Meditáció saját állati tanácsadód megkeresésére




Feküdj a padlóra vagy az ágyra. Gondoskodj róla, hogy a szoba meleg legyen, majd kényelmesen helyezkedj el. Hunyd le a szemed, és találd meg közép- pontodat.
Lélegezz lassan és mélyen. Érezd, amint légzésed hatására a padlóba süp- pedsz. A lábad nagyujján kezdve mozgasd meg és lazítsd el lassan minden egyes testrészedet, egyesével. Engedd meg magadnak, hogy érezd izmaid és csontjaid nyújtózását, amint ellazulsz. Képzeld el, hogy minden stressz és feszültség kifolyik belőled. Még a hajadat is képzeld el, amint megnyújtózik és ellazul. Észreveheted, hogy néhány feszült terület vagy néhány aggo- dalmad folyamatosan elő-előbukkan. Figyeld meg ezeket, és tedd félre, hogy később visszatérj rájuk.
Most képzeld el, hogy ágyad a legpuhább fűből van. Minden légvétel mélyebben és mélyebben ellazít, és belesimulsz a fűbe. Hihetetlenül puha. Mintha bársonyon feküdnél. Nagyon-nagyon ellazultál, és kényelmesen érzed magad. Érzed az arcodon és a testeden a Nap melegét. Mmmm. Hallod egy kis patak vagy folyó hangjait. A lágy csobogás még jobban ellazít. Látod a pa- takot. Felállsz, és lesétálsz a partra. Mezítláb vagy, talpadat puha fű simo- gatja. Már elérted a hűvös és szikrázó vizet. Ha szeretnéd, hajolj le, és igyál belőle. Annyira friss és tiszta. Milyen jóízű!
Most itt az ideje, hogy magad mögött hagyd a korábban megfigyelt fe- szültségeket és aggodalmakat. A folyóba ejted őket. Ez biztonságos. Figyeld meg, amint a víz tiszta energiája elmossa a problémáidat és a feszültségedet. Figyeld, ahogyan az áramlat messzire sodorja őket.
Most készen állsz rá, hogy találkozz a vezetőddel. Vedd észre, hogy az egyik oldalon van egy ösvény, melyet korábban nem láttál. Kövesd! Séta közben vedd észre, hogy hangok és illatok sokasága vesz körül. Fogadd magadba az egész látképet, a föld, a víz és az ég látványát. Ne siesd el, élvezd, hiszen mindezek rokonaid, nővéreid és fivéreid. Sétálj tovább az ösvényen.
Az út egy erdőbe vezet. Amint sétálsz, a lombok egyre sűrűsödnek, és útját állják a napfénynek. Mindenféle formájú és méretű szemek figyelnek téged az árnyékok közül. Van köztük nagy, és vannak köztük kicsik is. Most sokkal csendesebb minden. Hallod, ahogyan a szél suttog a fák között.
Figyeld meg, hogyan érzed magad. Félsz? Nyugodt vagy? Izgatott vagy? Mit érzel?
Sétálj tovább, az út még mindig tiszta előtted. Nincs itt semmi, ami árthat- na neked. Biztonságban vagy.
Elöl valami fényt látsz. Most kijössz az erdőből, és egy tisztásra érsz. Egy fákkal, sziklákkal és vízzel övezett, kör alakú területen vagy. Süt a nap, és ha felnézel, az ég határtalan kékjét látod.
Ülj le ennek az erőkörnek a szélére. Azért vagy itt, hogy találkozz valakivel.
Kérd:
-Jöjj!
- Jössz?
Most várj. Nézz körül, fent és lent is, vezetőd jeleit keresve.
Ha szükséges, kérd megint.
- Itt vagyok. Várok. Eljössz?
Ne kapkodj, nem kell sietned.
Látni fogod a vezetődet vagy a vezetőidet. Be fog(nak) lépni a körbe. Figyeld meg a megjelenését, különleges erősségeit és a rajta lévő jelzéseket. Hogyan mozog? Ad valamilyen hangot? Maradj ülve - odajön hozzád? Megengedi, hogy megérintsd? Milyen közel enged magához?
Ha vezetőd szívesen fogadja érintésedet, gyengéden simogasd meg, beszélj hozzá, és játssz vele. Ne siesd el a dolgot. Ez egy fontos alkalom.
Van-e vezetődnek valami üzenete számodra ez alkalommal? Figyelj. Ha igen, köszönd meg neki. Ha nem, akkor gondolj arra, hogy valamikor később lehet majd üzenete.
Ha vezetőd hajlandónak mutatkozik, kérdezd meg tőle, eggyé válhatsz-e vele, fel tudod-e venni az alakját. Ha a válasza nemleges, fogadd el.
Ha úgy érzed, megengedi az alakváltást, nézz a szemébe, és kezdd el lát- ni azt, amit ő lát, az ő magasságából, az ő nézőpontjából.
Most figyelj vezetőd szívverésére. Lélegezz mélyen, és hallgasd meg a sajátodat. A két ritmus először eltér egymástól, de lassan egy ritmusra vernek. Testetek most egymás felé halad, egyre közelebb, amíg végül hirtelen vezetőd bőrében találod magad. Érezd az izmok erejét ezen a testen belül. Nyújtózkodj! Mozogj ! Éld át, mennyire mások, mint a te izmaid.
Kezdd el hallani, amit vezetőd hall. Lehetséges, hogy többet hall, mint te, és most képes vagy meghallani az egymáshoz érő levelek legapróbb susogását.
Érezd azokat az illatokat, melyeket vezetőd érez.
Ha úgy érzed, megengedi, mozdulj meg, fuss, repülj, ugorj új formádnak megfelelően. Milyen érzés? Milyen lehetőségek rejlenek ebben a testben?
Amikor készen állsz rá, merészkedj vissza a körbe. Ideje visszavenni emberi formádat. Mondd ki a nevedet, és kezdd elképzelni vezetődet a testeden kívül.
Mondj köszönetet neki. Köszönjetek el egymástól. Ezt se siesd el. Most eljött az ideje, hogy itt hagyj egy apró ajándékot. Ez lehet egy kis étel, valamilyen talizmán, bármi, amiről úgy gondolod, hogy a vezetőd értékelné.
Mindig légy tudatában, hogy bármikor visszajöhetsz, amikor csak szeretnéd, és találkozhatsz jelenlegi vezetőddel - vagy egy másikkal, akinek üzenete van számodra.
Hagyd el az erőkört az ösvényen keresztül, és sétálj vissza az úton, amelyen jöttél. Ha szeretnéd felvenni feszültségeid vagy problémáid bármelyikét a folyónál, tedd ezt, de valószínűleg annyira ellazultnak és biztonságban lévő- nek érzed magad, hogy a vízben hagyod őket.
Amikor készen állsz rá, ismét feküdj le a puha fűágyra. Kezdd felébreszteni minden testrészedet, egyesével, amíg ismét felbukkansz ezen a világon. Mondd ki a nevedet hangosan háromszor egymás után, és ha szükséges, végezz további földelést.
Érezd magad áldottnak, ha találkoztál tanácsadóddal és/vagy vezetőddel ezen a napon! Méltányold üzenetüket és bűbájukat.
Ha ez alkalommal nem találkoztál vezetőddel, gondolj arra, hogy létrehoztad az utat, mely odavezet, ahol egy másik alkalommal találkozhatsz majd vele. A vezetők akkor fognak megjelenni, amikor készen állnak rá.


Stacey Demarco



Megjegyzések