Nők – úton a lelki érettség felé




Az öregedést az emberek döntő többsége nem kedveli, amit a cégek ki is használnak különféle szépséget ápoló és megőrző szerek forgalmazásával. Ennél kevesebbet hallhatunk a belsőről, ami viszont egyre érettebbé válik az évek múlásával. Az érett nők felismerték, hogy nem minden a külső körül forog, hanem a belső énünk táplálása a legfontosabb, amit a rengeteg tapasztalat, megpróbáltatás és kudarc hatására értették meg igazán. Te magadra ismersz a következő sorokban?


Nem lehet mindenkinek a kedvére lenni

A legtöbb embernek a nők úgy élnek a képzeletükben, mint tökéletes háziasszonyok, kiváló anyukák, és természetesen pénzt is termelő személyek, azonban a boldogulás a mai világban egyre nehezebb. A család a legfontosabb, viszont nem lehet és nem is kell mindenkinek a kedvére tenni. Ne csodálkozzunk azon, ha néhány nő ki szeretne törni, és meg szeretné valósítani az álmait, ugyanis egy nő is lehet például vállalkozó vagy cégvezető, festő vagy zenész. Nem a társadalmi elvárások szerint kell élni, hanem úgy, ahogy Neked és a családodnak jó.


A kor bizony meglátszódik a férfiakon és a nőkön is

Hogy hogyan érzed magad a bőrödben, az csak és kizárólag a Te döntésed. Rengeteg nőt láthatunk, aki eszeveszetten küzd az öregedés ellen, ez viszont inkább visszafele sül el – ez nem azt jelenti, hogy nem kell a külsővel törődni, hanem azt, hogy bizony az évek a testünkön is látszani fognak. Egy érett nő elfogadja, hogy 40-50 vagy 60 éves. Vannak az életben fontosabb dolgok is, mint egy ránc a szemünk alatt, vagy a nem tökéletesen feszes bőr. Az a döntő, hogy amikor a tükör elé állsz, Te mit látsz benne.


Jobban odafigyelsz a pénzre

A pénz mennyiségével, amit a munkájukért kapnak az emberek általában nem elégedettek, ettől függetlenül fiatalon mégis sok összeget hagynak ott a boltban élvezeti cikkekre, és/vagy éppen a bulikat részesítik előnyben, mint az otthon ülést. 40 körül a nők inkább megfelelő mennyiségű/minőségű ételt szeretnének a családi asztalon látni, ezért a főzést és az alapanyag beszerzését tudatosan teszik. Ugyanúgy a félretett pénzt sem herdálják el, hiszen fontos a család tagjainak jövője, a befektetések, a következő évek megalapozása.


Düh, harag, irigység mellőzése

Ezek olyan dolgok, amelyeknek egyetlen célja az életünk mérgezése. Az évek elteltével nem a rivalizálás lesz a legfőbb életcélja a nőknek, hanem a saját magukba vetett hit. Fiatalon ezt nehéz még felfogni, de a sok bukás, kudarc megtanítja azt, hogy csak és kizárólag az önmagunkba vetett hit az, ami igazán fontos.


A békés élet megteremtése biztosan a céljaid között lesz

Egy 40 év feletti nőnek ott kell legyen a céljai között, hogy az élete békésen, nyugodtan teljen. Természetesen ez nem a “langyos vízben úszkálást” jelenti, hanem épp ellenkezőleg; a kiegyensúlyozott életvitel teszi lehetővé számodra, hogy lendületes és fitt legyél. A tapasztalataiddal felvértezve kiszűrheted azokat a “”lehetőségeket””, amik akár Neked, akár a családodnak nem kedveznének, így nem ugrasz bele mindenbe meggondolatlanul.


Megérted a szerelmet

Rájössz, hogy egy kapcsolatban vannak hullámzó szakaszok, ezért idővel megtanulod tudatosan építeni a házasságodat. Vannak apró dolgok, amiken nem érdemes fent akadnod, és nem szabad ezzel a kapcsolatodat rombolni; ilyen például egy rossz helyre tett tányér, vagy egy véletlenül eltört váza. Azonban azt is kitapasztalod, hogy hogyan tudod kapcsolatodat új szintre helyezni, hogy mindketten jól és energetikusan érezzétek magatokat benne. Továbbá rájössz arra is, hogy TILOS külső tényezőknek befolyásolnia kapcsolatodat a házastársaddal.

Szerző: Balogh Benjámin Tamás





Megjegyzések