2012. október 17., szerda

Eckhart Tolle: Gondolatok a munkanélküliségről

Kérdés: A kérdésem a munkanélküliséggel kapcsolatos. A munkát kereső munkanélküliek hogyan maradjanak kapcsolatban a Forrással és saját isteniségük érzésével, miközben a munka keresés valóságával, drámájával és fájdalmával kell, hogy foglalkozzanak?


ET: Ez egy kihívás. A kihívás potenciálisan jó dolog – fel is ébreszthet, de még több reaktivitásba, még több öntudatlanságba és szenvedésbe is belehúzhat. Minden kihívás, amely életedben bekövetkezik, erre és arra is vihet. A kihívás, potenciálisan, nagyon hasznos. A kihívás ilyen vagy olyan formára való korlátozottságot jelent. Én, természetesen, hálás vagyok a kihívásokért, amelyek az életemben bekövetkeztek. Itt sem lehetnék, és közületek sokan felismerik, hogy életetek kihívásai nélkül, ti sem lennétek itt.

Ez olyasvalami, amiről van némi személyes tapasztalatom. De lehet, hogy egészen sok személyes tapasztalattal bírok – mivel felnőtt életem nagy részében valójában nem rendelkeztem olyannal, mint munkahely. Az életem nagy részét, még viszonylag nem régen, a harmincas éveim előtt is, jó néhány évig a szegénység küszöbe alatt éltem. Egy akkoriban olvasott újság írt egy egyedülálló személyről, akinek a jövedelem szintje a szegénység küszöb alattinak minősült, és én azt gondoltam, hogy „Én sokkal ez alatt vagyok!” De nem tudtam magamat „szegénynek”. Azt tudtam, hogy egyes dolgokat nem tudok megvenni. A paradicsom szószt meg tudtam venni, de a spagetti szószt már nem. A paradicsom szósz olcsóbb volt, sokkal olcsóbb. Évekig ebben éltem. Még nem régen, négy évvel ezelőtt is paradicsom szószt vettem a spagetti szósz helyett, mivel hogy olcsóbb.

Vannak praktikus dolgok, amelyeket újra kell szabályoznod, és újra foglalkoznod kell velük. Vannak cselekvések, amelyeket azért kell megtenned, hogy beszabályozd az új szituációt; mindezek a gyakorlat világába tartoznak. És van a mentális világ. A mentális világ, amelyben a szenvedés felmerülhet, nem része a gyakorlat világának. Egyáltalán nem jelent szenvedést, ha egy finom, különleges szósszal elkészített tészta helyett híg paradicsom szószos spagettit eszel – ez egy apró példa csupán, de sok minden másra is érvényes. De, ha beindul hirtelen a gondolkodásod, és azt gondolod, hogy „nekem csak ez jutott”, vagy, hogy „ezt a felhígított szószt kell ennem, ami a lehető legolcsóbb étel”, vagy „kudarcot vallottam”, vagy „nem valószínű, hogy másik állást fogok találni, mivel most emberek milliárdjai keresnek állást, és így semmi értelme”, vagy „ugyanezt kell ennem holnap is” – és [ezekből a gondolatokból] jön a szenvedés.

A szenvedés forrása szintén a beszűkült önértékelés, ami hol is található? A fejedben, természetesen. „Semmilyen hasznomat nem veszik”, vagy „túl öreg vagyok, és senki se fog alkalmazni többé”, vagy „jobb képzettséget kellene szereznem”, bármilyen hasonló gondolat – csökkent önértékelést teremt. Azért, mert önértékelésed az azelőtt a világban betöltött szerepedből származott – ami egy teljesen természetes dolog. De valójában nem a szerepedből származott, hanem abból, amit az elméd a világbeli szerepedről mondott neked. Önértékelésed a fejedben lévő bizonyos gondolatokból származott, és esetleg másoktól is kaptál visszajelzéseket, akik azt mondták, hasznos vagy – csupa olyan emberrel volt kapcsolatod, akiknek munkájuk volt akkor. Főnököd van, a főnök esetleg megdicsér, hogy jól végzed a munkádat, előléptet, az ügyfelek szeretnek, és így tovább – és önértékelésed a saját és mások gondolataiból épült fel.

A lehetőséged most, amikor csökkent önértékeléssel bírsz az, hogy egy mélyebb helyre mész, oda, ahol önértékelésednek nincs köze ahhoz, amit ebben a világban csinálsz. Nincs köze ahhoz, amit bárki mond neked rólad. Ez egy olyan önértékelés vagy érték, amelynek nincs köze a gondolkodás struktúrájához. Felhasználhatod ezt a kihívást arra, hogy megtalálj valamit – egy mélyebb helyet önmagadban –, ahol az önmagadról való gondolkodásból levezethető bármilyen dolognál sokkal nagyobb dolog van.

Lehet, hogy állásod elveszítésekor megsérül az énképed. És ez az, amiből a szenvedés keletkezik. Az énkép gondolatokból épült fel. A megsérült énkép esetleg még több szenvedéshez vezet, és ez így folytatódik egyre – és ez még mélyebbre húzhat. És meglehet, hogy még azt is mondják neked, hogy „igen, igazad van”. Vagy kilépsz a ki vagy te érzésed származtatásából, – végső soron – a gondolkodásból. Belépsz a Lét, a Jelenlét elevenségébe. És ráébredsz arra, hogy aki te valójában vagy, az sokkal elevenebben jelen van, mint bármi, amire gondolni tudsz.

A fejedben lévő ideák – a gondolatok, amelyek arról mondanak neked valamit, hogy ki vagy te, és mi az értéked – végső soron illúziók. Illúziók, akár jók a gondolatok, akár rosszak. Az illuzórikus természet sokkal felismerhetőbb, amikor a gondolatok negatívvá válnak, és szenvedést okoznak. A szenvedés ébresztő hatású lehet.

Használd ki a csökkent önértékelésben és énképben rejlő lehetőséget, és lépj túl. Aztán lehet, hogy munkát fogsz találni – de önértékelésed már nem függ attól, hogy ott mit teszel, vagy mit nem teszel, vagy, hogy elérsz-e valamit vagy sem. Találni fogsz valami magasabb rendűt, és ezt a magasabb rendűt behozhatod a következő munkádba. A mentális képekhez való ragaszkodás megszűnt. Meg fogsz lepődni, hogy milyen jól végzed a következő munkádat, a mentális képekhez való ragaszkodás megszűnése után.

A sikernek, amellyel nagy valószínűséggel a tudatosságnak abban az állapotában találkozol, nem a beteljesülés érzése lesz az oka, mivel a beteljesülést már megtaláltad közvetlenül – a jelen pillanatban, annak mélyén, aki te vagy. Soha többé nem keresel külső szituációkat, hogy beteljesülj általuk. Amikor soha többé nem keresel külső szituációkat, hogy beteljesítsenek, akkor bekövetkezik a csoda, hogy a külső helyzetek teljesen megfelelőkké válnak. Ez az, ahol a kihívást felébredésed részeként használhatod.

A gyakorlati dolgokban nincs szenvedés. Nekem egy ideig még otthonom se volt, és sodródtam csupán. Szerencsére már kiléptem a pénzzel való azonosulásból. Ha még mindig ebbe a mentális dobozba lennék ragadva, akkor időmet nagy szenvedés töltené ki, mivel elmém olyan dolgokat mondana nekem önmagamról, amiket teljességgel elhinnék. „Kudarcot vallottam”, „Minden kedvező alkalmat elvetettem, amit az élet adott számomra”, „Végzős hallgatója vagyok egy nagy egyetemnek”, „Nem vagyok képes nagy dolgokat véghezvinni.”, „Mindent elvesztettem.”, „Miért történt ez velem?”, „Alkalmatlan vagyok.”, „Senki se fog alkalmazni.” – ez a szenvedés.

Szerencsére immár kiléptem ebből, így nincs szenvedés, csak a jelen pillanat szituációja. Valójában szépség és elevenség van benne. Az önértékelésem megszűnt attól függeni, hogy mit csinálok ebben a világban.

Minden kihívás, akármilyen kihívás, legyen az fizikai, vagy bármilyen – tűzként használható, amely felégeti a tudatlanságot.
Inspiráló kérdések.

„Önmagad ismerete jóval mélyebb egy sor idea és hiedelem elfogadásánál. A spirituális ideák és hiedelmek a leghasznosabb pointerek lehetnek, de önmagukban ritkán áll hatalmukban, hogy kiszorítsák a szilárdan megállapodott koncepcióit annak, akinek gondolod magad, amely része az emberi elme kondicionálásának.”

„Nézz önmagadba. Milyen gondolatok jönnek létre a fejedben? Mit érzel? Figyelmedet irányítsd a testedbe. Van-e benne feszültség? Ha azt észleled, hogy van benne egy alacsony szintű nyugtalanság, egy állandó háttér előtt, vedd észre, milyen módon kerülöd, állsz ellen, vagy tagadod az életet – a Most tagadásával.”

„Amikor az egón keresztül élsz, a jelen pillanatot egy cél eszközévé redukálod. A jövőnek élsz, és amikor eléred a célokat, azok nem elégítenek kik téged, legalábbis nem maradandóan.”

Forrás: http://www.angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/ezoterikus-cikkek-3/eckhart-tolle--gondolatok-a-munkanelkulisegrol.htmlAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

Idő múltán"Idővel az ember megérti, mi a különbség aközött, hogy tartasz egy kezet, vagy leláncolsz egy lelket... 
És megtanulod, hogy a szerelem nem azt jelenti, hogy lefekszel valakivel... 
és hogyha nincs valaki melletted, nem azt jelenti, hogy egyedül vagy... 
és megtanulod, hogy egy csók még nem szerződés, és az ajándék nem ígéret... 
és elfogadod a zuhanást emelt fővel és nyitott szemmel... 
és megtanulod az utakat a mára és a most-ra építeni, mert a holnap nem garantálja a terveidet... 
a holnapnak mindig van egy csomó olyan változata, ami megállíthat fele úton... 
és idővel megtanuljuk, hogy a nagyon sok is, az életet adó meleg is égethet és elszenesíthet... 

Fogjál hát neki ültetni a saját kertedet és diszítgetni a saját lelkedet ahelyett, hogy mástól várod hogy virágot hozzon..... 
és tanuld meg, hogy tényleg el tudod viselni, hogy tényleg van erőd, és tényleg értékes vagy... 
és az ember csak tanul és tanul... 
és idővel megtanulod, hogy ha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag jövőt ígér, előbb-utóbb visszatérsz a múltba... 

Idővel megtanulod, hogy csak az tud boldogságot adni, aki elfogad hibáiddal és nem akar megváltoztatni... 
de ha csak azért maradsz valakivel, hogy ne légy egyedül, idővel majd nem akarod látni... 

Idővel megtanulod, hogy az igazi barát kevés és harcolnod kell érte, mert másként körülvesznek a nem igazak... 

Idővel megtanulod, hogy a haragból kimondott szavak egy életen át bánthatják azt, akit meg akartál sérteni... 
megtanulod, hogy mindenki mondhatja "sajnálom", de megbocsájtani csak a nagy lelkek tudnak... 
megtanulod, hogy ha megsértettél egy barátot, valószínűleg soha többet nem lesz úgy, mint régen... 

Megtanulod, hogy lehetsz boldog az új barátokkal, de eljön az idő, amikor hiányozni kezd a régi... 

Megtanulod, hogy semmi sem ismételhető... 

Megtanulod, hogy ha megalázol és lenézel egy teremtményt, előbb-utóbb sokszorosan visszakapod... 
megtanulod, hogy ha sietteted, kikényszeríted a dolgokat, nem válnak a reméltté... 
és megtanulod, hogy a ma a jó, pont ez a perc, nem a holnap... 

és megtanulod, hogy ha jól is érzed magad azokkal, akik körülvesznek, mindig hiányozni fognak azok, akik már nincsenek... 


Idővel megtanulod, hogy ha megbocsájtással próbálkozol, vagy bocsánatkéréssel, vagy kimondani, hogy szeretsz és vágyódsz, ha szükséged van, hogy barát szeretnél lenni... egy sír fölött haszontalan...

Megtanulod ezt mind, mind, de csak idővel..."

Jorge Louis Borges - Idő múltán
Aktuális tanfolyamok és oldások programja az alábbi linken megtekinthető:


2012. október 6., szombatAhol az egységben a kétség is jelen van: az IkrekAz Ikrek jegyet legtöbbször a felszínességgel azonosítják. Biztosan van közöttük ilyen is, olyan is. Egy azonban biztos: az Ikreket csak egy bizonyos szintig érdekli valami. Nehezen tudnak elmélyülni valamiben, mivel ahhoz általában több idő kell, és az Ikrek figyelmét lekötni hosszú távon egy témában nem lehet.Az is igaz, hogy a felfogó képességük is gyorsabb az átlagnál, persze van, akinél a felejtés is ugyanilyen gyorsan végbemegy, azonban legtöbbjüknek vág az esze, mint a borotva, és mindenre tudják a választ, vagy legalábbis mindenhez hozzá tudnak szólni. Igen, a beszéd az kulcskérdés. Nem sok jegy van rajtuk kívül, talán a Halak, akik ennyit tudnak és szeretnek is beszélni. A különbség itt az, hogy a kíváncsiság és a tudásvágy hajtja őket, információt vesznek és adnak tovább, igazi közvetítők. Nem véletlen, hogy a zodiákus hírvivői az Ikrek. Ha valamit meg akarunk tudni, vagy ha egy hírt célzottan el akarunk juttatni valakihez, csak keresnünk kell egy Ikreket. Nemcsak a szavakat forgatják ügyesen, jól beszélnek idegen nyelveket, vonzza őket a külföld, szeretnek utazni, világot látni, bármit, csak ne kelljen otthon egyhelyben ülni és konyhatündért játszani, mert az nem az ő világuk, mint ahogyan az érzelmek kimutatása sem. Kettős énjük miatt, hol egyik, hol másik oldaluk kerekedik felül, a jó és a rossz közötti állandó vívódásaik miatt kiszámíthatatlanok, nehéz eligazodni rajtuk. Érzelmi helyzetekben is a racionális énjük győzedelmeskedik; amikor legszívesebben elbőgnék magukat, akkor is inkább kemény, hűvös énjüket mutatják. Ettől a kettősségtől ők is ugyanígy szenvednek. Érdekes az, ahogyan alkalmazkodni próbálnak a helyzetekhez, simulékonynak tűnnek, álcázva konfliktuskerülő magatartásukat. Sokszor észre sem veszik, hogy övék az utolsó szó. Az igazságérzet ebben a jegyben is túlteng, mint a legtöbb levegős jegyben.

Intellektuális beállítottságuk révén mindenre magyarázatokat keresnek, ideáikban rekednek, nehéz sokszor egy Ikrek jegyűvel megértetni a valóságot, a valós helyzeteket. Általában nehezen kérnek segítséget, ők azok, akik mindent megoldanak, de ha kérnek is tanácsot, kielégítve kíváncsiságukat, mennek a saját elképzeléseik után. Nyitottak minden újra, szeretnek sportolni, mozogni, és ha kirándulásra adják a fejüket, ne lepődjünk meg, ha a turistaútvonalat kikerülik. Jó idegenvezetők, akik a hagyományos utak helyett az izgalmak birodalmát keresik, és semmilyen korlátozást nem viselnek jól.

Miért szeressük?
vág az esze, intellektuális
minden érdekli, nyitott
jól bánik a szavakkal, jól ír
jó humorú, jó társaság, jókat lehet vele beszélgetni
olvasott, tájékozott, széleskörű az érdeklődése
könnyen alkalmazkodik, spontán
jól beszél idegen nyelveket
ötletes, könnyed, fiatalos
jó kedélyű, vidám

Mihez kell a jófejségünk?
amikor egyik nap még ezt gondolja, másnap pedig az ellenkezőjét.
amikor kétszínű, jópofát vág a dolgokhoz, de belül pont az ellenkezőjét gondolja
amikor figyelmetlen, felületes
amikor nem tud titkot tartani, másokat kibeszél
amikor flörtöl, de tovább már nem mer lépni
amikor az elköteleződéssel gondjai vannak
amikor mindenről megvan a véleménye, és övé az utolsó szó
amikor hadar, vagy csak egyszerűen kapkod, türelmetlen, és végig sem hallgat
amikor csak él, mint Marci Hevesen

Minek örül?
ha új dolgokat kipróbálhat: repülőgép-szimulátor, tandemugrás, tankvezetés
ha tanulhat, okos, érdekes embereket ismerhet meg
ha utazhat, világot láthat, sportolhat
ha lemehet gyerekbe, vagy gyerekekkel lehet
ha elmondhatja a véleményét
barátoknak, társaságnak
motornak, biciklinek
társasjátéknak
könyvnek, színházjegynek, jó filmnek, kiállításnak
a futó találkozásoknak

Mit ne tegyünk?
ne erőltessünk rá semmit, az ellenkező hatást érjük el, és csak azért sem fogja megcsinálni
ne erőltessük a házasságot, vagy bármilyen hosszú távú elköteleződést
ne kérdezzünk bele a részletekbe
ne rugózzunk az idegein
ne kritizáljuk, vagy ha mégis, mindig építő legyen
ne korlátozzuk a szabadságában
kerüljük a rutinszerű dolgokat
ne akadályozzuk az alvásban

Ki illik hozzá: Bárki, aki jó társalgó, szociális, szeret utazni és nem erőltet rá semmit, mert attól megfullad. Aki kölcsönös egyetértésen alapuló kapcsolatra, játékos erotikára, sokszínűségre, ötletességre és változatosságra vágyik.

http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/09/ahol-az-egysegben-a-ketseg-is-jelen-van-az-ikrek/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

A szépség, ami körülveszi, őt dicséri: a BikaA Bikáknak nem csak elképzeléseik vannak az élet örömeiről, hanem pontosan tudják, hogyan kell az élet napos oldalát megélni. Biztonság, béke, testi örömök, szépség és finom ételek… Tudják, hogy ehhez az anyagiakat is meg kell teremteni, és egy Bikának ez igen is létkérdés. A pénzhez jó a viszonyuk. Ha választania kellene, hogy „pénzt vagy életet”, előbb vinné a bőrét a vásárra, mintsem lemondana a szükségleteit kielégítő anyagi javairól, hiszen az anyagiakkal azonosítja sikerességét, önmagát. Személyiségük elbűvölő, de ha jót akarunk magunknak, ne bőszítsük fel. A bosszantásokat sokáig passzívan tűri, de egy idő után kifogy a béketűrésből, és haragja elemi és pusztító erővel tör ki, úthengerként mindenen átmegy, ami az útját állja. Makacsságban verhetetlen. Ha egy Bika valamit nem akar, akkor azt nem is fogja soha sem megcsinálni. Nyomásra ellennyomással reagál. Ragaszkodó, birtokló, és nincs híján a manipulációs fortélyoknak sem. A Bika büszke párja szépségére, fontos neki, hiszen ez egy visszaigazolás saját magának, hogy Ő milyen nagyszerű és különleges ember, kifinomult ízléssel. Szereti, ha a dolgok róla szólnak. Viszont ha már nem szeret, nem is birtokol többé, bár az elengedés nem erős oldala. Általában kellemes a hangjuk, szeretik a zenét, szépérzékük, kézügyességük kiemelkedően jó és praktikusan tudnak gondolkodni. Mielőtt pénzt költene egy Bika, jól megnézi, hogy megéri-e. Van türelme megtalálni a legjobb üzleteket. Ha értékes tárgyakhoz vagy jó cuccokhoz szeretnénk hozzájutni, bízzuk az kiválasztását és megvásárlását egy Bikára, biztosan nem fogunk csalódni.

Miért szeressük?
jó érzéke van a pénzhez
nyugodt békés és türelmes
hűséges, megbízható
humoros
ínyenc, jó az ízlése
gyakorlatias és realista
kitartó
jó vendéglátó

Mihez kell a jófejségünk
amikor önfejű, és minden róla szól
amikor állhatatos, makacs és ellenálló
amikor túlzottan birtokló, kisajátító
amikor saját nézőpontját akarja másokra erőltetni
amikor megborzad minden változástól, ami a kényelmét megzavarhatja
amikor sokat akar markolni, de keveset kap
amikor nehézkes, lassú

Minek örül?
ha kiszolgáljuk
ha megfőzzük a kedvenc ételét
a szép, természetes dolgoknak, amik időtállóak
antik dolgoknak
ha gyűjthet valamit
hasznos, gyakorlatias ajándékoknak
ha megállapodhat
a pozitív hozzáállásnak
a kertnek, virágoknak
az anyagi biztonságnak

Mit ne tegyünk?
ne szórjuk a pénzét
ne becsüljük alá
jóindulatával ne éljünk vissza
ajándékot gondosan válasszuk ki (méret, szín) és bóvlit ne adjunk neki

Ki illik hozzá? Bárki, aki nem komplikálja túl az életét, aki jól tud alkalmazkodni hozzá, nyugodt és tud főzni, és a hétköznapokra képes meghitt, nyugalmas otthont biztosítani számára.
http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/09/a-szepseg-ami-korul-veszi-ot-dicseri-a-bika/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

Mielőtt elvesztenéd a fejed, használd! A kosSok fejfájást tud okozni egy Kos, de saját maguknak is, hiszen a legérzékenyebb pontjuk minden értelemben a fejük. Azt persze mégsem várhatjuk el tőlük, hogy bukósisakkal a fejükön közlekedjenek, bár minden bizonnyal jól állna nekik, sokuk szereti a száguldást, szeretik az adrenalint. Egy Kosnál minden fejben dől el: ha valamit el akar érni, azt el is éri. Fejben kell összeszedettnek lenniük, mert egyszer túl sokat agyalnak, másszor meg inkább gondolkodtak volna, mielőtt elkapja őket a hév. Amennyire türelmetlen jegy annyira képes szenvedni a tehetetlenségtől. Tipikus gyorshajtó, nem tud lassan menni. Egy Kost megfélemlíteni nem érdemes, hacsak nem a bátorságát akarjuk növelni vele. Sokszor forrófejűek, és a saját érdekünkben jobb, ha komolyan vesszük az olyan kijelentéseit, mint a „Most ne szólj hozzám, vagy hagyjál békén ”, de a legjobb az, ha már a lélegzetvételéből olvasni tudunk. Különben dühbe gurul.Miután kieresztette a gőzt, néhány perc alatt meg tud nyugodni és amilyen hirtelen eldurrant az agya, olyan gyorsan meg is tud bocsátani. Bár egyes Kosok következetesen engesztelhetetlenek, buldog makacsságuk időként megvillan. Nem hímez-hámoz, hanem egyenesen kimondja, amit gondol. Ez gyakran túl őszintére sikeredik, és nyers stílusa miatt úgy bánt meg másokat, hogy észre sem veszi. Nincs túl nagy érzéke a lélek finom dolgaihoz, lelkizéshez ne egy Kos jegyűt válasszunk. Rengeteg energia van benne, azonban ne bízzunk rá hosszan tartó feladatokat, mert vagy elunja, vagy feladja, vagy belefárad. A gyors eredményeket szereti. Jellemzően nem képes érzékelni a határokat, emiatt könnyen túl tud lőni a célon. Azonban csupa szív, aki közvetlen, kezdeményező, és nem szereti a konkurenciát. Egyik percben a nulláról képes bármit felépíteni, a másik percben pedig legszívesebben lenne egy díszpárna a kanapén. Ha letörik a szarvát, elveszti a motivációját, és ha túl sokáig korlátozzák, oly annyira képes elveszíteni egyéniségét, erejét, hogy előbb lesz papucs orrán pamutboly, mintsem a nagy hős, tettre kész Kos.

Miért szeressük?
okos, humoros és intuitív
nagyvonalú
szenvedélyes, szexuálisan túlfűtött
igényes, tisztaságmániás
kreatív megoldásokban verhetetlen
egyértelmű, egyenes, nem köntörfalaz
kiáll saját és mások igazáért
a konfliktustól nem ijed meg

Mihez kell a jófejségünk?
amikor öntörvényű, és megy a saját feje után
amikor önérvényesítés címszó alatt átgázol másokon
amikor türelmetlen és káromkodik
amikor elromlik valami, kidobja, vesz helyette másikat
amikor mértéktelen
amikor önzően viselkedik

Minek örül?
ha hódíthat
az elérhetetlennek, a kihívásoknak
extrém helyzeteknek és sportoknak
carpe diem életérzésnek

Mit ne tegyünk
ne törjük le a szarvát
ne szóljunk rá, hogy tedd ezt, tedd azt…
ne emlegessük fel a múltat
a „mi lett volna ha” kérdéseket ne szegezzük neki
ne legyünk túl érzelmesek
ne sírjunk előtte, a vigasztalás nem erős oldala

Ki illik hozzá? Bárki, aki nem akarja őt megváltoztatni, nem akar rátelepedni, aki viszonozza szenvedélyét és hasonló hőfokra tud pörögni, élvezni akarja vele az életet, úgy, hogy közben hagyja, hogy karriert építsen és járhassa a saját útját.
http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/09/mielott-elvesztened-a-fejed-hasznald-a-kos/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

Képzelete nem ismer határokat: a HalakSokan helytelenül mondják magukról, hogy „Hal” vagyok, holott az asztrológiai elnevezése helyesen Halak, többes számban. Az igaz, hogy több személyiség lakozik bennük, kiváló színészek, zenészek és művészek általában. Ha olyan érzésünk támad, hogy az illető nem erre a bolygóra született, vagy, hogy inkább a Holdról jött, vagy valamelyik Tündérmeséből lépett ki, biztosak lehetünk benne, hogy Halakkal van dolgunk. Fantáziája nem ismer határokat, könnyen a képzeletében ragad, vagy más dimenziókban, és elfelejt visszatérni a valóságba. A realitásokat különös módon értelmezi, csakúgy, mint a pénzt; kapcsolata ezekkel annyira megfoghatatlan, mint saját maga. A Halakat jelképező két hal közül az egyik az árral, a másik az árral szemben úszik. Ezért sokszor megtévesztő és kiismerhetetlen. Nem bírja a korlátozásokat, a kötöttségeket, magasztos elképzelései vannak az életről és saját képességeiről. Rendkívüli érzéke van ahhoz, hogyan kell a zűrzavarból rendet csinálni, különöse, ha más valaki életéről van szó. Időnként hajlamos megfeledkezni emberi oldaláról, miközben a mindenható szerepében a megmentőt alakítja. Érzékeny, romantikus beállítottságú, aki a szeretetért még önmagát is képes beáldozni. Nagyon vágyik a feloldódásra, és ezt leggyakrabban a kapcsolataiban és/vagy a spiritualitásban, zenében tudja megélni. Veszélye az, hogy ha valakit nagyon megszeret, olyannyira háttérbe szorítja saját vágyait, hogy ez által feladja saját egyéniségét, céljait. A csapda ott van, hogy ezt az áldozatot senki sem kéri tőle, viszont emiatt könnyen kihasználhatóvá és sebezhetővé válik. A Halaknak meg kell tanulniuk a saját életüket élni, és ez nem kis kihívás. Ha megsértjük, nagyon a szívére veszi. Ha szeretnénk a kapcsolatot rendezni vele el kell, hogy viseljük a példabeszédeit, hogy visszanyerjük a bizalmát. Mindenért nagyon tud lelkesedni, ha félreérthetetlenül értésére adjuk, hogy szükség van rá, önzetlensége minden szinten megnyilvánul, legyen szó egy barátról, vagy csak egy ismerősről. Azonban a mártír szerep, manipulatív viselkedés sem áll távol a Halaktól. Észre sem vesszük, szinte tudattalanul máris a lekötelezettévé válhatunk.

Miért szeressük?
nem sértődős és nem haragtartó, de érzékeny
segítőkész, együttérző, önfeláldozó
kifinomult a kommunikációja
romantikus, ábrándozó, fantáziadús
barátságos, jóindulatú, mély érzésű
sajátos képi világa van
költői lelkületű, szereti a szimbolizmust
vonzódik a misztikumhoz, az érzékfeletti dolgokhoz
telepatikus, látnoki képességei is lehetnek

Mihez kell a jófejségünk?
amikor körülményes és valamilyen részlet a homályba merül
amikor sokat beszél és a nagy mesélésnek sosem akar vége lenni
amikor elkésik vagy szétszórt és nem látja a káoszt maga körül
amikor nem néz szembe a realitásokkal, és túlzásokba esik
amikor áldozat vagy a mártír szerepben manipulatívan viselkedik
amikor felmagasztalja saját képességeit, szentnek hiszi magát, magasabb rendűnek

Minek örül?
Ha örömet tud szerezni a szeretteinek, és a körülötte lévőknek
ha szükség van rá, és arra az értékre, amit ő képvisel
ha segíthet: „az úttörő ahol tud, segít”
ha színfoltként beépülhet az őt körülvevők életébe

Mit ne tegyünk?
ne hozzuk tudomására, ha nincs rá szükség
ne faggassuk, mert ha nem magától osztja meg velünk az érzéseit, akkor abból nem is fogunk sokat érteni

Ki illik hozzá? Bárki, aki mellett feloldódhat,szilárd formát ölt mellette, nem ijed meg a kaotikus helyzetektől, mert a tempót és az irányokat nem mindig egyszerű mellette követni. Előny, ha tud bánni a pénzzel, kicsit jobban, mint ő.

http://horoszkopelemzes.hu/index.php/2012/09/kepzelete-nem-ismer-hatarokat-a-halak/Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: