A lélek blokkjainak oldása


A lélek-oldó meditációk során kapcsolatba kerülünk legbensőbb énünkkel, aki ismeri múltunk és jelenünk minden mozzanatát. 


Lélekruhánkban kódolódott minden érzés, amit valaha megéltünk inkarnációink során. Hiába cseréltünk testet, a lenyomatokat lelkünkben hordozzuk mindaddig, míg meg nem értjük, és szélnek nem eresztjük őket. Mindaddig, míg fel nem oldjuk ezeket a blokkokat, addig folyamatosan ugyanazt a szituációt teremtjük meg életünkben újra meg újra. Talán te sem érted, miért vonzod gyermekkorod óta azokat a személyeket, akik megaláznak... Lehet, hogy mindenki, akihez ragaszkodsz, odébb áll... vagy eltűnik... De az is lehet, hogy nem találod a helyed... Vagy nem tudsz kialakítani tartós párkapcsolatot. És fogalmad sincs, mit  csinálsz rosszul. Nem tudod, hogyan változtathatnál mindezen... 


A lélek-oldó meditációk jótékony hatását bárki megtapasztalja, aki elég nyitott és készen áll arra, hogy változtasson életén azáltal, hogy elengedi a mérgező érzéseket, melyek évszázadok óta ott vannak a lelke mélyén. A csoda nem maga a meditáció, hanem a felismerések, amiket általa szerzünk. A megértés elfogadást, megbocsátást, majd elengedést hoz magával. Megnyugszik a lelkünk. Ám elképzelhető, hogy időre van szükséged ahhoz, hogy a lelked is képes legyen elfogadni azt, amit az eszed már tud! Ezért rendkívül fontos, hogy légy türelmes magadhoz! 



Nem kínálok semmiféle csoda módszert, csupán abban kívánok segíteni, hogy felfedezd saját képességeid, és megértsd, hogy lehetőségeid korlátlanok! Én őszintén hiszek abban, hogy minden helyzetből van kiút, és minden "probléma" lehetőséget kínál, hogy változtassunk életünkön. 


A jelen időszak rendeltetése az, hogy elengedjük régi mintáinkat. S hogy mi értelme mindennek? Hogy végre egy kiteljesedett, boldog, félelem-mentes életet élhessünk, harmóniában és békében mind önmagunkkal, mind pedig a világgal. 



3 féle forrásból szerezzük a blokkjainkat:


Családi karma: Óriási mértékben meghatározza sorsunkat, hogy milyen érzelmi örökséget kapunk családunktól. Soha nem konkrét testi tüneteket és szituációkat öröklünk szüleinktől, hanem átveszünk rezgéseket és gondolkodásmódot, mellyel ugyanazon megoldandó feladatokat teremtjük meg életünkben. 


Emellett hajlamosak vagyunk olyan terheket magunkra vállalni, mely nem a mi feladatunk lenne, de tudat alatt könnyíteni szeretnénk szüleink sorsán. Rendszerint ugyanazok a "problémák" figyelhetők meg a családfán (válás, szenvedélybetegségek, megalázás, szegénységtudat, megcsalás, áldozati szerep). A szülők azok, akik leginkább szembesítenek bennünket karmikus feladatainkkal. Ha szüleink már nem kísérik utunkat, akkor párkapcsolataink tartják elénk azt a tükröt, melyet a szülőkkel való kapcsolatunkból nem sikerült megtanulnunk. 


Míg nem történt meg az elfogadás, megbocsátás, megértés édesanyád felé, addig nem tudod megfelelően működtetni a női teremtő energiákat, a párkapcsolatot, az anyaság energiáit. Míg nem történik meg ugyanez a megértés az édesapáddal való kapcsolatodban, addig nehézkesen boldogulsz a fizikai világban, a pénz és anyagiak világában.


Egyéni karma: Mielőtt a lélek újra inkarnálódik a földi világba, kiválasztja élete főbb szereplőit és helyzeteit. Mindezt azok alapján, amiket már megélt és megtapasztalt. Számba veszi, hogy kivel van megoldatlan feladata, befejezetlen dolga. Mik azok, amiket még meg kell tanulnia, mert elmúlt életeiben nem sikerült elsajátítani. A blokkokat cipeljük éltől-életre. 


Kollektív tudat: Minden információ, ami megjelenik a világban, bekerül a köztudatba (minél többet hangoztatják), és ez hatással van ránk.


Az oldások segítenek feldolgozni a bennünk lévő  negatív érzelmeket azáltal, hogy megértésre lelünk: a haragot, a bűntudatot, a félelmeket, a fájdalmakat, a neheztelést, az aggódást stb… Míg ezeket nem fogadod el és nem érted meg, nem tudsz eltávolodni tőle. Ha megértetted egy-egy szituáció rendeltetését az életedben, betöltötte a szerepét. Vagyis nincs már szükséged rá. Eltűnik.


A világ a tükröd. Amint kint, úgy bent. Amint bent, úgy kint. Semmit nem tudsz egy másik emberben megtalálni, míg nem találtad meg saját magadban. Az igazi boldogság akkor jön el, ha megtanulod végre feltételek nélkül szeretni önmagadat. Amikor elhiszed, hogy méltó vagy. Az önszeretet egyenlő azzal,  hogy elengeded a bűntudatot. Meg kell értened, hogy nem vagy azonos a tegnap történtekkel. Nem vagy azonos a gondolataiddal, a testeddel.


A lélek-oldás mindenkit önvizsgálatra késztet. Ha valaki elkezdi feldolgozni a múlt terheit, rájön saját határtalanságára és értékeire, egy olyan áldásban lehet része, melyben arra döbben rá, hogy minden gondolata és vágya egy szempillantás alatt valósul meg és köszönt rá a valódi boldogság.


Az oldás közben szerzett felismerések az életed többi területén is hasznosak lehetnek, így elképzelhető, hogy egyre több változást tapasztalsz majd. Ez egy hosszú folyamat, melynek végső célja az, hogy rátalálj önmagadra. Hogy önazonos légy... 



Ha az oldások hatására megszülethet benned a szándék, hogy változtass életed bizonyos területein, elképzelhető, hogy a hétköznapi életben is kapod a tanításokat, szituációkat, míg fel nem ismered egy-egy helyzet rendeltetését. Az élet mindig próbára tesz, hogy hol tartasz, és hogyan reagálsz. Vajon megtanultad a leckét? 


Az oldás nem eltörli a dolgokat, hanem láthatóvá teszi őket. Ha pl. gondjaid vannak az elköteleződéssel, akkor ez az érzés nem tűnik el egyik napról a másikra, hanem az élet megteremti azokat a szituációkat, melyben gyakorolhatod az elköteleződést. Ha szüleiddel való kapcsolatodban a szőnyeg alá söpörtétek a konfliktusokat, akkor az oldások után megteremtődhetnek olyan helyzetek, amikor előjönnek a sérelmeitek, hogy meg tudjátok beszélni őket. Az oldás segít megteremteni a lehetőségeket a megértésre. 


Az oldások egyszerűen beindítják az energiákat. Egyfajta segítség az életünkhöz. Elkezdenek helyükre kerülni a dolgok. 


Bár ezt sokszor eleinte káoszként éljük meg. Türelem kell, míg letisztulnak a dolgok. Ugyanis az ember a tanulnivalóit nem törölheti el egész egyszerűen, hanem amit feladatként magával hozott, azt el kell sajátítania. Az oldás begyorsítja a fejlődést



Oldás során lehetnek tisztulási tünetek a testben is. Ugyanakkor van, aki arról számol be, hogy sosem érezte magát ilyen kirobbanó formában. Teljesen egyénfüggő. De ugyanúgy, ahogy a lelki sérelmek a testen jelennek meg tünetként, a lelki tisztulás is a testen keresztül (is) történik. Sokat segíthet  a több pihenés, az alvás.


Az, hogy mennyi idő után várható eredmény, az teljesen egyénfüggő. Van, akinek oldás után néhány napon belül megoldódik a problémája, van, akinek hónapok folyamatos munkájára van szükség ahhoz, hogy változást érezzen. A változás mindig magunkban kezdődik. Attól is függ a gyorsaság, kinél milyen jellegű blokkok vannak, mennyire mélyről jönnek. Általában egy-egy adott problémának a gyökerei nagyon szerteágazóak. Ezért érdemes többféle meditációs oldást elvégezni.


Amint változol, észre fogod venni, hogy a körülötted élő emberek is változnak irányodba. Csak remélni tudom, hogy Te is a változást választod. A dolgok maguktól nem változnak. A döntést neked kell meghoznod. 


Sok sikert és kitartást kívánok hozzá! Guzsik-Mohácsi Viktória



Megjegyzések