Miért érdemlem meg én is, hogy boldog legyek?





Mondd ki a következő mondatokat, és jobban fogod érezni magad:

''Ha életben vagyok, akkor minden jogom megvan ahhoz, hogy boldog legyek. Mert megérdemlem, hogy boldog legyek. Mert a boldogság a génjeimben van belekódolva, mert a természetem része, hogy örüljek az életnek, annak, hogy itt élek ezen a bolygón.''

Ezért annyira érthetetlen, hogy miért tagadjuk le a bennünk lévő boldogságot, amit más dolgokkal nem követünk el, hiszen dolgozni, enni, aludni, panaszkodni azt kell és lehet, de boldognak lenni, az már sokunknak nagy erőfeszítés, pedig ott van bennünk, csak inkább elnyomjuk.

Emberi lények vagyunk, és a boldogság ugyanúgy az életünk részét képezi, mint bármi más. Azért kell a boldogságra törekedni, mert a fájdalom, a negatív érzelmek táplálása senkinek sem tesz jót. Ha boldogtalanok vagyunk, semmi sem úgy alakul, ahogy szeretnénk. Viszont ha boldogok vagyunk, akkor minden remekül fog alakulni, jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. És minden lehetséges, minden eszköz ott van a fejünkben, a kezünkben, csak meg kell valósítani a saját boldogságunkat.

Megérdemeljük, hogy boldogok legyünk, mert nem függünk a múlttól. Nem vagyunk odakötve a múlt hibáihoz. Sokkal fontosabb az, hogy a jövőnket, a jelenünket tudjuk meghatározni, és egy olyan utat építeni, ami elvezet a boldogsághoz.

Megérdemeljük, hogy boldogok legyünk, mert nincs semmi okunk a boldogtalanságra. Megérdemeljük, hogy olyan emberekkel vegyük körbe magunkat, akik szeretnek, akik törődnek velünk. Megérdemeljük azt, hogy mindig mosollyal a szánk szélén létezzünk.

Megérdemeljük, hogy boldogan és félelem nélkül éljünk. Fogadjuk el a hibáinkat, a hiányosságainkat, mert csak így tudjuk teljes békében és boldogságban élni földi életünket.






Megjegyzések