A kapcsolatok újjáéledése - A család tisztulása


Talán észrevetted, hogy a Földön történő óriási változás a családi kapcsolatainkra is kiterjed. 

Felszínre jöhetnek a régi a konfliktusok, hogy feldolgozzuk, megértsük és elengedjük őket. Ez egy olyan lehetőség, ami sorsfordító lehet, ugyanis a családi minták erőteljesen irányítják életünk minden területét. Azok a berögződések, amiket gyermekkorunk óta cipelünk, az önsorsrontás okozói lehetnek. 


Biztosan te is érezted már, hogy vannak életednek bizonyos területei, melyeken nehezen boldogulsz. Tudod, hogy lépned kellene, de leláncolva érzed magad. Szenvedéssel telnek a napjaid, mégis képtelen vagy megoldani a saját helyzetedet. Valami húz visszafelé. Ez a rejtélyes  erő nagyon sokszor egy beléd égett családi minta, egy generációs örökség. Valamikor régen elhitették veled, hogy nem vagy képes semmire... Elhitették, hogy egyedül nem tudsz boldogulni. Vagy a szüleid éltek bizonyos elvek szerint, amit te elfogadtál hitedként. És ez a meggyőződés ott munkálkodik benned évtizedek óta. Te pedig csodálkozol, hogy folyamatosan olyan események történnek, amik előhozzák belőled ezt az érzést... Mert valamikor réges-régen azonosultál vele. 


Tudd, hogy az anya és az apa a két pólusa a lelkednek. Mintha egy akkumulátor lennél, melyet ők töltenek fel. Ők képviselik benned a férfi és a női oldalt.  Vajon egyformán fogadod ezt a két energiát? Ugyanis ha nem, akkor elmozdul az egyensúly. 


Lehet, hogy te most férfi testben vagy, és a szüleid közül édesanyád volt az erős, domináns személy. Akár ezért, de lehet, hogy egészen más okból  hozzá kapcsolódtál erősebben, és édesapádtól kevesebb energiát fogadtál be. Ezért jóval több most a női energia benned. 

De lehet, hogy most női testben élsz, és túlteng benned  a férfi energia. Lehet, hogy édesapád sokszor agresszív volt, és te nem akartál rá hasonlítani, ezért megtagadtad magadban a férfi energia felvételét. Lehet, hogy édesanyád áldozatszerepe miatt elnyomtad magadban a női oldalt. 


Az is előfordulhat, hogy édesanyád volt a nő és a családfenntartó egy is egyben, ezért próbáltál könnyíteni rajta és tudattalanul is átvettél tőle terheket. De lehet, hogy édesapádon szerettél volna könnyíteni. Amíg ezek az energiák nem kerülnek kiegyenlítésre benned, nem tudod a párkapcsolatot sem megélni teljes önvalójában. Míg nem érzed magad kerek egésznek, nem tudod megélni a női vagy férfi szerepedet sem. 


Elsődleges feladat az lenne, hogy megértsük és elfogadjuk, hogy mi magunk akartunk a szüleink gyermekei lenni. Minden esetben a lélek választja ki azt a két személyt, akikhez kíván a Földre megszületni. Pontosan tudja, hogy ők azok az emberek, akik tükörként megmutatják azon sérült részeit, melyek gyógyításra várnak. Olyan szülőket választunk, akiknek ugyanazon sérülései vannak, mint nekünk. Amint elhagyjuk a családi otthont, és még nem tanultuk meg feladatainkat, olyan párt választunk, akik tovább tartják a tükröt elénk.  


Kérlek, ezt gondold végig, és vedd észre, hogy a szüleid is áldozatok áldozatai. Kizárólag azt a feladatot teljesítik, amit rájuk bíztál. És ha ezt valóban megérted, rájössz, hogy talán nem is nekik kell megbocsátanod, hanem önmagadnak. Ő ugyanolyan áldozata a kettőtök kapcsolatának, mint te! Állj a tükör elé, nézz a saját szemedbe, és mondd ki többször hangosan: MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK!


Tudd, hogy mindezt a fejlődésed érdekében vállaltad, így itt az ideje elengedni a hozzá kapcsolódó negatív érzéseket. Ha élnek a szüleid, ülj le velük, és köszönd meg nekik a tanítást, amit adtak. Ha már nincsenek fizikai testben, tedd meg ugyanezt lélekben, vagy írj levelet. 


De nagyon hatékony lehet az is, ha lefekvés előtt ellazult állapotban magad elé képzeled őket, és elmondod nekik ugyanezt, majd azt látod, hogy ami a szüleid felől árad energia, azt egyformán befogadod. Ha végre szabadon tud áramlani az anyai energia, az gyógyítja a nőiességet, a párkapcsolatodat, az intuíciót, a szülői feladatokat. Ha szabadon áramlik az apai energia, akkor az erőd visszatér, a teremtő erőd életre kel, a pénz energiája áramlani kezd. A tisztulásunk és boldogságunk legelső és legfontosabb feladata, hogy kiegyenlítsük az energiákat a családban.


A harmónia létrehozása nem azt jelenti, hogy mindenáron szeretned kell a szüleidet. Azt sem jelenti, hogy a kapcsolatot tartanod kellene velük. Csupán történjen meg a megértés, és ezáltal az elfogadás. Ne legyen benned neheztelés, fájdalom. 

Azon terheket, melyeket tudatosan vagy tudatlanul átvettél, add vissza a szüleidnek. Képzeld őket magad elé, állj oda eléjük, nyújtsd ki a kezed és mondd azt nekik: "Visszaadok mindent, ami a tiétek. Megbocsátok nektek, és megbocsátok magamnak, amiért átvállaltam ezeket a nehézségeket. De nem cipelem tovább a terheiteket. A szabad akaratomnál fogva így döntöttem. Legyen így most." De megfogalmazhatod a saját szavaiddal is. Meg fogsz könnyebbülni.


Minden helyzet, szituáció, ami felbukkan életünkben, talán egy-egy megoldatlan családi konfliktusra hívja fel a figyelmünket. 


Ha képesek vagyunk felismerni a tanításokat, akkor erőteljes javulásnak indulhatnak emberi kapcsolataink, anyagi helyzetünk, szerelmi éltünk, sőt még az egészségünk is!


Sok sikert kívánok hozzá! 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések

Megjegyzés küldése