Elengedés




Észrevetted, hogy az emberek többsége azzal tartja rabságban saját magát, hogy képtelen az elengedésre? Beleragadtak a múltba, és emiatt nem tudják megélni a jelen pillanatot. 

Ragaszkodnak tárgyakhoz, személyekhez, régi emlékekhez. Képtelenek tovább lépni, megállították az életük bizonyos területeit egy olyan illúzió miatt, ami meglehet, sosem lesz már életük része. 


Érezz rá, hogy itt az idő elengedni a régi sérelmeket, fájdalmakat, félelmeket, bűntudatot és minden negatív érzést. Igen, bármilyen meglepő, még ezekhez is hajlamosak vagyunk kötődni. Ragaszkodunk a régi sérelmekhez, mert így benne tudunk maradni az áldozatszerepben, és hibáztathatunk másokat életünk alakulásáért. De ha felismerjük, mit kell szélnek eresztenünk ahhoz, hogy boldogok lehessünk, már jó úton járunk. 


Azt gondolom, hogy az elengedés hozzátartozik a mindennapjainkhoz. Épp olyan természetes, mint ahogy az is, hogy a Nap felkel minden reggel, este pedig lenyugszik. Meg kell, hogy szülessen bennünk az elhatározás, hogy készek vagyunk elengedni minden érzelmi keserűséget, szűnni nem akaró megbánást, feszültséget, aggodalmat, minden kínzó gondolatot. Merj továbblépni! 


Minden múltban elkövetett “hiba”, minden kapott sérelem, fájdalom, kudarc segített azzá válni, aki ma vagy. Ha mélyen magadba nézel, láthatod, hogy minderre szükséged volt. Vedd sorra gondolatban azokat az embereket, akik megbántottak, akik fájdalmat okoztak. Egyszerűen hagyd, hogy lelked felidézze őket. Majd egyenként bocsáss meg mindenkinek. Öntsd ki nekik a szíved, mondd el a sérelmeidet, majd határozd el, hogy többé nem cipeled tovább ezeknek a terhét. Ma már tudod, hogy azért történt mindez, hogy tanulhass belőle. Te akartad megtapasztalni, hogy nemesebbé, bölcsebbé válhass ezek hatására. 


Hidd el, hogy ez is egy jól meghatározott terv része volt. Ő ugyanolyan áldozata ennek a helyzetnek, mint amilyen te vagy. Próbáld úgy látni, mint ahogyan a Teremtő látja őt. A megbocsátás feloldoz. Az elengedés szabaddá tesz. Ha ezt természetesnek veszed, senki nem tud többé megsebezni.


Majd tedd meg ugyanezt önmagaddal. Bocsáss meg! Általában ez a nehezebb feladat. De elengedhetetlen a szabad és boldog élethez. A bűntudat szép lassan megnyomorítja a lelket. A múlton már nem tudsz változtatni. Ami történt, megtörtént. És azért, mert ennek meg kellett történnie. Csak azt tetted, amit tenni kellett. Te is tanítottál másokat. Megértéshez segítetted őket. Állj a tükör elé, és mondd ki hangosan: “Megbocsátok magamnak. Elengedem a múltat. Szeretem magam”. A lelked meg fog könnyebbülni és felszabadulsz. Észre fogod venni, hogy egyre szabadabb és boldogabb a lelked, mert megtanultad szeretni önmagad.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések