Új Medicina



Minden megbetegedés egy érzelmi megrázkódtatással keletkezik – állítja Ryke Geerd Hamer, német kutatóorvos, aki betegei kikérdezése és a megbetegedésük lefutásának megfigyelése során egy új biológiai, orvostudományi összefüggés-rendszerre bukkant. 

Hamer doktor megfejtette a rák, és minden olyan elváltozás nyitját, amelyek nem baleset, mérgezés, sugárzás miatt jönnek létre. A hagyományostól eltérő módon – a lélekben lezajló érzelmi folyamatok figyelembevételével közelítette meg, a betegségeket. Rájött, és be is bizonyította, hogy a rákbetegek a daganatot megelőzően minden esetben egy komoly és súlyos érzelmi megrázkódtatást éltek át.

Rájött arra is, hogy a megbetegedésekben is van rendszer és logika, sőt minden természetes elváltozásnak van értelme, egy élethelyzethez alkalmazkodás, az egyed és a faj fenntartása, fennmaradása, a túlélés biztosítása. 

A Hamer doktor által Germán Új Medicinának nevezett tudományos ismeret egy új, átfogó természettudományos rendszert ír le, mely értelmezhetővé és tudatosan befolyásolhatóvá teszi a megbetegedéseket. Hamer doktor vizsgálta azt is, mi történik az agyban egy elváltozás idején, és felfedezte, hogy a szervi elváltozások mindig együtt járnak agyi tünetekkel – amit már a legegyszerűbb képalkotó eljárással, CT-felvételekkel is nyomon lehet követni.

Az elváltozást, megbetegedést beindító nyomógomb minden jel szerint lelki síkon van. Érzelmi konfliktus nélkül ugyanis nincs természetes elváltozás. Persze nem egy hétköznapi érzelmi konfliktus az, ami testi szinten elváltozást indít. Az úgynevezett biológiai konfliktusnak feltételei vannak. Ha ezek a feltételek mind egyszerre teljesülnek, az érzelmi kilengésnél, az éppen átélt érzelem az agyban a szó legszorosabb értelmében kiüti a biztosítékot, egy előre meghatározott helyen. Ennek következménye, hogy beindul egy testi elváltozás.

Az elszenvedett érzelmi konfliktus fajtája, típusa határozza meg az agyban megjelenő elváltozás helyét, az úgynevezett Hameri-gócot, és az elváltozásban érintett szervet is. Ezeket az összefüggéseket írja le a Hamer doktor által feltárt Új Medicina, és a Biologika Szerv Atlasz, amely a rendszer színes, képes ismertetője.

A biológiai konfliktus abban különbözik az összes többi lelki konfliktustól, hogy mélyen rázza meg az embert és mérhető, megfigyelhető testi tüneteket is produkál. Aki ezeket ismeri, hamar észreveheti és kezelheti a tüneteket, még mielőtt egyáltalán bármiféle komolyabb elváltozása kialakulna. 


Ezek a tünetek a következők

1. A konfliktus témáját, tárgyát komolynak érezzük, veszélyben érezzük magunkat vagy normális életünket, és nem tudunk megnyugodni miatta, kibillentünk a normál kerékvágásból. Kiborít, lesújt, letaglóz, felzaklat, felháborít az esemény, és érzelmi kilengéseink vannak.

2. A konfliktushelyzet váratlanul, felkészületlenül ér, mint derült égből villámcsapás – a meglepetés erejével hat ránk. (Csak a váratlan, meglepetésszerű konfliktus-élményekre produkált érzelmi kilengés indít be szervi elváltozást.)

3. A szituáció megütközés jellegű, nem tudjuk a helyzetet elfogadni, képtelenek vagyunk vele megbékélni. A normális életvitelben, nyugalomban, biztonságban veszélyeztetve, akadályoztatva érezzük tőle magunkat, és emiatt kényszeres gondolkodás indul be: a konfliktuson és a konfliktus lehetséges megoldásain őrlődünk, tipródunk.

4. A konfliktust, érzelmi drámát az ember elszigetelten éli meg. Ez azt jelenti, hogy nem beszél másoknak konfliktusáról, érzelmeiről és arról, mekkora baja, problémája, lelki terhe vagy lelki fájdalma van. A konfliktusban egyedül érintettnek, illetékesnek érezzük magunkat, és úgy gondoljuk, úgy véljük, azt hisszük, nem tud rajtunk senki segíteni, mert további károkat szenvedünk, vagy veszélybe kerülünk, stb.

5. Az elváltozást beindító konfliktusnak (átmenetileg) nincs megoldása vagy sokáig eltart, megoldatlan marad egy darabig. Komoly veszélyt csak a sokáig eltartó és intenzív konfliktusok jelentenek, mert azzal akár életveszélyes elváltozást vagy komplikációt is összehozhatunk magunknak.

A biológiai konfliktusnál mind az öt jellemző teljesül, ha bármelyik hiányzik, nem indul be elváltozás.


Hogyan lehet vele elérni, hogy meggyógyuljunk?

A rákos daganat vagy fekély addig növekszik, terjed, amíg a konfliktus megoldatlan! Ha az érzelmi konfliktust okozó problémát sikerült megnyugtató módon megoldani, átkapcsolunk, belépünk a konfliktus-megoldás utáni, helyreállítási szakaszba: az agyi és szervi tünetek megváltoznak. A konfliktus ellensúlyozása, biológiai megoldása céljából létrejött testi elváltozás felszámolásra, újjáépítésre kerül.

A gyógyulási szakasz nem azt jelenti, hogy a tünetek egy csapásra megszűnnek, hanem azt, hogy bekapcsol a korábbi elváltozás helyreállítási folyamata, amikor jelentkezhetnek fájdalmak, és történhetnek kellemetlenségek, és veszélyek is.

A konfliktus-megoldás utáni szakasz talán legrázósabb pontja, ciklusa az úgynevezett epileptokrízis, amikor a gyulladások, duzzanatok, ödémák tetőznek. Más konfliktusoknál, más elváltozásoknál ilyenkor jelentkezik a migrén, a szédülés, a hányinger, és egyéb rosszullétek, rohamszerű tünetek, mint például epilepsziás roham, vércukorszint-esés, ami bizony sokszor külső beavatkozást igényel.

Ezért is olyan fontos, hogy a megelőzésre és tanulásra fektessünk hangsúlyt és megismerjük, hogyan működnek a betegségeink! Előzzük meg őket, és ha már bekövetkezett egy-két biológiai konfliktus, törekedjünk mihamarabbi megoldására – ezzel minimalizálva az esetleges fizikai kellemetlenségeket, és jobban megértve magunkat, egymást, és a jelenségeket. szerző: dog





Megjegyzések