Az önmegismerés útja





Az önmegismerés útja nem arról szól, hogy visszafojtjuk indulatainkat, elnyomjuk valódi énünket és eljátsszuk a tökéletes embert. Az út a hibákról és az általuk szerzett megértésekről szól.


A tanulás mindig a fizikai sík leckéiben van elrejtve. Konfliktusok, betegségek, kellemetlen helyzetek… melyek megoldása által nemesedünk és tökéletesedünk. Lelki szinten csupán elindítjuk a folyamatot, de a gyakorlatban tudjuk lemérni igazán, hol tartunk a fejlődésben. 

A meditáció, a lelki gyakorlatok segíthetnek a megértésben,  de ez csak egy kis szelete az önismeretnek. Magukban ritkán hoznak áttörést. 


Az önbecsapás sokszor a legnagyobb akadálya a fejlődésnek. Ha nem megyünk bele az életbe, ha nem tudunk kiállni önmagunkért, ha nem konfrontálódunk és nem teszünk meg fontos lépéseket, addig egy helyben toporgunk. Amíg “csak” meditációban tudunk megbocsátani, elengedni, elfogadni, de a fizikai szintű találkozások alkalmával képtelenek vagyunk ugyanezt megtenni, addig a faladat megoldatlan. Amíg nem tudjuk a gyakorlatba beépíteni, addig csak becsapjuk önmagunkat. Vihar dúl a lelkünkben, hiszen legbelül szenvedünk. Ne feledjük, kevés beszélni dolgokról, kevés lélekben megélni mindezt. Tapasztalni jöttünk a Földre! Fizikai szintre kell lehozni az elengedést, a megbocsátást, az elfogadást,  békét, harmóniát, a szerelmet és a bőséget. 

A megértés a gyakorlatban történik. Ha nem hozol döntéseket és nem vállalsz felelősséget,  miből gondolod, hogy az élet magától megoldódik? Nem fog… Sőt, egyre lejjebb süllyedsz önmagadban, és egyre nehezebb a kijutás a fényre. És mindez azért, mert becsapod önmagad…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

MentésMentés

Megjegyzések