Lassan megérted...





Lassan megérted... hogy az időt, amit arra fordítasz, hogy építsd mások életét, fordíthatnád a magadéra is. Hogy felesleges időpocsékolás azon fáradozni, hogy megments valakit, aki nem hajlandó a változásra.


Lassan megérted… hogy az ígéretek lehetnek szépek, de mindaddig üresen csengenek, míg valóra nem váltják őket. Hogy nem számít, ki mit mond, ha tetteivel meghazudtolja önmagát. 


Lassan megérted… hogy túl értékes életed minden perce ahhoz, hogy várj valakire. Aki valóban szeret, felismeri mindezt. Ő adni akar, nem pedig elvenni az életedből. 


Lassan megérted… hogy ha valóban megtaláltad a másik feled, nem kell elveszítened önmagad. A valódi szeretet elfogadja a másikat olyannak, amilyen. 


Lassan megérted… hogy minél jobban szereted önmagad, annál jobban szeretnek majd téged. Annál befogadóbbá válsz a szeretetre. És a szeretet mércéje nem az, hogy mennyi adsz a másiknak, hanem az, hogy mennyire vagy képes önmagad maradni. 


Lassan megérted… hogy nem számít, mi történt a múltban… és a jövőbe vetett ígéretek sem jelentenek semmit. Életed egyetlen meghatározó eleme a jelen pillanat. Az, hogy mennyire vagy képes megélni azt, ami van.



Lassan megérted… hogy el kell engedned azok kezét, akik aláássák önbecsülésed, és képtelenek veled haladni az úton. Megérted, hogy senki másért nem kell felelősséget vállalnod, a saját életedért viszont kötelességed megtenni… S ha megértetted, megértél arra, hogy önmagad légy…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html 



Megjegyzések