Önszeretet




„Arra jöttem rá, hogy csupán egyetlen dolog megoldást jelenthet minden problémára, ez pedig az, ha szeretjük magunkat. Ha az emberek minden nap csak egy kicsit szeretik jobban saját magukat, életük bámulatos módon ível fölfelé. Jobban érzik magukat. Megkapják azt a munkát, amit szerettek volna. Elegendő pénzük van. Kapcsolataik vagy fejlődésnek indulnak, vagy újak alakulnak a negatívak helyett. Szeretni önmagadat egy csodálatos kaland. Olyan, mint repülni tanulni. Képzeld el, ha mindannyian képesek lennénk repülni, ahányszor csak szeretnénk! – izgalmas lenne. Kezdjük hát el szeretni önmagunkat, most."

Lássunk néhány utasítást, amely segít, hogy jobban szeresd önmagad:


1.Hagyj fel minden bíráskodással.

A bírálat sosem változtat a dolgokon. Ne kritizáld magad. Úgy fogadd el önmagad, ahogy vagy. Minden ember változik. Ha bírálod magad, negatív irányú változáson mész át. Mikor pedig elfogadod magad, pozitív változások következnek be.



2.Bocsáss meg magadnak.

Engedd el a múltat. Minden tőled telhetőt megtettél a legjobb képességed és tudásod szerint. Most pedig fejlődsz és változol, életedet pedig másként éled majd.



3.Ne félemlítsd meg magad.

Hagyj fel az ijesztő gondolataiddal, így rettenetes élni. Találj olyan gondolati képeket, amelyek örömet szereznek és megnyugtatnak, amelyek segítenek kikapcsolni a vészjósló gondolatokat.



4.Légy gyengéd, kedves és türelmes.

Legyél gyengéd magaddal. Legyél kedves. Legyen magadhoz türelmed, amíg megtanulod az új gondolkodásmódot. Bánj úgy magaddal, mint azzal, akit nagyon szeretsz.



5.Légy kegyes elmédhez.

Az öngyűlölet nem más, mint saját gondolataidnak gyűlölése. Ne gyűlöld magad a gondolataidért. Inkább finoman változtass rajtuk.



6.Jutalmazd meg magad.

A bírálat lerombolja a belső szellemet, a dicséret pedig építi azt. Annyiszor dicsérd meg magad, amennyiszer csak tudod. Mondd magadnak, hogy milyen jól is csinálod minden kis dolgod.



7.Támogasd magad.

Találj módot arra, hogy támogatni tudd önmagad. Nyújtsd ki karjaid és engedd, hogy segítsenek. Erősnek kell lenned ahhoz, hogy segítséget tudj kérni, mikor szükséged van rá.



8.Szeresd a negatívumaidat.

Tudatosítsd, hogy te hoztad létre rossz szokásaidat, hogy kielégítsenek bizonyos vágyakat. Most pedig új és pozitív módokat fogsz találni e vágyak kielégítésére.



9.Vigyázz a testedre.

Informálódj a megfelelő táplálkozásról. Mire van szüksége a testednek ahhoz, hogy optimális energiamennyiséghez és vitalitáshoz jusson? Csinálj különböző gyakorlatokat. Találd meg, milyen típusú gyakorlatokat kedvelsz inkább. Ápold és tiszteld lényed templomát.



10.Végezz tükör-gyakorlatot.

Gyakran nézz a tükörbe. Fejezd ki magad előtt a benned levő, egyre növekvő szeretet érzését. Mikor tükörbe nézel, bocsáss meg magadnak. Beszélj szüleidhez, és nekik is bocsáss meg. Mondd, hogy „Szeretlek, igazán szeretlek!”, legalább egyszer egy nap.



11.Szeresd magad. Most.

Ne várj addig, amíg jobban leszel, amíg lefogysz, amíg munkát kapsz vagy rálelsz egy társra. Kezdd el most – és tégy meg minden tőled telhetőt.



12.Szórakozz.

Emlékezz vissza azokra a dolgokra, amik gyerekként örömmel töltöttek el. Építsd be ezeket mostani életedbe. Találd meg a módját, hogy bármi amit teszel, szórakoztató legyen számodra. Engedd kifejeződni az élet örömeit. Mosolyogj. Nevess. Örvendezz. és az Univerzum megörvendeztet!



Louise Hay, az „Éld az életed” című nemzetközi bestseller írója egy metafizikus egyetemi előadótanár, több mint 50 millió világszerte eladott könyvvel a háta mögött. Több mint 30 éven keresztül segítette az embereket világszerte, hogy felfedezzék és megvalósítsák a saját kreativitásukban rejlő maximális potenciált, a személyes fejlődést és öngyógyítást segítve. Az Oprah Winfrey Show mellett több amerikai és külföldi TV- és rádióműsorban szerepelt.


Egyed Zsuzsanna- filantropikum.com




Megjegyzések