Útelágazáshoz érsz...


Komótosan lépkedsz életed útján, és lassan útelágazáshoz érsz. Már régóta feszít belülről egy érzés: valami nincs a helyén. Szíved jelez, hiszen állandóan vadul kalapál, szinte ordít, hogy változtatni kellene. 


Te pedig csak vársz… Várod, hogy jobb legyen… Várod, hogy legyen erőd ugrani egy nagyot… Várod, hogy jön valaki, aki megment téged… Várod, hogy megérkezzen a megfelelő idő… De úgy tűnik, soha sem jön el. Kifogások mindig lesznek, és a változásra felkészülni sem lehet. Így minél több idő telik el, annál fáradtabb leszel. Lassan már élni sincs kedved, mégsem lépsz. Még mindig nem érzed elég rozsdásnak a szöget. Pedig ezer meg ezer jelet küld az Univerzum feléd. Te pedig makacsul ellenállsz. Az út mentén mindig akad egy-egy fűszál, amibe kapaszkodhatsz. Hátha majd most… mondogatod… Most majd jön egy jobb ajánlat… Most majd felvállal… Most majd összeszedem magam… Majd… majd… majd… De nem veszed észre, hogy a “majd” sosem jön el? Csupán az erődből lesz egyre kevesebb. 


Újabb útelágazáshoz érsz. Vajon az eszedre vagy a szívedre hallgatsz? Biztonsági játékot játszol, vagy fejest ugrasz az ismeretlenbe? Hagyod, hogy továbbra is a minimumon vegetálj, vagy adsz magadnak esélyt a boldogságra? 


Gondold át kérlek, mit veszíthetsz. Egy helyzetet, melyben évek óta boldogtalanul élsz? Egy embert, aki sosem volt a tiéd? Elveszíted a szenvedést, a fájdalmat? 


Igen ám, de mi van, ha rosszul döntök?  - kérdezed bizonytalanul. 

Meggyőződésem, hogy ez nem lehet így. Hiszen afelé vágyódsz, amerre van a sorsod. De senkinek nem feladata leragadni, és szenvedésben tartani magát. A feladatok megoldásra várnak. És ne feledd: bármikor dönthetsz újra. Bármikor dönthetsz másként. Ha az az út sem működik, majd átlépsz a következőre. De sosem tudhatod, míg ki nem próbáltad. Légy bátor!


A bölcs ember azonnal a változás mellett dönt, ha érzi, hogy valami nem működik. Tudja, hogy lépni kevésbé fájdalmas, mint beleragadni abba a helyzetbe, ami méltatlan hozzá. Nem pazarol el évtizedeket arra, hogy várja a megfelelő pillanatot. Hiszen tudja, hogy ezeket ő hozza létre. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések

Megjegyzés küldése