A csillagok és a Hold fénye

A napfényen túl, az angyalok szerint, a csillagok és a Hold fénye is fokozza egészségünket és életerőnket.

A holdciklusok régóta szolgálnak mérföldkőül a gazdálkodók számára a vetés és az aratás optimális időpontjának meghatározására. A Hold járását különböző termékenységi és aratószertartásokkal kísérték, ezek időpontja egybeesik a spirituális és vallásilag szentnek tartott napokkal.

A telihold három éjszakáján (a teliholdat megelőző éjjel, a telihold éjszakája, valamint az azt követő éjjel) vett holdfürdő felüdítő és inspiráló hatású. Igazán misztikus érzés az éjszakai égbolt alatt ülve megmártózni a Hold sugaraiban. Ilyenkor visszatérnek az ősidőkből származó emlékeink arról, hogyan tudtunk a természet segítségével egyszerű technikákkal kapcsolódni a spirituális energiákhoz egykor régen, még azt megelőzően, hogy a vallások ördöginek kiáltották volna ki őket.



A teliholdat megelőző éjjel: a feltöltődés éjszakája

Mint anyamell a tápláló tejét, úgy bocsátja rendelkezésünkre fényét a majdnem telihold is, hogy feltölthessük energiával kristályainkat, olajainkat és testünket. Amennyiben erre mód van, kristályainkat és más tárgyainkat a szabadba, vagy legalább egy ablak mellé tegyük ki, úgy, hogy a lehető legtöbb holdfény érje őket az éjszaka során.


A telihold éjjele: az elengedés éjszakája

Amikor a Hold teljesen megtelik, adjunk oda neki bármit, amit el szeretnénk engedni. Ezt megtehetjük mentálisan, vagy úgy is, hogy leírjuk, mit szeretnénk elengedni, majd a telihold fényében elégetjük, vagy eltemetjük a papírt.



Az újhold éjjele: a manifesztáció éjszakája

Újhold éjszakáján, amikor a Hold eltűnik szemünk elől, az energia alkalmassá válik álmaink és vágyaink manifesztálására. Gondoljunk vágyainkra, és vagy mondjuk el az újholdnak, mit szeretnénk, vagy megerősítő, pozitív állításokkal kísérve írjuk le azt a helyzetet, amikor már meg is valósultak vágyaink. Kérjük meg az újholdat és Haniel arkangyalt arra, hogy vezessék tetteinket a kívánt dolgok bekövetkezése felé, és biztosítják, hogy azok a legnagyobb jót hozva valósuljanak meg.



A félhold éjjele: a bátorság és az erő éjszakája

A félhold szimbóluma a bika szarvaira emlékeztet, és az erőt jelképezi. Ezen az éjszakán fogadalmat tehetünk, hogy félelmek nélkül haladunk tovább. Kérjük meg Michael arkangyalt, hogy erősítse bennünk a bátorságot az életcélunk megvalósítását célzó lépések megtételére.



A csillagok fénye

A csillagfény felébreszti képzelőerőnket, és megnyitja elménket elalvás előtt. Így az éjszaka során egyre magasabbra és messzebbre juthatunk az asztrális világban. Közelebb kerülhetünk a felemelkedett mesterekhez, lehetőséget adunk eltávozott szeretteiknek arra, hogy álmukban meglátogassanak bennünket, valamint ösztönözzük tudatalattinkat, hogy míg mi alszunk, ő dolgozzon problémáink megoldásán, és teremtsen új ötleteket.

Szellemi lények vagyunk, akik erre a csodálatos bolygóra születtek, ahol fizikailag is rendelkezésre állnak a támogatásunkra és gyógyításunkra tervezett fényforrások: a Nap, a Hold és a csillagok. A fény olyan eszköz, amely szabadon és ingyen rendelkezésére áll mindannyiunknak. Ha a fényhez szeretet is társul, a lehetőségek határtalanok. A következő fejezetben a szeretet egyik aspektusát vizsgáljuk meg közelebbről, az imát és a hitet.

Dr. Doreen Virtue


Megjegyzések