2016. február 29., hétfő

Mondd ki, amit érzel!Az embereknek sokszor esik nehezükre őszintének lenni. A társadalom és a neveltetés mind arra ösztönöz, hogy állj be a sorba, még véletlenül se próbálj meg önmagad lenni. Ez félelmeket generál, hiszen a lelked érzi, hogy nem ez a saját természete.
Tele vagy álarcokkal, s néha jól esik egy-egy pillanatra megmutatni valód arcodat. Nekem meggyőződésem, hogy az IGAZIT arról ismered fel, hogy mellette teljesen önmagad vagy, és elfogad teljes önvalódban. Bár hozzáteszem, mindenkivel ezt kellene tenni... ELFOGADNI. Főként önmagunkat.
Sokan irigykedve néznek azon embertársaikra, akik nem az elvárások szerint alakítják életüket. Mernek igényeik szerint élni, nem félnek őszinték lenni magukkal. Azt teszik, amitől igazán boldog a lelkük. Az ilyen embert nem lehet irányítani, megfélemlíteni. Tudja, hogy az egész világ az Ő teremtése, éppen ezért nem is hibáztat érte mást. Tisztában van vele, hogy alakíthat rajta bármikor, amikor kedve tartja.
Nem fél kimondani, amit érez, hiszen tudja, hogy amikor megteremtődik egy alkalom, az őt szolgálja.
Hidd el, igazán nagyszerű dolog úgy élni, hogy kimondod, amit érzel, és nem hagysz elvarratlan szálakat magad mögött. Azért mennek tönkre (nagyrészben) az emberi kapcsolatok, mert hiányzik a megfelelő kommunikáció. Ha sértettséget, megbántottságot érzel, vagy egész egyszerűen valamit nem értesz, ülj le a társaddal és beszéljétek meg. Ugyanez vonatkozik minden emberi kapcsolatodra. De arra kérlek, a szeretet nyelvén tedd mindezt.
Mondd el neki, hogy tiszteletben tartod Őt és azt, amit hisz, de Te másként látod a dolgokat. Ez nem azt jelenti, hogy egyikőtök nézete jó, a másiké rossz, hanem egész egyszerűen más emberek vagytok. Ez nem lehet akadálya annak, hogy együtt működjetek, az viszont igen, ha az egyik ember megalkuszik és áldozatot csinál magából. Sok esetben még csak megérteni sem kell az embert, csupán elfogadni, hogy dolgokról másként gondolkozik. Ha magadba fojtod, az ott marad a lelked mélyén. Gyűlik, és egyszer csak kirobban, amikor már nem bírod. És ilyenkor nagyon mély sebeket tudnak okozni egymásnak az emberek.
Ha nem ismerik a nézeteidet, nem fogják tudni, mi a jó Neked. Ha nem mondod ki, és nem mutatod meg magad, esélyed sincs arra, hogy önmagadért szeressenek. Az álarcokat kedvelik csupán, amit magadra öltöttél. Miből gondolod, hogy így szerethetőbb vagy? Miért akarsz ennyire megfelelni?
Így ugyanolyan álarcos embereket vonzol, mint Te magad vagy. Ha őszinte ember társaságára vágysz, akitől mindig tudod, mire számíthatsz, válj olyanná, és megkapod. Ennyire egyszerű az egész...


Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


MegérzésekHidd el, megérzéseid mindig elvezetnek oda, ahová menned kell. Születésed előtt kijelöltél önmagad számára egy utat. Megírtad, kivel, mikor és hol fogtok találkozni. Leosztottad a szerepeket, hogy ki mire fog megtanítani. Az egyetlen irányjelző ahhoz, hogy mindig a megfelelő időben és helyen légy, a MEGÉRZÉSED. Lelked pontosan ismeri azt a tervet, amit magadnak készítettél. Ha jobban figyelnél rá, kevesebbszer tévednél el, ritkábbak lennének a kerülőutak. Ha mernél szíved szerint élni, rájönnél, hogy az életed egy csoda. Tudnád, hogy minden megtapasztalásra szükség van, és ha nem hadakozol, hanem együtt működsz a sorssal, mindent csupán egy megoldandó feladatnak tekintesz majd, nem Isten csapásának. Tudod, hogy Te akartad mindezt megtapasztalni, és ha ezt elfogadod, a megoldás is azonnal kínálkozik majd.

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 2016. február 27., szombat

Leleplezték az élelmiszeripar legaljasabb trükkjeit: a glutamáttól például meghízol

Az élelmiszeriparnak nem az az érdeke, hogy jó minőségű étellel lásson el, ezért nyereségvágyból becsapnak.
Ezúttal azonban az NDR dokumentumfilmje leleplezte a csaló élelmiszeripari cégeket, melyek megmérgezik a szervezetedet, miközben azt hiszed, egészséges ételt vásárolsz.
Szerencsére böjtöléssel megszabadulhatsz a szervezetedbe juttatott vegyi anyagoktól.

Ha sokáig akarsz élni, muszáj erről tudnod. Videó és szöveges alakban is egyaránt elérheted.


Nincs időd 43 percet filmet nézni?
A cikk a dokumentumfilm kivonata, és csak 10 perc az olvasási idő.


Az NDR leleplez az élelmiszeripar hazugságai közül néhányat

Az NDR észak-német televízió dokumentumfilmet készített az élelmiszeripar leggyakoribb fogásairól, melyek egytől-egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek.
Ilyen például az imitált ételek előállítása (pl. a préselt sonka, műsajt), az ízfokozók használata, a frissesség meghosszabbítása a védőzáras csomagolás segítségével és természetesen a marketingfogások (ellenállhatatlan címkék).Sonkahamisítás: nem azt eszed, amit vettél

A szupermarketek polcain ínycsiklandóan néznek ki az ízlésesen csomagolt szeletelt sonka termékek.
Ha azonban közelebbről megvizsgáljuk őket, gyakran találkozunk a jelenséggel: a gyártók összepréselt húsdarabokat adnak el egy darabból származó füstölt sonkaként.
A sonkaszeleteken látni lehet az illesztéseket, azt hogy a rostok különböző irányba futnak, (ami nem természetes jelenség) egy szelet sonkában pedig több színű részeket is láthatunk, ami azt jelenti, hogy több húsból préselték össze.

Ha alaposabban megvizsgáljuk a szelet sonkát, az illesztéseknél még az adalékanyagokat is felfedezhetjük.

A német fogyasztóvédelem kérésére egy ideje meg kell jelölni az összepréselt hústermékeket.
Az információt azóta feltüntetik a csomagoláson, de a fogyasztók még mindig joggal reklamálnak, hiszen a sonkának alapvetően egy húsból kellene készülnie.

Milyen sonka is az, ami nem sonkából készült?

A ragasztott húsokból készült „sonkán” látható, hogy legalább háromféle húsból készültek.

A húsokból egy enzim hozzáadásával készítenek ragasztott húsokat.
A ragasztott hús termékről aztán már nem lehet megmondani, hogy manipulált húsról van szó.
A illata is, mint a friss húsé.
Az enzim, ami a különböző húsokat összeragasztja, a húshoz adva erősen vegyszerszagú, de a szagot, miután az enzim elvégezte a munkáját és a húst egy tömbbé ragasztotta (mintha egy darab hús lenne) a végterméken már nem lehet érezni.

A húsiparnak azt is fontos lenne megmagyaráznia, hogy miért ilyen gyártási technikákat használnak, a termékek valós információit pedig fel kellene tüntetniük a csomagoláson.
De ezt nem teszik.


Színezett kamuételek

Hamis garnélarák

Az imitált ételek széles választékából az egyik kirívó példa a surimi.
A surimi úgy néz ki, mint a garnélarák.
Garnélarák formára préselik össze és narancssárgára festik be az olcsó halhús fehérjét, majd egy kis adalék koktéllal összekeverik.
Így készül a surimi.


A nem létező alaszkai tengeri lazac

Egy másik példa az „alaszkai tengeri lazac”.
Ez valójában az élelmiszeripar találmánya, a való életben ilyen nem létezik.
Az alaszkai tengeri lazacot tőkehalból készítik, a fehér halhúst vörösre festik.


Német kaviár is csak a mesékben létezik

Létezik német kaviár is, ami bár csodálatosan néz ki, de ha valódi lenne, jóval többet kellene érte fizetni.
A termék színezett, legalább négy színt használtak ahhoz, hogy a látványa az eredetihez hasonlítson.
Tartósítószert és ízfokozót is tartalmaz.

Az orosz kaviár egy fajtája, elegáns csomagolásban, igazi orosz különlegesség, de valóságban vizet és makrélát tartalmaz, amit az üvegen is feltüntettek.


Már a darált hús sem mindig igazi

Az élelmiszeripar újításai közé tartozik a kevesebb zsírral, koleszterinnel, de csak 70%-ban húst tartalmazó hús termék.
Ezt a terméket növényi fehérjével dúsítják és céklalével színezik.
Ezeket az olcsó utánzatokat drágán adják el a boltok, a megnevezésük pedig alig olvasható a csomagoláson.
Ez a hamisítás legalább a legkevésbé káros az egészségedre.


Hamisítás az éttermeknek is

Vannak súlyos másolatok is, mint a nagykereskedésben kapható, éttermekben felhasználható húskészítmények.
Ez esetben a csomagoláson részletesen feltüntetik az összetevőket: finoman aprított, összeillesztett, zsírtalanított, bőrmentes hústermék, adalékanyagokkal.
A termék csak 50%-ban tartalmaz húst!


Azt hiszed, hogy sajtot eszel?

Vagy vegyük a nagykereskedésben kapható reszelt sajtot. A reszelt sajthoz egy sajthoz hasonló kivonatot adnak, amely növényi zsiradékból készült.
Ez ugyanúgy olvad, mint a sajt és mivel ízetlen, ha összekeverik valódi sajttal, nem lehet megmondani, hogy valójában nem sajt.


Ízhamisítás

Hamisítás glutamáttal: rosszul leszel tőle és még meg is hízol!

A zacskós gombakrémlevesben, ha laboratóriumban a port összetevőire bontjuk, talán egy fél fej gombát találunk.
A többi főként növényi olaj, amitől krémes lesz a leves, a másik fő összetevő a keményítő, burgonyából, vagy lisztből, és ízfokozó, más néven glutamát.

A glutamát nem veszélytelen!

Vannak, akik fejfájással, rosszulléttel reagálnak a glutamát jelenlétére az ételben.
A magas glutamát tartalmú ételek következtében több csirkét, húst, halat – tehát fehérjét- érzékelünk, mert ez az ízfokozó a fehérje jelzőanyaga.
Nagy mennyiségben káros, mert az étvágyközpontukat befolyásolja.

A glutamát étvágyat csinál akkor is, ha már régen tele ettük magunkat.
Azt hiszed, hogy a szervezetednek van rá szüksége, közben az élelmiszeripar becsapta az érzékelésedet…
Ezért tehát meghízol tőle, hiába edzel és gyötröd magad a fogyókúrával.


Az élelmiszeripar érdeke, hogy a feldolgozott élelmiszert egyél, ne igazit, ettől viszont megbetegszel

A fogyasztóvédelem képviselői folyamatosan csatáznak az élelmiszeripar képviselőivel.
Az élelmiszeriparnak az az érdeke, hogy minél több feldolgozott élelmiszert együnk, mert ezeken van a legtöbb haszon (snack, üdítő, stb).
Ráadásul tartós, ezért kisebb a vesztesége.

A zöldségeken, gyümölcsökön nem sokat lehet keresni.
Már gyerekkortól ezeket az ízeket erőltetik, hogy életünk során minél többször válasszuk ezeket a termékeket.


Ismered az E-számokat? Így vernek át mégis

Sok termék csomagoláson az áll: természetes.
Az E-számokat a fogyasztók kerülik, ezért az élelmiszeripar olyan összetevőket használ, amelyeknek nincs E-száma.
Az ízfokozó is kevesebbszer jelenik meg a címkéken.

De az egyáltalán nem biztos, hogy nincs bennünk glutamát.
Csak élesztőkivonat formájában.

A glutamát és az élesztő-kivonat egyaránt befolyásolják az étvágyunkat.
Az élelmiszer törvény szerint az élesztőkivonat nem számít adalékanyagnak, csak összetevőnek.
Ezért a csomagoláson az áll: ízfokozó adalékanyagok nélkül.

Ezt a trükköt pedig egy átlagfogyasztó biztosan nem veszi észre.


Gyümölcsjoghurt helyett céklát eszel

A piros gyümölcsjoghurtokban nagyon kevés gyümölcs van, a színét pedig a céklalétől kapja.
A csomagoláson azt tüntetik fel, hogy nincs benne színezőanyag, hiszen a cékla színező élelmiszer.
De ettől függetlenül a cékla színével jobb minőséget hoznak létre, hiszen attól a minimális gyümölcstartalomtól, ami a joghurtban van, nem lenne élénk piros színe a terméknek.


Jó étvágyat a pajzstetűhöz

Egy dobozos kész brokkoli saláta is rengeteg adalékanyagot tartalmazhat, még akkor is, ha nincs benne tartósítószer.
A termék hat-hét egyéb összetevőt is tartalmaz a brokkolin kívül, olyanokat mint: antioxidáns, stabilizátor, ecetsav, sűrítő anyag.

Színező anyagként pedig valódi kármint, amit pajzstetvekből nyernek.

De vajon miért kell az ételeket színezni?

Oxigénnel frissnek tűnik, valójában belül szürke, rágós és avas

A friss hús a szupermarketben étvágygerjesztő látvány.
Rózsaszín a fiatal, friss hús, ezt a tapasztalt vásárló azonnal észreveszi, de a frissesség optikai csalódás.

Az élelmiszeripar ugyanis oxigént pumpál a csomagolásba.
Ettől lesz olyan szép és rózsás a hús napokon keresztül.

A védőgázas csomagolás mégsem biztonságos.
A fogyasztóvédelem utánajárt a kérdésnek és rájöttek, hogy a védőgázas csomagolásban kívülről relatív sokáig maradnak frissek a húsok, belül viszont beszürkülnek.

Nem csak szürke lesz a hús belseje, hanem rágós és avas is az oxigén miatt.

Így a fogyasztók az első osztályúnak kikiáltott hús helyett rossz minőségű húst kapnak.

Az oxigén használatnak vannak kockázatai és mellékhatásai.
Az oxigén nem gátolja az aerob baktériumok és a penész szaporodását, viszont megtartja a hús színét és mindemellett rágóssá és avassá teszi a húst.

Az élelmiszerlaborban megvizsgált csomagolt húsok között volt olyan, amelynek 80% volt az oxigéntartalma.

Ez többszöröse a természeti környezetben előforduló mennyiségnél.
Az oxigén védőgázas húsok, melyeket a laborban megvizsgáltak avasok voltak, bár kívülről frissnektűntek.

Ez egy jó példa arra, hogyan használja és él vissza az élelmiszeripar a szabályokkal és a törvényekkel.
Kitaláltak egy módszer, amellyel a húsok látszólag frissen maradnak, és hiába tiltakoznak a fogyasztók, a törvényhozók egyelőre nem akarják magukra haragítani a húsipart.


Már nem minden hentes megbízható

Persze a hamis frissességű húsok vásárlását el lehet kerülni.
Mehetünk például a henteshez.
Azt gondolhatnánk, igazán friss húst a hentesnél lehet kapni, de már a henteseknél is előfordulhatnak olyan berendezések, amelyek az általuk eladni kívánt húsokat nagy nyomáson oxigénnel kezelik, így a hús az ő pultjaikon is hosszabb ideig tűnik frissnek.


Piszkos marketing trükkök

Mi alapján választunk a termékek közül?
A külső csomagolás, vagy a szokásaink a meghatározóak?
Az élelmiszeripar a fejünkbe néz, azzal a céllal, hogy kitalálják: mi veszi rá a fogyasztót a vásárlásra?

A döntéseinket az első benyomás alapján hozzuk meg, melyek a tudatalattiból származnak.
Ezért fontos a csomagolás.

És ezt természetesen az élelmiszeripar is tudja.

Az agyunk előbb megpróbálja kitalálni, hogy a külvilágból érkező üzenet pozitív, negatív, barát, vagy ellenség.
Ez nagyon gyorsan történik.
Felfogunk bizonyos ingereket, amelyeket hozzárendelünk bizonyos érzésekhez.
Ezek az érzések bizonyos motivációkból erednek.

Ha egy természeti képet tesznek egy csomagolt sajt csomagolására és a vásárló szereti a természetet, akkor kellemes érzések keletkeznek benne a termék láttán.
A termék pozitív hatást vált ki a vásárlóból.
Ennek biológiai magyarázata pedig az, hogy az embert már gyerekkorától fogva hozzászoktatják bizonyos ingerekhez, amelyekből elsajátít bizonyos mintákat.

Évek során egy széles skála alakul ki így az agyban olyan ingerekből, amelyekre hasonlóan fogunk reagálni.


A léböjtkúrán 100% gyümölcsöt iszol, a boltban egy csepp gránátalmát és néhány szem málnát

Lédús, piros gyümölcsök – az egészséges gyümölcsital illúziója.
A felirat csábító, de az összetevők elárulják, hogy minimális gyümölcstartalma van az italnak.

Pár szem málna, egy csepp gránátalma és máris elkészült a gyártó szerinti egészséges málna koktél.
A gyümölcsitalokat sokszor nem abból a gyümölcsből készítik, amely néven hirdetik, mert maga a hirdetett gyümölcs drágább lenne, mint, azok a gyümölcsök, amelyeket végül is az italba tesznek.

Legtöbb esetben kevés gyümölcs van az italokban, így cserélik az értékes összetevőket olcsónyersanyagokra.

El kellene olvasnod az összetevők listáját, használni kellene a józan eszedet, hogy jól tudj a termékek közül választani.
De a képek, a színek üzenete sokkal erősebb, mint a józan, mérlegelő gondolkodásra való képességünk.

Ha szép, színes, akkor biztos jó – döntöd el gyorsan.
És ezt az első impulzust nagyon nehezen tudjuk felülbírálni.

Az agyad ugyanis úgy fejlődött ki, hogy bizonyos dolgokat gyorsan meg tudj valósítani, akár az akaratod ellenére.


És a regionális termékek vajon megbízhatóak-e?

A helyi termékek megvásárlásával szeretnénk a helyi gazdaságot támogatni, így sokan e meggondolás szerint is választunk.

Előfordul azonban, hogy a helyi termék valóban nem az, a „helyi” csak a csomagolás helyét jelöli, de maga a termék máshonnan érkezik.
Így valójában egyáltalán nem azt a terméket és a gyártót támogatod, amit szeretnél, hogy erősödjön.


Válogasd meg, mit eszel, és végezz tisztítókúrákat

Felkészültnek kell lenned.
Tisztában kell lenned azzal, hogy mi a szupermarketek, az élelmiszeripar valósága.
Csak a saját nyereségüket nézik, ezért hamisítanak és hazudnak Neked.

A legjobb módszer, ha mindig elolvasod az összetevőket, és kerülöd a félkész- és készételeket, valamint igyekezz megbízható árusoktól és boltokban vásárolni.

Bármennyire is figyelsz, a méreganyagokat – mint például a glutamátot – nem tudod teljesen kiszűrni.

Ezért alkalmanként végezz tisztítókúrákat.

Így nem fogsz elhízni, tisztul az érzékelésed, és megérzed a gagyi élelmiszer ízét, ha a tányérodra kerül.


Forrás: http://fiatalitolebojtkura.hu/elelmiszeripar-legaljasabb-trukkjei/
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

Vannak emberek...


Vannak emberek, akikről kiderül, hogy cseppet sem ismered őket, noha évek óta melletted vannak. 
Vannak emberek, akikkel szinte sosem beszéltél, mégis mindent tudsz róluk, elég a szemükbe nézned. 
Vannak emberek, akiket úgy bántasz meg, hogy fogalmad sincs róla, és akik Téged bántanak meg ugyanígy. 
Vannak emberek, akikben mindig is bíztál, de mikor szükséged lenne rájuk, hátat fordítanak Neked. 
Vannak emberek, akikkel még alig hozott össze a sors, máris tettek érted valamit, ami megváltoztatta életed. 
Vannak emberek, akik évtizedeken keresztül tartanak velünk az úton, majd amikor más felé visza a sors, egy szép emléken kívül semmi nem marad. 
És vannak azok az emberek, akikkel csak egy pillantás erejéig találkozott lelkünk, és örökre megváltozott az életünk, örökre nyomot hagytak bennünk...
Minden találkozásnak és eseménynek célja van az életünkben. Van, akivel kis időre, van akivel pedig életekre fonódik össze a sorsunk. S lelkeink bizony felismerik egymást életeken túl is...

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


2016. február 26., péntek

Egy párkapcsolatban nem lehetnek titkokEgy párkapcsolatban nem lehetnek titkok, hiszen ha szeretünk, akkor a másikat feltétel nélkül szeretjük. Elfogadom őt úgy, ahogy van. Nem akarom megváltoztatni, saját képemre formálni.

Én is kitárom a szívem, mindenestől adom oda magam. 
ÉN, én vagyok, egyedi és utánozhatatlan. Ha a társam valódi lényemet szereti, bármi is történt eddig az életemben, elfogadja. 

Egy valódi kapcsolatban nincsenek titkok. Mindkét fél tudja, és elfogadja azt, hogy külön feladatokkal születtünk, és eddig is mindenki a saját útját járja.

Emberek vagyunk, sokat hibáztunk. Mindenkinek vannak a múltjában olyan döntések, amiket a mai bölcsessége már nem hozna meg. De nem kell szégyellni, hiszen ebből lettek a megtapasztalások, ezáltal alakult ki jelen értékrendünk, és tévedéseink által lehetünk azok az emberek, akik mára lettünk. Ha ezeken nem mentünk volna keresztül, talán ez a kapcsolat sem jött volna létre. 

Ez vagyok ÉN, bátran vállalom. Nem az vagyok, aki tegnap, vagy tíz éve voltam. Így aki szeret, szereti a múltamat is, mert hozzám tartozik. A múltjának köszönheti azt a csodás embert, aki élete párja. 

Egy párkapcsolatban nincsenek hazugságok. Aki szeret, elfogad, és meg meri mutatni magát. A többi mind csak magyarázat...

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


Aki Téged akar, megtalálHidd el, aki Téged akar, az nem a kifogásokat keresi, hanem a társaságodat. 

Az ember, aki valóban szeret, megtisztel a bizalmával, türelmével, idejével, s nem él vissza azzal, amit Te adsz neki.

A valódi szeretet feltétel nélküli, s nem várja, hogy más légy. Elfogad, nem birtokol. Ad, és nem elvesz. 
Nem várja, hogy Te oldd meg az életét, hanem hozzátesz a Tiédhez. 
Nem vádaskodik, nem féltékeny. 

Ha valaki nem tud beilleszteni az életébe, annak csupán hiányt pótol a jelenléted. Tőled akar megkapni valamit, ami hiányzik neki. Ez nem szeretet, hanem önzés. 
Ha valaki szeret, figyelembe veszi az igényeid, az érzéseid, nem kihasználja azokat. 
Ha valaki Téged akar, nem más mellett éli az életét. Nem mást ölel, nem másik mellett alszik el. 

Aki Téged szeret, nem akar Nélküled élni. 
Aki mást mond, mint ahogy cselekszik, ott mindig a tetteket nézd. Mert azok a valódiak…

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Hiányzol!Hányszor, de hányszor hallom mostanában, hogy "Hiányzik Ő". Úgy érzik az emberek, hogy szeretetlenségük nem csillapodhat, csupán attól az EGY ember ölelésétől. Ragaszkodnak egy álomhoz, egy illúzióhoz, egy elképzeléshez. 

Találkoznak valakivel, s az illető felébreszt lelkükben egy érzést. Megnyílik a szív, és rögtön szebbnek látják a világot. Hirtelen minden színes lesz, élettel teli. Boldogság illata terjeng a levegőben. Boldognak lenni pedig jó dolog. Ilyenkor szeretjük önmagunkat.

A baj ott kezdődik, amikor az a bizonyos EGY eltávolodik, odébb áll, és ez a felemelő érzés egyre inkább visszahúzódik szívedben. Sajnos megint mástól tetted függővé a boldogságod. Még mindig nem érted, hogy addig nem kapod meg mástól, míg magadnak oda nem adod. 

Magadban kell megtalálnod ezt az érzést. Erre tud rákapcsolódni az az ember, akivel sorsotok majd eggyé válik. A szomorúsághoz, a magányhoz nem tud egy szerelmes szív kapcsolódni. A valódi szerelemben nem egy hiányt pótol a társ, hanem a Benned lévő túlcsorduló szeretetet osztod meg vele. Óriási különbség. 

Tedd a szívedre a kezed kérlek. Valóban a másik ember hiányzik, vagy az az érzés, amikor melletted volt és reménykedtél? Ő hiányzik, vagy a boldogság? Ő hiányzik, vagy boldog önmagad?

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 2016 karmikus feladataiAz idei év rendkívül jó tükör mindannyiunk számára. Abból, ahol jelenleg tartunk, teljesen kikövetkeztethető a múltunk. Tisztán látni, mik a tanulnivalók, hol vannak a blokkok, hiszen életünk ezen területein elakadás és tehetetlenség mutatkozik.
 
Ugyanakkor van bennünk egy sürgető várakozás, érzékeljük, hogy nincs tovább. ITT és MOST kell megoldani a feladatokat, mert enélkül nem tudunk továbblépni. 
 
Elsőként fontos elfogadni jelen helyzetünket, mert ha állandóan hadakozunk ellene, nem vesszük észre a kínálkozó megoldásokat. Ez van, elfogadom, tudom, hogy én alakítottam így, a megoldás is rajtam áll. Másodsorban pedig hinni kell abban, hogy ez a sokminden értünk történik. Ahhoz, hogy egy olyan harmonikus világban élj, amire vágysz, meg kell szabadulnod a terheidtől, félelmeidtől. Hiszen ha ragaszkodsz hozzájuk, egyre erősebben törnek fel lelkedből. Ha ezeket nem szelidíted meg, az életed sem változik. 
 
A 2017-es év egy áttörést hozhat az emberiségnek, és végre eljöhet az az időszak, amire olyan régóta vágyunk. Amikor már nem a félelmek motiválják cselekedeteink nagy részét, hanem a szeretet. Ez nem azt jelenti, hogy makulátlanok leszünk mindannyian, hanem azt, hogy már több lesz bennünk a szeretet, mint a negatív érzelmek.
 
Azért is érezzük magunkat olyan magányosnak, azért vannak álmatlan éjszakáink, hogy végre szembenézzünk lelkünk fájó oldalával. 
 
Mi az, ami a legjobban fáj? Mi az, ami a legjobban zavar? Mi az az életemben, ami a leginkább hátráltat, blokkol? 
 
Ha nagyon őszinte vagy és a szívedre teszed a kezed, mélyen belül már tudod, hiszen egyre inkább felerősödve, felnagyítva válnak láthatóvá a megoldandó feladatok. 
 
Biztosan észrevetted, hogy a testi tünetek nem egyszer, hanem egymás után sokszor, egyre fájóbb és erősebb formában öltenek testet. De ez nem baj, mindent meg tudsz oldani. 
 
A magány érzése nemhogy csökkenne, egyre erősödik. Úgy érzed, senki és semmi nem enyhítheti. S talán az az egy ember, aki képes lenne rá, jó messze van Tőled. 
 
A pénz nemhogy gyarapodna, egyre kevesebb. 
 
A félelmeid nemhogy csökkennének, egyre bátortalanabbá tesznek. 
 
Elhatározod, hogy diétázol, de még inkább felszedsz pár kilót. Ordít a tested, hogy gyógyítsd meg. 
 
A kocsid sem egyszer romlik el, hanem sokszor egymás után. 
 
Csak néhány példát soroltam fel, de ezek közül talán egyel tudsz azonosulni. De lehet, hogy egészen más dolgok foglalkoztatnak. Mindenki fejlődésében mások a feladatok. Vizsgáld meg, mi az az életedben, ami szinte ordít a változásért. 
 
Amennyire meredek a csúszda, és száguldanak az emberek lefelé, olyannyira már el is kezdődött az új növekedése. 
 
Egyre többen éreznek rá az idei évben életük feladatára, s még ha nem is látszik, hogyan biztosít számára hosszútávon megélhetést, az arany fonál már meg van. Ne engedd el kérlek!
 
Néhány hónapja elindult egy gyönyörű folyamat, egyre több és több olyan pár talál egymásra, ahol már képes a feltétel nélküli szeretet irányítani a kapcsolatot. Felesleges címkézni őket (iker, duál vagy lélektárs), a fontos az, hogy éld meg ezt a szeretetet. Nyisd meg magad, dolgozd fel a múlt sérüléseit, s ha most magányosnak is érzed magad, nagy az esélye, hogy már idei évben útjaitok keresztezik egymást.
 
A testi tünetektől ne ijedj meg, rendkívül jó figyelmeztetőtáblák életed útján. Hangolódj rá a fájó részre és kérdezd meg, mit üzen Neked. Milyen elraktározott félelmet, fel nem dolgozott lelki fájdalmat tárolsz benne? Amint megérted üzenetét, a tünetek is enyhülnek majd. 
 
Egy biztos! Ideje megtanulni odafigyelni a belső hangocskára, aki minden lépésedet képes a megfelelő irányba terelni, ha nem állsz ellen. Bízz magadban! SENKI és semmi nem tudhatja, mi a jó Neked, senki nem tudja megmondani, mi fog történni Veled! Ideje a felelősségvállalásnak! Életed úgy alakul, ahogy alakítod. 
 
Tudom, hogy nem könnyű! Senkinek nem az... Legyünk tekintettel embertársainkra! Nem azt mondom, hogy mindenkin segíts, hiszen épp elég a saját megoldandó feladatod. De legalább ne árts! 
 
Ne ellenkezz, ne hadakozz az érzelmeid ellen, használd az ösztöneid!
 
Kitartás, nagyon gyorsan elrepül ez az év, és ha már jóval kevesebb a megoldandó feladat és a félelem, azt fogjuk észrevenni, hogy az idő is lelassul, és élvezhetjük azt a csodás életet, amit megteretmtettünk. És hidd el, sokkal jobban fogjuk értékelni a sok szenvedés után!
 
Felismerésekkel teli, csodálatos utazást kívánok Nektek erre az évre is!

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.huAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


GYERMEKBETEGSÉGEK (ÁLTALÁBAN) - LELKI HÁTTEREA gyermekbetegségek legtöbbje, így a bárányhimlő, rubeola, ka­nyaró vagy a skarlát, a bőrön jelentkezik. Minthogy a bőr az ember kontaktusteremtő szerve, melyen át a külvilággal érintkezésbe ke­rül, az említett betegségek azt jelzik, hogy a gyermeknek újabb leckét adott fel az élet.

E feladat végső soron az érlelődési folyamatban való továbblépést jelenti, ami viszont pillanatnyilag még nem lehetséges konfliktusmentesen. A gyermek szervezete folytonos tanulás révén igazodik a külső körülményekhez, fejleszti ki a szük­séges védekező mechanizmusokat.

A gyermekbetegségek a világhoz való alkalmazkodási folyamat velejárói. Ha e betegségeket védőoltásokkal kiküszöböljük, akkor nem folynak le, ami később - vérmérséklettől függően - agresszióban vagy depresszióban nyilvánulhat meg. Épp oly veszélyes az is, ha az ember valamely gyermekbetegséget már felnőttkorában kap meg, hiszen ha a szükséges alkalmazkodás addig nem következett be, ezt később meg­tenni jóval nehezebb.

A gyermekbetegségek esélyt adnak arra, hogy a szükséges érlelődési folyamat valóban előrehaladjon, mely, ha az egyik szinten akadályokba ütközik, egy másik szinten szükségszerűen előtör. Amennyiben a belső érlelődési folyamatra nem kerül sor, elengedhe­tetlenné válik a külső tanulási mechanizmus.

A szülők nagy segítségére lehetnek gyermeküknek, ha a nevelés mibenlétéről helyesen fogják fel, azaz ha gyermeküket egyéni ta­pasztalataikra támaszkodva támogatják önnön lényük megtalálásá­ban, vállalásában és megvalósításában. Szülei tapasztalatainak ismeretében válik képessé a gyermek arra, hogy tulajdon, elenged­hetetlen tapasztalataira szert tegyen, és betöltse feladatát, hogy a világot önnön lényével összhangban formálja anélkül, hogy a téve­sen értelmezett nevelés következtében lénye deformálódott volna.

Amire a gyermeknek e megterhelő időszakban elsődlegesen szüksége van, az a mérhetetlen figyelmesség, türelem és mindenek­előtt sok szeretet.


Forrás: http://otthonigyogymodok.hu/gyerekbetegsegek/50-gyerekbetegsegek/227-gyerekbetegsegek.htmlAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

2016. február 25., csütörtök

Álmatlanság ebben az időszakbanAz utóbbi időszakban (és az elkövetkezőkben) sok álmatlan éjszakánk lehet. Egyszercsak megébredünk az éjszaka közepén (sokszor ugyanabban az időpontban), és egészen különös gondolataink támadnak.

Több okból is érdemes odafigyelni érzéseinkre. Amikor valaki megébred, az egója még kikapcsolt állapotban van egy ideig, és az akkori érzések megmutatják, mi dolgunk van magunkkal. 
Elképzelhető, hogy összefüggéstelen álmaink vannak, és ezzel kapcsolatos gondolatok ébredés után. Nem érdemes a megfejtésre időt szánni, sokszor csupán hagyni kell, szabadon áramlani a hozzájuk tartozó érzéseket, hiszen ezen keresztül is tisztul a lélek. 

Ha 1-1 álom, szituáció, gondolat folyamatosan visszatér, akkor már érdemes odafigyelni az üzenetére. Ha például folyton ugyanazzal a személlyel álmodunk, akkor szinte biztos, hogy van megoldandó feladatunk, vagy hordoz olyan információt, mely számunkra hasznos lehet életünk megoldása szempontjából. 

Éjszakánként rengeteg félelmünk üti fel a fejét, ezzel is felhívva magára a figyelmet. "Hahó, van itt egy régi, be nem gyógyult seb". 

Álmaidat, érzéseidet és gondolataidat ne elemeztesd ki mással, mert mindenkinek saját szimbólum rendszere van, Neked kell rájönnöd, mit is üzennek Neked! Légy nyitott a megoldásokra, figyelj az érzésekre és a jelzésekre! 

Álmatlanság formájában kapunk lehetőséget arra is, hogy végre önmagunkra figyeljünk, ne a külvilágra. Éjszaka, amikor csend van, semmi nem vonja el figyelmünket. Olyankor kettesben vagyunk gondolatainkkal. Kénytelenek vagyunk meghallani őket. Segítenek szembenézni azzal, ami elől eddig menekültünk. 

Senki ne aggódjon, ha aktívabbak az éjszakái mostanában. Ezzel is lehetőséget kapunk a gyorsabb tisztulásra.

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.huAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: