Megérkezni a boldogságba



Talán évek óta azt érzed, hogy monoton mész az utadon, egyre fáradtabban, nyűgösebben. 

Néha félsz és fázol. Sokszor értelmetlennek tűnik minden. Egyszer-egyszer néhány percre kisüt a nap, de mire megmelegednél, jönnek a fekete felhők. Egyedül vagy, nincs kihez hozzábújni. Megpihennél, de sietősre fogod, mert a nagy vihar előtt szeretnél haza érni. Ezért egyre gyorsabbak a lépteid. 

Azonban van, amikor hirtelen, váratlanul keresztül söpör utadon egy hurrikán, és nincs hova menekülnöd. Ilyenkor fáradtan rogysz össze a vihar kellős közepén. Azt érzed, egyedül vagy, nem véd meg senki. Bánatod túlnő rajtad. Jönnek szembe akadályok, sokszor azt érzed, már nincs erőd sem kikerülni, sem átugrani őket. Inkább leülsz és vársz, hátha maguktól odébb állnak. 


Egy idő után megérzed, hogy tenned kell valamit, mert így sosem fogsz célba érni. Erőt veszel magadon, ujjaid ökölbe szorítva ugrasz egy hatalmasat. Szinte szétrobbantod az előtted tornyosuló akadályt. Érzed, hogy most már semmi nem állhat az utadba. Szembemész mindennel és mindenkivel, hiszen tudod, hogy az úton végig kell menned. Hiába keresel kerülőutakat, amit bevállaltál, azt úgyis megtanítja az élet. A sors visszapofoz a megkezdett útra. Jönnek szembe kísértések. Szerelemmel próbálnak csábítani. Talán bedőlsz, de később rájössz, hogy csupán leckék rejlettek a találkozásban. 


Démoni alakok jönnek szembe, akik erővel próbálnak meg letaszítani a saját utadról. S talán megtépázott erővel, de folytatod utadat tovább. Már semmi nem állíthat meg. Türelmes és elfogadó lettél önmagaddal, megbocsátottad a múltat, hiszen tudod, hogy minden érted történt. 


Egyszer csak kisüt a nap, meglátod az ösvény ragyogó végét. Ott állsz tökéletes önmagadként, tökéletes szerelemben és boldogságban… Megérkeztél…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések