Tíz út önmagad szeretetéhez




1. Ne becsméreled magad!

Fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Azok az emberek, akik folyton ócsárolják magukat, gyakran kapnak kritikát, mert ez a belső elvárásuk. Ha egy másik személyre panaszkodunk, mindig egy belső tulajdonságunkkal vagyunk elégedetlenek. Minden ember a képmásunk, s amit a másikban látunk, azt látjuk magunkban is. Ha eddig folyton elégedetlenkedtél, és sötét szemüvegen át nézted a világot, időbe telik, amíg megváltozol, szeretetteljesebbé és megértőbbé válsz. Mindjárt türelmesebb leszel magaddal, csak hagyj föl az örökös pocskondiázással, ami csupán egy felvett rossz szokás, s nem igazi lényedből fakad.  Mindnyájan változunk. Minden nap egy új nap, s mi kicsit mindig másként csináljuk a dolgokat, mint az előző nap. Erőnk azon képességünkben rejlik, hogy tudunk alkalmazkodni: együtt alakulunk és változunk a folyton megújuló élettel. Ne próbáljunk úgy tenni, mintha tökéletesek lennénk. A mindenben megfelelés kényszere roppant terhet ró ránk, és meggátol abban, hogy észrevegyünk életünk gyógyulásra szoruló területeit. Ehelyett fedezzük fel egyéniségünket, sajátos vonásainkat, és becsüljük magunkat azon tulajdonságainkért, amelyek megkülönböztetnek másoktól. Mindannyiunkra egyedi szerep hárul e földön, s ha kritikus szemmel tekintjük magunkat, kiesünk a nekünk szánt szerepből. 


2. Hagyjunk fel önmagunk riogatásával!

Sokunkat ijesztő gondolatok tartanak rettegésben, és sötétebbnek látjuk a dolgokat, mint amilyenek. Ha azt tapasztalod, hogy folyton egy negatív képzet vagy szorongató helyzet jár a fejedben, helyettesítheted azt egy számodra kellemes képpel. Valahányszor félelemet kezdesz táplálni magadban, e kép segítségével tereld el azt.  Ha ezt rendszeresen teszed, negatív szokásod végül elmarad. Légy kitartó!


3. Légy gyöngéd, kedves és türelmes magadhoz!

A türelem igen hatékony eszköz. Többségünk azért szenved, mert elvárná, hogy kívánságai késedelem nélkül teljesüljenek. Mindent azonnal akarunk. Nincs türelmünk kivárni a dolgokat. A türelmetlenség ellenszegülés a tanulásnak. Anélkül akarjuk megkapni a válaszokat, hogy megtanulnánk a leckét, vagy megtennénk a szükséges lépéseket. Gondolj elmédre, mint egy kertre. A kertet először fölveti a gaz. Talán a te kertedet is az öngyűlölet tüskebokrai, a kétségbeesés, harag és aggódás kavicsai borítják. A félelem nevű öreg fát épp ideje lenne megmetszeni. Ha mindezt elrendezted, és a talaj is jó állapotban van, most már kiültetheted az öröm és a jólét magvait vagy apró palántáit. A nap melegével érleli, te pedig gondosan locsolod, trágyázod és szeretettel figyeled növényeidet. Kezdetben látszólag nemigen történik semmi. Te mégsem hagyod abba, kitartóan gondozod a kertedet. Ha türelmes vagy, a növények kihajtanak, majd virágba borulnak. Elméddel ugyanez a helyzet: kiválasztod a gondolatokat, amelyeket ápolni akarsz, s ha van elég türelmed, azok kiteljesednek, és megteremtik beteljesedett vágyaid virágzó kertjét.
Rendjén való hibázni, míg tanul az ember. Bármit akarsz is megtanulni, az időbe telik. Naponta egy kicsivel több szeretettel fordulunk magunkhoz, s két vagy három hónap elteltével szeretetünk kiteljesedik. Hibák nélkül nem léphetünk előre, ők a mestereink. Ne büntesd magad, amiért hibáztál. Ha kész vagy leszűrni a tanulságot és okulni a hibáidból, akkor maradéktalanul fejlődésed szolgálatába állíthatod.


4. Tanulj meg gyöngéden bánni elméddel!  

Ne gyűlöljük magunkat, amiért negatív gondolataink vannak. Akkor bánunk jól magunkkal, ha nem hibáztatjuk, kárhoztatjuk és gyötörjük magunkat. Segíthet a relaxáció, a meditáció. Ez belső erőnk kiaknázását segíti. Elég naponta néhány percet szánnunk testünk és elménk elernyesztésére és felfrissítésére fordítani. Bármelyik pillanatban vehetsz egy mély lélegzetet, lehunyhatod a szemed, és feloldhatod a felgyülemlett feszültséget. Amint kilélegzel, összpontosíts, és halkan mondd magadnak: "Szeretlek. minden rendben." 
A teremtő vizualizációs során tiszta, pozitív képet festünk vágyainkról. 


5. Dicsérd magad!

A kritika letöri az önbizalmat, míg a dicséret szárnyakat ad neki. Becsüld saját erődet, lényed isteni részét. Mindannyian a Határtalan Intelligencia megnyilvánulásai vagyunk. Kezdd apró dolgokkal. Mondd magadnak, hogy csodálatos vagy. Még ha egy percet is szánsz erre, de ne hagyd abba. Ha legközelebb valami újba, szokatlanba kezdesz, vagy olyasmit tanulsz, amiben még nem vagy járatos, légy megértő önmagaddal szemben. 


6. Akarj jót magadnak!

Ha szereted önmagad, jót akarsz magadnak. Fordulj barátaidhoz, és engedd, hogy segítsenek. Akkor vagy igazán erős, ha mersz segítséget kérni, amikor szükséged van rá. A magának való, önelégült ember képtelen segítséget kérni, mert önfejűsége meggátolja ebben. Ha legközelebb erődet meghaladó problémával kerülsz szembe, ahelyett, hogy mérges lennél magadra, amiért egyedül nem boldogulsz vele, inkább kérj segítséget. 


7. Szeresd rossz tulajdonságaidat!

Ezek is a te teremtményeid, ahogyan mindnyájan Isten teremtényei vagyunk. Az Intelligencia, amely létrehozott, nem gyűlöl bennünket, amiért hibázunk. Jól tudja, minden tőlünk telhetőt megteszünk, és valamennyi teremtményét szereti, ahogy mi is szerethetjük sajátjainkat. Te is, én is döntöttünk már rosszul, s ha kitartóan büntetjük ezért magunkat, idővel hozzászokunk és nehéz lesz megválnunk tőle és jobb döntést hoznunk. 


8. Viseld gondját testednek!

Tested tekintsd szép háznak, amely egy darabig otthont ad neked. Az otthonát mindenki szereti, és igyekszik rendben tartani. Ügyelj arra, mit juttatsz testedbe. Keress magadnak olyan mozgásformát, amelyet élvezel, amely szórakoztat. Bízzál annak hatékonyságában. 


9. Végezz tükör előtt gyakorlatokat!

Reggel a tükörbe nézve jelentsd ki: "Szeretlek. Mit tehetek ma érted? Hogyan tehetlek boldoggá? " Ha kellemetlenség ér a nap folyamán, menj oda a tükörhöz és mondd: Én azért szeretlek!. Az események folyton változnak, de önmagad szeretete változatlan. Ez életed maradandó értéke. Ha valami kellemes dolog történik vele, állja  tükör elé és mondd: Köszönöm. Légy hálás, amiért ilyen csodálatos élményben részesítetted magad. A tükör előtt meg is bocsáthatsz. Bocsáss meg magadnak és másoknak. Bárkivel elbeszélgethetsz a tükörben, főleg akkor, ha félsz vele személyesen találkozni. Lezáratlan ügyeket tisztázhatsz így az emberekkel. 


10. Szeresd önmagadat most!

Ne várd, hogy az érzés magától jöjjön. Már csak megszokásból vagy elégedetlen magaddal. Ha elégedett tudsz lenni magaddal, ha szeretni és becsülni tudod önmagadat most, akkor, amint valami jó történik veled, képes leszel élvezni azt. Ha egyszer megtanulod szeretni önmagadat, a többi embert is szereted és elfogadod. Nem változtathatunk meg másokat, ezért hagyjuk békén őket. Rengeteg energiát pocsékolunk el arra, hogy másokon próbálunk változtatni, Ha ennek az energiának csak a felét magunkra fordítanánk, máris sokat fejlődnénk, s ha már mások vagyunk, a többiek is másként viszonyulnak hozzánk. Nem szerezhetsz mások helyett élettapasztalatokat. Mindenkinek magának kell megtanulnia a számára kijelölt leckéket. Egyedül önmagadnak tanulhatsz, s mindenekelőtt szeretned kell önmagadat, hogy ne törjenek le a többiek destruktív megnyilvánulásai. 

Louise L. Hay: Az erő benned van című könyve alapján







Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 



Kövess bennünket instagrammon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


Könyveimről információkat itt találsz: https://elozoeletek.blogspot.com/2019/08/konyvinformaciok.html

Megjegyzések