riad vissza a külsőségektől, határozott és értékeli a szépet. És nem árt, ha pénze is van, de ha nincs, legalább beszéljen idegen nyelveken.

http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/07/tudja-mit-kell-mondani-hogy-jo-legyen-a-merleg/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

2012. július 22., vasárnap

Akinek a szerelemhez idő kell: a szűzHa Szűz jegyű valaki, azonnal a rendmánia jut eszünkbe. Ezt máris felejtsük el: sok rendetlen Szűz is van! Egyfajta rendre törekszenek, ez igaz. A szerelem mint tudjuk, öl, butít és nyomorba dönt; nos, ezt mire egy Szűz megemészti, lehet, el is megy tőle a kedve. Kezdjük máris azzal, hogy a Szűz erősen intellektuális beállítottságú. Józan, és néha túlságosan is az, amivel a szerelmet távol tartja magától, noha ég benne a vágy. Ám kis kockázat kis szerelem… Egy Szűz mindig keresi a dolgok lényegét. Amilyen jól átlátja az összefüggéseket maga körül, annyira nehezen tudja véleményét egyenesen, nyíltan kifejezni, ha róla van szó. Sokszor maguk a Szüzek sem veszik észre, hogy ilyenkor elkezdenek rébuszokban beszélni. Szabályrendszereik sokszor merevek, amiken komoly érvelésekkel lehet csak rést ütni. A dicséretet szűken mérik, de ha mégis elismerésüket fejezik ki, biztosak lehetünk őszinteségükben.

Általában nincsenek elrugaszkodott elvárásaik, illúzióik, csak maximalisták, és a hétköznapokban is remekül elboldogulnak. Az érzelmek labirintusában könnyen elvesznek, és inkább elolvasnak egy tucat pszichológia könyvet, hogy megértsék, mi zajlik belső világukban, mintsem kimutassák azokat spontán. Nehogy már az érzelmeik lebuktassák, és kiderüljön, ők sem tökéletesek! Vajon ki mondja meg ezeknek a szerethető kedves Szűzeknek, hogy a túlzott tökélesség már-már unalmas? Egyébként a Szűzeknek sajátos humorérzékük van, kissé szarkasztikus ugyan, de ha a humoruknál vannak, kicsit sem unalmasak.

Miért szeressük?
előre látó, józan és szerény
jó érzékkel kiszúrja a hibákat
maximalista, precíz, jó munkaerő
ha valamit megígér, az úgy is van
bármit rá lehet bízni, bármit jól megszervez
pragmatikus
nem viszi túlzásba az érzelmeket
érdeklődő
ápolt

Mihez kell a jófejségünk?
amikor túlzásba viszi az óvatoskodást, vészmadár
amikor kritikatűrő 1-es
a „na én megmondtam…”
amikor nem látja a fától az erdőt
amikor kontráz vagy kritizál
amikor szőrszálhasogató
amikor rébuszokban beszél
amikor kicsinyes

Minek örül?
apró figyelmességeknek
állatoknak
tollaknak, színes ceruzáknak,
ha kirándulhat, utazhat
könyveknek jó filmeknek, mozijegynek, színházjegynek,
ha kap időt, hogy előre felkészülhessen
kiszámíthatóságnak
tisztaságnak és a rendnek

Mit ne tegyünk?
ne beszéljünk mellé
ne késsünk el
tartsuk be, amit megígértünk
ne hozzuk váratlan helyzetekbe
ne vegyünk használati tárgyakat ajándékba, azt szereti ő kiválasztani

Ki illik hozzá? Bárki, aki életrevaló, szereti a keresztkérdéseket, okos, önálló és spontán tud maradni. És persze szereti az állatokat.

http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/07/akinek-a-szerelemhez-ido-kell-a-szuz/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

2012. július 10., kedd

A legrosszabb jegy a skorpió? -Tények és tévhitekEgy ismerősöm szokta mondani, hogy a Skorpió jegyűek léte a bizonyíték arra, hogy az asztrológia működik, mert annyira sztereotipikusak. Valóban nehéz olyan Skorpió jegyű embert találni, akire ne lenne igaz az ott leírtak: birtoklóak, szenvedélyesek, féltékenyek és titokzatossá válnak, amint leplezni akarják bizonytalanságukat. Azonban az asztrológiában nincs olyan hogy legrosszabb vagy legjobb jegy. Minden csillagjegy sajátos értékekkel bír, és ugyanúgy mindegyik jegynek megvan a maga árnyoldala. Pontosan ugyan annyi, se több, se kevesebb. A Skorpió sem kivétel természetesen. Valamiért a Skorpiók kivívták maguknak, hogy ha kiderül róluk, hogy Skorpiók például egy bulin, összejövetelen, máris bizalmatlansággal, előítélettel kell szembe nézniük. Érdekes módon, ha valaki kimondja, hogy Kos jegyű, nem a lomhaságuk és kicsinyességük jut eszükbe, vagy a Bikákesetében az, hogy nehezen fogadnak el másoktól eltérő nézőpontokat, anyagiasak, és állhatatosak. A Skorpióknál mindez fordítva van…

Skorpiók tükröt tartanak

Minden jegynek megvan az árnyoldala, és amikor találkozunk ezekkel a kellemetlenségekkel, nehéz elfogadni azt, hogy ezek bennünk is megvannak, ugyanis tükröt tartanak nekünk. A legtöbb emberi kapcsolat, de különösen a párkapcsolatok azok, amik legerősebben szembesítenek a negatív tulajdonságainkkal. Csak azt tudjuk másban észre venni, ami bennünk is megvan. (Másban a szálkát, magadban a gerendát…) Így tehát minden jegy képes tükröt tartani nekünk. A Skorpió jegy sem kivétel, sőt! Lehet, hogy el kellene azon gondolkodnunk, hogy a skorpiói árnyoldal miért tart ennyi embernek ekkora nagy tükröt, hogy már társadalmi sztereotípiává vált azt hinni, hogy a legrosszabb jegy a Skorpió. Ennyire mind rosszak lennénk, vagy ennyire sokan tagadjuk azt, ami bennünk is ott van elnyomva?

A Skorpiók ösztönösen átlátnak a képmutatáson és ráéreznek arra, ami a másik gyengéje, amit szeretne eltitkolni. Nem tudatosan jön ez nekik, nem visszaélnek, egyszerűen ilyen kifinomult az érzékelésük. Ebben van a hatalmuk. A Skorpió a víz jegyhez tartozik, úgy, mint a Rák és a Halak, és mint minden vizes jegy a ködösítésben világbajnok, ha meg kell fogalmazni, mit érez. A lustaságot és a gyengeséget nem bírják tolerálni, s nem tudják kiengedni az ellenőrzést a kezükből. Gondoljunk csak bele, hogy ezek a tulajdonságok hány emberben vannak meg, akik nem is veszik észre? Hány ember szenved önértékelési és önbizalom problémával? Csak a Skorpiók? A féltékenység, a birtoklás és az ellenőrzési kényszer mögött valamilyen önértékelési komplex rejtőzik. Aki egészséges önbizalommal rendelkezik, az nem is fogja azt állítani, hogy a Skorpióktól félni kell, rosszak és ehhez hasonlókat. Jó, ha tudjuk, hogy különleges gyógyító erő birtokosai, és tény, hogy rombolni is képesek, de éppúgy képesek felépíteni hatalmas dolgokat és talpra állni az életben oly sokszor. A teremtő erőt kapták ajándékba a nehéz sorsukért cserébe.


Nézzünk magunkba, a többiek sem jobbak

Nem igaz, hogy a legrosszabb jegy lenne a Skorpió, mert akkor az Ikrek fecsegése, szélhámossága, hazugságai, vagy a Rák kihátrálásai a felelősség alól, vagy az Oroszlán énközpontúsága, az, ahogyan szereti éreztetni, hogy tőle függnek emberek, és állandó középpontra vágyik, vagy a Szűz okoskodása, kritikatűrő képtelensége és ahogyan képes kioltani maga körül minden újítást, kreativitást vagy ami kockázattal járna, a Mérleg számító viselkedése, ha a kedves behízelgő modorával megkapta, amire vágyik, hűvössé válik, vagy a Nyilas ígérgetései és ahogyan kihasznál másokat, vagy a Bak célt szentesítő eszközei, átgázolása másokon, a Vízöntő mindent jobban tudása és intellektuális merevsége, amivel lenéz másokat, a Halak , akik kihasználják mások gyengeségeit, szentek, és feláldozzák magukat, hogy másokon segítsenek, és még sok egyéb tulajdonságaikkal mindegyik jegy kivívhatná a legrosszabb jegynek kijáró elismerést,ugyanis ezekről ritkábban esik szó.Komplexen kell mindent vizsgálni, nem kiragadva. Minden nézőpont kérdése. Ahogyan az egyik ember sem jobb vagy rosszabb a másiknál, úgy egy csillagjegy sem jobb vagy rosszabb, csak valahogy más. Rajtunk múlik, mit hozunk ki magunkból. Minden jegynek más a megtanulandó feladata,a bejárandó útja és más és más tükröt kell tartania nekünk, hogy fejlődhessünk és még jobbak és boldogabbak lehessünk. És ez, ha tetszik, ha nem, de így van. Egyszóval „Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!” (Nyikolaj Vasziljevics Gogol) Én ezért is szerettem bele az asztrológiába, mert egy objektív önismereti eszköz, ahol nincs jó és rossz.

http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/07/a-legrosszabb-jegy-a-skorpio-tenyek-es-tevhitek/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

Spontán jók az oroszlánokSokan azt hiszik, hogy az Oroszlán jegy magabiztos és extrovertált. Ami első látásra általában még igaz is lehet, sőt, sokuknak a hangjuk is erős, ettől aztán fellépésük még magabiztosabbnak tűnik. Kevesen gondolnák, hogy sokszor szégyenlősek és befelé fordulóak, és nagyon függnek mások szeretetétől. Gyakran nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a külvilág nem körülöttük forog, viszont rendíthetetlenül hisznek magukban. Szeretik fitogtatni vonzerejüket. Egy Oroszlánt fotók nélkül pl. egy közösségi oldalon el tudsz képzelni?

Azonban értsük meg, hogy az önbizalmuk mások szeretetéből fakad. Ha magabiztosak lennének, nem bíbelődnének annyit magukkal, költenének annyit külsőségekre, nem akarnák állandó jelleggel felhívni magukra a figyelmet, nem pörögnének annyit az illem, a tisztelet és megbecsülés fogalmain sem. Tény, hogy óriási a szívük, nagyvonalúak, szeretteiket luxussal és a legjobb dolgokkal ajándékozzák meg, ugyanakkor a hiúságuk a vesztük. Két jó szó elég, ha valamit el akarunk érni náluk. A környezetét kiborítja a “nekem jár” viselkedésével. Királyi jegyként valóban mindent el tud intézni, óriási szívességeket tesz másoknak, azonban a nagyvonalúsága mögött másokat túráztat, ugyanis ő annyira dolgozni nem szeret, másokat dolgoztatni sokkal inkább.

A zodiákus legnaivabb jegye, mivel az olyan mások számára is nyilvánvaló dolgokat, amik ha épp nem illenek bele az ő idealizált világukba, nem hajlandóak észrevenni. Így aztán pl. azt sem, ha párjuk már másnál keresi az örömöket. Félnek a középszerűségtől, ezért keresik a kreatív lehetőségeket és szerepeket, amikben vágynak megtalálni önmagukat, felfedezni, hogy kik is ők valójában.

Miért szeressük?
becsületesek és lojálisak
a gyengék védelmezője és megmentője
ritkán van rossz hangulatuk
szeretnek adni
spontán megnyilvánulásaikért
kiállnak a párjuk mellett
kiváló az intuíciójuk
szívből jövően nyitottak és lelkesek
igényesek, szeretik a jó dolgokat
egy mesebeli hősök
udvariasak és figyelmesek
gyermekien naivak

Mihez kell a jófejségünk?
amikor a vitából drámai jelenetet rendez (mások előtt)
amikor teátrális, hivalkodó és öntelt
amikor minden mondat úgy kezdődik, „Én…”
amikor mindent tud…
amikor a haját igazgatja, vagy arra háklis
amikor nem bír alkalmazkodni
amikor aranykalitkába akar zárni
amikor lusta, hogy a részletekkel is foglalkozzon
amikor másokat ugráltat, más nevében ígérget

Minek örül?
a nyilvánosságnak, rivaldafénynek
ha szeretjük, rajongunk érte
ha körülötte forog minden
ha nélkülözhetetlen
a luxusnak, a kocsinak, motornak, lakásnak
ha behódolunk neki
ha sportolhat, ha versenyezhet

Mit ne tegyünk?
hogy nem vesszük őt komolyan
hogy kritizáljuk
ne legyünk hálátlanok
ne mondjunk neki ellent
éreztetjük vele, hogy nélküle is mennek a dolgok

Ki illik hozzá? aki látszólag átengedi neki a vezetést, ünnepli a sikereit és tud hízelegni.
http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/07/spontan-jok-az-oroszlanok/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

2012. július 5., csütörtök

Naponta legalább egyszer meditálnod kell

Ahhoz, hogy spirituális életet élj, naponta legalább egyszer meditálnod kell. Legjobb korán reggel meditálni, amikor a légkör még nyugodt és békés. A meditálásnál fontos, hogy a gerincünk egyenes, a testünk pedig laza legyen. Ha meditál, akkor belső lénye spontán módon fogja kényelmes helyzetbe hozni a testét, és aztán Öntől függ, hogy ezt a helyzetet megtartja-e.
Egyes keresők szeretnek fekve meditálni, de ez nem tanácsos. Könnyen az álom világába tévedhetsz, vagy egyfajta belső szendergésbe. Ugyanakkor a helyes meditációhoz nem szükséges a lótusz helyzet, amely egy haladó jógapozíció. Sokan nagyon jól meditálnak széken ülve.

Segít, ha füstölőt és gyertyát gyújtasz, és virágot helyezel magad elé. A külső virág emlékeztet a szívedben növekvő virágra. Ha beszívod a füstölő illatát, inspirációt és tisztaságot nyersz, amely hozzáadódik belső kincsedhez. Amikor a külső lángot látod, azonnal érzed belső lángodat, amint magasra, magasabbra, a legmagasabbra kúszik fel.

A meditációban nagyon fontos a helyes légzés. Próbálj olyan lassan és csendesen belélegezni, ahogy csak lehet, úgy, hogy ha valaki egy vékony cérnaszálat helyezne az orrod elé, az meg sem rezzenne. És próbálj még ennél is lassabban kilélegezni. Ha lehet, kilégzésed vége és belégzésed kezdete között hagyj rövid szünetet. Ha tudod, tartsd vissza a lélegzeted néhány másodpercig. De ha ez nehéz, akkor ne tedd.

Soha ne tégy semmit, ami árthat a szervezetednek, vagy a légzőszerveidnek. Minden belégzésnél próbáld azt érezni, hogy végtelen békét hozol a testedbe. Kilégzésnél próbáld azt érezni, hogy magadból és magad körül elűzöd a nyugtalanságot.

Miután ezt a gyakorlatot elvégezted néhányszor, próbáld azt érezni, hogy erőt lélegzel be az univerzumból. Kilégzésnél érezd azt, hogy minden félelem elhagyja a testedet. Miután ezt is végigcsináltad néhányszor, próbáld azt érezni, hogy végtelen örömöt lélegzel be, és kilélegzed a szomorúságot, a szenvedést és a csüggedést.

Van még valami, amit megpróbálhatsz. Érezd, hogy nem levegőt, hanem kozmikus energiát lélegzel be. Érezd, hogy egyetlen hely sincs a testedben, amely ne töltődne fel kozmikus energiával. Árad benned, mint egy folyó, átmossa és megtisztítja egész lényedet. Azután, mikor elkezded kifújni a levegőt, érezd, hogy kilélegzel magadból minden benned felgyűlt szemetet, – minden istentelen gondolatodat, sötét elképzelésedet és tisztátalan cselekedetedet.

A meditáció nem azt jelenti, hogy öt-tíz percet nyugodtan ülünk. A meditáció bizonyos erőfeszítést követel. Az értelem nyugodttá és csendessé kell, váljék. Ugyanakkor éber is kell, legyen, hogy semmi zavaró gondolatot vagy vágyat ne engedjen belépni. Amikor értelmünket nyugodttá és csendessé tudjuk tenni, érezni fogjuk, hogy egy új teremtés virrad föl bennünk. Ha az értelem üres és csendes, akkor egész lényünk egy üres edénnyé, hordóvá válik, s belső lényünk végtelen békét, fényt és üdvösséget tud hívni, hogy folyjék bele ebbe az edénybe, és töltse meg azt. Ez a meditáció.

Forrás: Paramoral
Aktuális tanfolyamok és oldások programja az alábbi linken megtekinthető:

2012. július 3., kedd

A félreértések rákfenéje-A rák pasikAlább egy kis útmutató a Rák férfiakhoz, akik tele vannak ellentmondásokkal, és bárhatározatlanságuk miatt elbizonytalanításban és a félreértésekben utolérhetetlenek, arról nem is beszélve, hogy a legegyszerűbb dolgokat is képesek túlkomplikálni, mégis nagy kalandorok, érző szívű hősök, akik apró figyelmességekkel és romantikus ábrándjaikkal képesek kiszakítani minket a hétköznapok valóságából.

…és ha valakin segíteni kell, azonnal határozott cselekvésbe kezdenek.

Miért szeressük?
mélyen átél mindent, nagy a szíve és erős a beleérző képessége
romantikus, és magával ragadó a fantáziája
rejtélyes, titokzatos az érzelmi világa
gondoskodó és segítő ösztönei készen állnak minden pillanatban
figyelmes, gyengéd és szívesen ad tanácsokat
családja és a gyerekei fontosak
mindenre emlékszik
ravasz

Mihez kell a jófejségünk?
nem egy alkalmazkodó típus
nem akar felnőni és felelősséget vállalni
hiányzik belőle a keménység és a kitartás
a múltban ragadva nem akar a jelen tényeivel szembesülni
hangulatváltozásait nehéz elviselni
haragtartó, amit nem mutat ki, csak akkor, amikor már senki nem számít rá
nem erőssége az egyenesség
konkrét állásfoglalás helyett elhárító manőverekbe kezd
túlérzékeny és álmodozó
nem szeret egyedül maradni, érzelmi függőségre hajlamos

Minek örül?
ha főzhet, vagy ínyenc ételekkel kínáljuk
ha hangoztatjuk, hogy mennyire segítőkész és megértő.
ha tartozhat valakihez
ha rajonganak érte vagy ő rajonghat valakiért
ha gondoskodhat valamiről vagy valakiről
ha művészi indíttatásait kiélheti
a meghitt, biztonságos otthonnak (kerttel, vagy terasszal)

Mit ne tegyünk?
ne hangoztassuk, hogy álljon már végre a sarkára
ne teregessük ki a magánéletét
nem kedveli a nyilvánosságot

Ki illik hozzá? Bárki, aki határozott és képes felette anyáskodni. Nem szeret szakítani, megvárja, míg dobják.

Jövő héten folyt köv. egy másik csillagjeggyel.

horoszkopelemzes.huAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: