Így lazíts: a 6 legjobb stresszoldó módszer



Már megint felidegesített a főnököd, vagy egy ügyfeled? Magánéleti esetleg pénzügyi gondjaid vannak? Dőlj hátra, helyezd magad kényelembe, és olvasd el, milyen módon tudod rövid idő alatt csökkenteni a feszültséget!


Légzőgyakorlatok 

Talán a legegyszerűbb stresszoldás, ha veszel egy mély levegőt. Így több oxigént juttatsz az agyadba, izmaid elernyednek. Ennek következtében egész biztos, hogy ellazulsz. Nagy előnye, hogy bárhol, bármikor alkalmazhatod. Egy szempillantás alatt megnyugszol.


Meditáció 

Ez is a mély légzésre épül. Nagyszerű módja annak, hogy rövid időre kikapcsold az agyadat, és csak magaddal foglalkozz. Amikor meditálsz, agyad hasonló állapotba kerül, mint amikor alszol. Segítségével csökken a pillanatnyi feszültséged és szorongásod. Még fizikai panaszokat – például fejfájást – is megszüntethetsz a segítségével. Elméd, pedig lecsendesedik és megnyugszik.


Szex 

Ha két ember eggyé olvad, egész biztosan eltűnik a feszültség. Utána, pedig boldog pillanatokban lesz részed. Ne hanyagoljuk el kedvesünket, ha feszült napokat, hónapokat élünk át. Bár ilyenkor sok esetben csökkenhet a libidó, ha mégis rávesszük magunkat a lepedőakrobatikára, egész biztosan jobb hangulatba kerülünk.


Zene

E terápia nem csupán a kedvünkre, de az egészségünkre is jótékony hatást gyakorol. Kimutatták, hogy még a rákos betegségben szenvedőkön is sokat segít a zene. Csökkenti a vérnyomást, pihenteti a testet, lecsendesíti az elmét. Ráadásul energetizál és optimistábbá tesz.


Aromaterápia 

Az egyik legkönnyebb, ugyanakkor lehatásosabb lazító módszer. Nem kell semmit csinálni, így passzív stresszoldás. Mindenképpen tartsunk otthon levendula illóolajat. Ez még a síró csecsemőket is megnyugtatja. Aromaterápiás masszázzsal a szorongást és a depressziót is csökkenthetjük. Akár gyertyákat vagy füstölőket is bevethetünk. A rózsaillat elégedettséggel tölt el, a borsmenta éberebbé varázsol. A citrom, pedig kifejezetten antidepresszáns hatást vált ki.


Nevetés 

A nehéz helyzetekben is tartsd meg a humorérzékedet! A nevetés a lazítás egyik legjobb módja. Szervezd magad köré a barátaidat, és mulassatok a régi jó sztorikon. A közös viccelődés összeköti az embereket. A jó társaság, pedig különösen ajánlott, ha túlságosan ideges vagy. A közösen töltött este után biztosan jobb színben látod a világot. Ráadásul immunrendszeredért is sokat teszel. Nem beszélve arról, hogy a nevetésnek köszönhetően bűntudatod csökken, a benned lévő harag, pedig rövid idő alatt elpárolog.


Forrás: www.amaino.hu


Megjegyzések