Hogyan tudjuk meggyógyítani testünk érzelmi oldalát?




Az érzelmeink ugyanolyan fontosak, mint a konkrét fizikai testünk, hiszen e két rendszer összefonódásából épül fel az életünk, egész énünk.

Eckhart Tolle testünk érzelmi részét “fájdalom testnek” nevezi, hiszen igazából ez fejezi ki azt, hogy kik is vagyunk valójában, az érzéseinkből ismerhetjük meg legjobban önmagunkat.


Ugyanezt gondolja Teal Swan is, aki több traumát, erőszakot volt kénytelen átélni gyerekkorában, mára viszont az egyik legbefolyásosabb személyiség a spirituálitást képviselő emberek között.

Agyunk, tudatunk úgy van felépítve, hogy minden külső impulzusra, hatásra reagáljon, amely lehet fizikai, vagy érzelmi reakció. A döntéseink, a jövőbeli tervek, és az ezekből származó negatív töltetű érzelmek, frusztrációk, mind elraktározódnak a testünkben is, ahol idővel káros elváltozásokat okozhatnak, nem csak mentálisan, hanem akár fizikálisan.

A megoldatlan negatív érzelmek fogságban tartanak, elvonják energiánkat, megbetegítik testünket, nem hagynak kapcsolatba kerülni az Univerzum pozitív erőivel.


A testünk érzelmi oldala is ugyanolyan sérülékeny, mint a fizikai, csak ide nem elég egy sebtapasz, hanem itt tudatos gyógyításra, elengedésre, megbocsátásra, hálára lesz szükség, ahhoz, hogy a régi sérelmektől, beidegződésektől megszabaduljunk.


Nézzünk pár konkrét praktikát!

Próbáljuk tudatosan irányítani gondolatainkat, ha valami negatívum jutna eszünkbe. Állítsuk le, gondoljunk másra, szép, pozitív dolgokra.

Ne ítélkezzünk elsőre, inkább legyünk objektívek, lássuk meg a másik emberben a pozitívat, a jót, nem firtassuk órákon keresztül a negatív tapasztalatokat.

Legyünk együttérzőek magunkkal. Gondoljunk arra, hogy nincs olyan erő, hatalom, ember, aki képes lenne elpusztítani bennünket. Erősek, bátrak, kitartóak vagyunk. És ha ezt sokáig gyakoroljuk, azzá is válunk.


Meditáljunk

A meditáció alatt tudatunk kitisztul, rálelünk önmagunk belső csendjére, nyugalmára, így hát ne halogassuk, merüljünk el a meditáció gyógyító világába.






Megjegyzések