Szeretet vs. szerelem




Az embert bizonyos élethelyzetek vagy megélt szituációk, tapasztalatok gondolkodásra és megértésre késztetik. Ennek köszönhetően írom le a gondolataimat, ami biztosan igen megosztó lesz, de ez az én kis véleményem.
Sokszor figyelemmel kísértem az emberek gondolkodását reakcióját bizonyos dolgokról, s mindig elgondolkodtat az, hogy az ember az életben és párkapcsolataiban is sokszor azt keresi, ami nincs meg azt hiányoljuk, s nem arra koncentrálunk, ami van. Számtalanszor megüti a fülemet az a mondat, hogy nem vagyok szerelmes, s ezért nem működik a kapcsolat. Azon gondolkodom, hogy feltétlenül szükséges a szerelem egy kapcsolatban? Nem vagyok benne biztos, hogy igen. Kifejteném, hogy miért. Mi a végső célunk egy kapcsolatban, nem az, hogy békében és szeretetben éljünk a párunkkal? Tehát, ha már valaha megélted a szerelmet, s tudod milyen érzés, nem kell hajszolni, s csak azért feladni a kapcsolatodat, mert nincs jelen. Az is lehetséges, hogy átugrottál egy állomást a végső cél felé, ami a szeretet, vagy még nem jutottál oda, hogy szerelmes legyél a párodba. De abban az esetben, ha úgy szeret téged, ahogy vágytál rá, hogy valaki szeressen, akkor szükség van a szerelemre? 
Gondolkodj el azon, hogy mondta-e már neked a párod, hogy miért és mit szeret benned? Ha igen, akkor nagyon szerencsés ember vagy és becsüld meg, hogy egy ilyen ember van melletted. Ha pedig ebben még nem volt részed,állj meg egy pillanatra szedd össze magad és a gondolataidat, ragadd meg a telefonodat és írd meg neki, vagy állj elé és mondd a szemébe, hogy miért szereted. Aztán pedig figyeld a hatást, ahogy írod vagy mondod, majd az ő reakcióját. Ha ez téged elégedettséggel tölt el, akkor jó úton haladsz a kapcsolatodban, s próbálj erre koncentrálni, hogy mi az, amit szeretsz benne, s ha közben még a szemed is könnyes lesz, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez a te utad. De ha azzal kezdesz el foglalkozni, hogy de nem tetszik a nézése meg a járása, akkor rossz úton jársz. Lehet, hogy egy kicsit balfék, vagy hisztizik, de hidd el, te sem vagy tökéletes. A szerelem egy jó érzés, de egy illúzió. 
Az illúzió olyan valami, amit valamelyik érzékszervünk elferdít, s nem valós képet ad egy bizonyos dologról. Értem alatta, hogy amikor szerelmes vagy, akkor nem látod a másik hibáit, mert a köd eltakarja, s ilyenkor nem is veszed észre, csak amikor múlik.
Arra fókuszálj, amire vágytál. Ha valóban úgy szeret, ahogy jó neked. Amennyiben erre tudsz figyelni és megvan a 80% abból, amit te elképzeltél a párkapcsolatodban, akkor tegyél meg mindent, hogy ezt a nyolcvanat tartsd szem előtt és ne a húsz hiányán keseregj, mert a szeretet a végső cél a kapcsolatodban.
Egy kicsit elemezném a két szót : szerelem = szer + elem ami veszélyes is lehet, mert az elemekből vegyületeket lehet képezni, ami elkábít, bódult állapotba juttat (rózsaszín köd), s ha nem vigyázol a vegyület méreg is lehet, és meg is tud ölni, mert idővel múlik. Már sokan meghaltak a mellékhatásától vagy utóhatásától. De ilyenkor mindenképpen szenvedsz, mire kigyógyulsz belőle. Ha viszont képes vagy szeretetté alakítani, akkor jó kapcsolatod lesz. 
Ezzel szemben a szeretet = szer + etet , tehát a szer, ami etet, szükségünk van rá minden helyzetben, mint az ételre. Ez nem tud fájni, sokkal inkább örömmel tölt el, s erre vágyik a szíve mélyén minden ember, ez a célod bármilyen kapcsolatban egy lénnyel szemben. 
Remélem, sikerült sokakat elgondolkodtatni és sokaknak segíteni abban, hogy nem feltétlenül baj, ha nincs meg a szerelem a kapcsolatodban, mert lehet nélküle élni, biztosan tudsz is, de szeretet nélkül nem tudsz. A kapcsolatokat is ez működtetni sokáig nem pedig a szerelem, mert a végtelen szeretet az egyetlen igazság minden más illúzió. 

Hergéth Zoltán, 2017.01.28. (http://elozoeletek.blogspot.hu





Megjegyzések

  1. Kedves Tímea! Végigolvastam ezt a NAGYON ÉRDEKES írást, mondanom sem kell: nagyon találó, nagyon tetszett. Még több ilyet kérek. Tisztelettel: Várfoki Tibor.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése