Menekülés az érzelmek elől




Vannak emberek, akik kitartóan kutatnak valami után, legyen az egy érzés vagy egy személy, majd amikor rátalálnak, elmenekülnek előle. 


Igen, vannak emberek, akik nincsenek felkészülve a beteljesedésre. Önbüntetésük oly erős, hogy képtelenek elviselni a boldogságot. A szeretet légkörében sebezhetőnek, irányíthatónak érzik magukat. Ha egy-egy pillanatra megmutatják valódi arcukat, igaz érzéseiket, azonnal bezárkóznak. Ösztönük a menekülés. Talán maga sem érti, mi oka van rá, de hatalmas falakkal veszi körbe magát. Védekezik. Talán úgy érzi, így nem tudják megsebezni. 


Szinte biztos, hogy egykoron elszenvedett sérüléseit takargatja. Amiket oly mélyre ásott, hogy már maga sem emlékszik rájuk. De az érzések ott dolgoznak benne. 


A szeretet befogadásához bátorságra van szükség. Sőt! A bizalom is a bátorság jele. Elsősorban magával kell kialakítania egy bizalmi kapcsolatot. 


Az ember, aki szereti, tiszteli magát feltételek nélkül, nem fél attól, hogy megsebzik. Önmaga iránti érzései nem függnek mások viselkedésétől. 


Ha valaki megtanulja szeretni magát, szerethetővé válik mások számára is. Hiszen ahogy önmagával bánik, úgy bánnak vele mások.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html









Megjegyzések