Mi fáj?



Történt már veled, hogy a barátodnak elpanaszoltad, milyen hatalmas kihívással állított szembe az élet, ő pedig kérdőn nézett rád, hogy vajon miért okoz ez nehézséget neked? 

Amikor pedig ő ecsetelte a gondjait, te magadban szinte azonnal láttad a megoldást, és tudtad azt, hogy neked bizony nem okozna problémát túllépni mindezen. 


Ma már tisztán látom, hogy ami az egyik embernek megoldhatatlannak tűnő feladat, az a másiknak semmiség.


Csakhogy mindannyian különböző megtapasztalásokon mentünk keresztül, más blokkokat hoztunk elmúlt életeinkből, más szülők neveltek bennünket, más benyomásokra tettünk szert. 

Ami az egyik embernek félelmetes, a másiknak kihívás. Egyik ember menekül az érzelmek elől, a másikat éppen ez tölti. Egyik ember nem aggódik anyagi helyzete miatt, így bevonzza, amit akar, a másik retteg, így pontosan a félelmeit teremti meg. 


Legtöbbször félelmeink, és múltbéli csalódásaink irányítanak bennünket. Legyünk hát türelmesek magunkhoz, és ne szégyelljünk segítséget kérni!


Sokat segíthet az, hogy elképzeled, ha egy másik ember lenne abban a helyzetben, amiben te vagy, akkor mit tanácsolnál neki? Észre fogod venni, hogy nem is olyan rossz a helyzeted, és félelmeid is enyhülni fognak. 

Külső szemlélőként sokkal könnyebben észre vehetjük a megoldásokat. 

Egyébként is, nagyon jól tudod, hogy semmi nem tart örökké. Eddig is volt, ezután is lesz valahogy... A válság is elmúlik egyszer. Ez nem ok arra, hogy ne érezd jól magad. Tégy minden nap olyat, aminek örül a lelked! Megérdemled!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések

Megjegyzés küldése