Felelősségem a kapcsolataimban




Egy kapcsolatért alakulásáért minden esetben két ember a felelős. Akár az áldozat szerepét, akár a tettesét öltötte magára valaki, ugyanúgy részt vállal a jövőjük alakításában. 


Ha megbántanak, az minden esetben tükör, hogy meglásd, mit kell meggyógyítani magadban. Ha többször teszik ugyanezt, az már a te hibád. Egyrészről azért, mert hagyod, hogy ezt tegyék újra, másrészről pedig azért, mert nem tanultad meg a leckét. Az élet annyiszor teszi eléd, ahányszor szükséges, hogy meggyógyítsd a lelkedben lévő sérülést. Onnan tudhatod, hogy begyógyult a seb, hogy a következő hasonló szituációban már másként reagálsz. Már nem vált ki belőled fájdalmas érzéseket. 


Mindig nézd a dolgok mindkét oldalát. Aki vár, az ugyanúgy felelős, mint az, aki váratja a másikat. Nem becsüli magát eléggé ahhoz, hogy elhiggye, neki jár a boldogság. Nem majd, hanem MOST! 


Aki állandóan csak ad, ugyanúgy felelős, mint az, aki önző módon csak elvesz másoktól. Miért akarod odaadni magad? Teljesen el fogsz fogyni. Ne azt kérdezd, miért csak kihasznál mindenki, hanem azt, miért nem tudok elfogadni? Miért nem tartom méltónak magam arra, hogy kapjak? 

Aki tűr ugyanúgy felelős, mint aki elnyomja a másikat. Miért nem mered felvállalni a véleményed? Miért rosszabb konfrontálódni, mint más akarata szerint élni? 


Vedd észre a jelzéseket! Minden, ami kizökkent békés lelki nyugalmadból, útmutatóul szolgál, hogy itt még munka van magadon. Ne a másikat hibáztasd, ő csak tükörként mutatja az érzéseidet önmagad felé. A megoldás mindig ott van belül!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések