Köszönöm




A „köszönöm” a hála legegyszerűbb formája. Amikor a legjelentéktelenebb apróságoknak is örülünk, és képesek vagyunk köszönetet mondani érte.

Köszönöm, hogy élhetek, hogy egészséges vagyok. Köszönöm, hogy van munkám és képes vagyok dolgozni. Köszönöm, hogy van fedél a fejem fölött, és köszönöm, hogy mindennap van, mit ennem, és innom. Köszönöm, hogy nem vagyok egyedül.

Mit jelent a hála? Örülni annak, ami van. Örülni mind annak, amit kapunk az élettől. Csak tőlünk függ, hogy ez jó vagy rossz, és a reakciónktól. Ha elfogadod, megoldódik, ha haragszol, és küzdesz, akkor csak több kárt okozol, és szenvedést magadnak, és a környezetednek egyaránt. A hála örülni mind annak, ami elmúlt. Amiből tanultunk, és amiktől fejlődtünk. Történetek, melyektől azok vagyunk, akik ebben a pillanatban.

Mindegy mire fordítod ma a figyelmed, a gondolataid, a kimondott szavaid, az válik a valóságoddá. Te teremted meg a holnapod.

Ha a természetet veszem alapul, és a Te igaz természeted, akkor ebben a világban minden érted van. Itt minden téged boldogít. Egyedül rajtad múlik, hogy valaminek tudsz-e örülni az életedben, vagy nem. Ha az egész emberiséget veszem alapul, akkor ez a világ miattad létezik, és neked teremtetett. Te is az emberiség része vagy. A világnak világa. Az egység pótolhatatlan fogas kereke. Ahogy meglátod magad körül, úgy meglátod majd magadban. Ahogy meglátod magadban, úgy meglátod majd mindenben.

Ascendit a terra in coelum, iterumque descendit in terram et recipit vim superiorum et inferiorum. Sic habebis gloriam totius mundi. Ideo fugiat a te omnis obscuratis 

A földről az égbe emelkedik, aztán ismét a földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el. E perctől fogva előled minden sötétség kitér.





Megjegyzések