Amikor lelkünk újra eggyé válik





Úgy érzed, felemészt a szenvedés. Lelked minden pillanatban az ő lelkét keresi. Érzed, de nem látod. Hallod, de nem a füleiddel, hanem odabent a szíveddel. A fejedben számtalan kérdés, az egó nyughatatlan. Pedig a lelkedben ott van minden válasz. Te mégsem bízol benne. 

Idővel rájössz, hogy a valóság nem a külvilágban van. A valóságot nem a szemeiddel látod, hanem a szíveddel érzed. Az igazság a lelkedben lakozik. Egyedüli irányadó és útmutató csupán a saját érzésed lehet. 


Senki nem tudhatja, mit éltetek át együtt ebben az inkarnációs ciklusban. Senki nem tudhatja, mi a feladatotok most, ebben az életben. Egy másik személy még csak nem is sejtheti azon érzelmek és tapasztalások összességét, ami által megterveztétek ezt a közös életet. 


Ezer meg ezer érzés fut rajtunk keresztül, amikor két lélek találkozik. Mely lehet, hogy csupán egy lélek, aki két külön testbe kényszerült. Egymás nélkül kell megküzdeniük a fizikai lét gyötrelmeivel. De külön nem érzik magukat egésznek. 


Számtalan lecke és megpróbáltatások sorozata, ami rájuk vár. Feladatuk, hogy nemesedjenek, tanuljanak, képessé váljanak elengedni a múlt gyötrő fájdalmát. 


De még úgy érzed, fáj. Értelmetlen így az élet. Felemészt a kín lelked másik fele nélkül. Megkérdőjelezed azt, hogy mikor lejöttél a Földre, jó döntést hoztál.


Múlik az idő, és egyszer csak történik valami. Valami, amitől minden értelmet nyer. Felismered, hogy ő csupán visszatükröz téged. Megmutatja, ami a lelkedben él. S te rájössz, hogy először önmagadat kell megszeretned. Ez a kulcs ahhoz, hogy be tudd fogadni a másik szeretetét. Így válsz képessé mást is feltételek nélkül szeretni. 

 Rájössz, hogy a legfontosabb dolgokat csak ő taníthatja meg veled. Általa sajátítod el a türelmet, az alázatot, a megbocsátást. A legfontosabb felismerés, amit tőle kapsz, az elfogadás leckéje. Megtanulod tiszteletben tartani a szabad akaratát. Nem tudsz mást tenni, mint hinni az isteni gondviselésben, hinni kettőtök erejében, a mindent átfogó szeretetben. Hinni azt, hogy minden értetek történik. Hinni, hogy amit odafent együtt megírtatok, az egy közös célt szolgál. Kettőtökét. Ezt már mind megértetted és elfogadtad. 


A szenvedésed talán enyhült, de a hiány még mindig ott van a lelked mélyén. Úgy érzed, egy szinttel feljebb lépsz, kész vagy elengedni őt. Számtalan átsírt éjszaka, győzködés és párbeszéd önmagunkkal. De készen állok rá! Elengedem a kezét. Mintha a lelkem tépnék darabokra. De megtanultam a leckét, érzem, hogy ideje továbblépni. Ideje a elengedni a kínt, mert boldog akarok lenni, és tudom, a várakozással csak becsapom önmagam.


Telnek a hetek, a hónapok, és érzed, még mindig hiányzik valami. Talán egy felismerés. Még mindig ott él benned, lelked részeként. Mást mutat a fizikai világ és mást a lélek. Már nincsen benned harag, düh, neheztelés, csak a tiszta szeretet és hála. Boldogság önti el a szíved és egész lényed. Köszönöd a létezését, a csodás megtapasztalásokat, melyekhez vezetett téged. Megérted, hogy ami valaha EGY volt, abból újra EGY lesz. Nem válhatnak ketté útjaitok. Ő nem a “társad”, ő lelked másik fele. Egyek vagytok. Önmagadat pedig nem veszítheted el. Megérzed azt, hogy ő a te részed, te pedig az övé. Ez mindig így volt, s ezután is így lesz. Nem számít a kora, a társadalmi helyzete, a fizikai távolság sem. Mindegy hol van, kivel és mit csinál. Hiszen van benned egy bizonyosság. Tudod, hogy összetartoztok. És szép lassan megérted a lényeget, létezésetek értelmét. 


A szerelem és a szeretet nem azért van, hogy viszonzást nyerjen. Nem azért van, hogy kapj valamit, és ez jó érzéssel töltsön el. A szeretet kizárólag az adás öröméért létezik. Azért van, hogy lehetőséged legyen a másiknak feltétel nélkül adni, mert ez boldoggá tesz téged. Elfogadni a másikat úgy, ahogy van. Megtanulod a fizikai lét legnagyobb leckéjét, áldását és csodáját: a feltétel nélküli szeretetet. Rájössz, hogy pont így szereted őt, teljes önvalójában. Csupaszon a lelkét, csupán Önmagáért. Hálás vagy, hogy létezik, hogy általa jobb ember lehetsz. A felismeréstől, mintha minden értelmet nyerne. Már tudod, honnan jöttél, miért vagy itt, és hová tartasz. Ebben a szent pillanatban valóban megtörténik az elengedés, az elfogadás, és a szeretet valódi befogadása önmagad felé...


Majd másnap, egy álmos hétköznapon szembe jön veled Ő. Rád pillant a szempár, melynek csillogásában meglátod és felismered újra önmagadat. E csodálatos időszak kiváltsága: Minden felismerés és feladat megoldása után megtapasztalni a földi mennyországot. A felismerések elhárítanak minden akadályt, és a fizikai síkon is megtörténik az összekapcsolódás. Ott áll előtted. Nem kell mondanotok semmi. Hiszen mindketten tudjátok. Lelketek szavak nélkül kommunikál. És egy különleges vezetéken eddig is kapcsolatban voltatok egymással.


Csak nézel a szemébe, ő szorosan magához ölel. Szeretnéd, ha soha nem múlna el a pillanat. De valami megváltozott. Benned van a bizonyosság, hogy soha többé nem fogjátok elveszíteni egymást. Egy inkarnációs ciklus véget ért. És ti újra egyek lesztek... Örökké…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html





Megjegyzések