Véget érő emberi kapcsolatok




Te is tapasztaltad az utóbbi években, hogy viszonylag harmonikusnak tűnő emberi kapcsolataid egyik napról a másikra hirtelen véget érnek? 


Ha felvállalod a fejlődést, a változást, embertársaid pedig egyhelyben toporognak, áthidalhatatlan szakadék tátong majd köztetek. Észreveszitek, hogy nincs mondanivalótok egymás számára. Vagy egész egyszerűen zavaróvá válik, hogy nincs közös témátok. Te már nem mész bele kicsinyes játszmákba, hazugságokba, felszínes bájcsevelybe. Egyre kiegyensúlyozottabb vagy, és nem hagyod, hogy kizökkentsenek ebből az állapotból. Zavarni kezd, ha valaki úgy gondolkodik, mint ahogyan te tetted, mielőtt rájöttél a változás szükségességére. 


Szembetűnő, ahogy a másik embert szinte zavarja a lelki békéd, a kiegyensúlyozottságod, a boldogságod. Hiszen ő még a felszínes, játszmákkal teli világban él. Ott, ahonnan te jöttél. Haragszik rád, amiért már nem vagy panasz-társ.  Nem tud már megfélemlíteni, kizökkenteni az egyensúlyból. 

Te pedig megérted, hogy a múlt visszahúzó erejének búcsút kell intened. Amiről tudod, hogy nem szolgálja a fejlődésed, ideje elengedni. 


Tudod, hogy mindez érted történik. Semmi szükséged arra, hogy visszarángassanak a félelembe. Az alvó emberek azt szeretnék, ha velük együtt te is újra álomba szenderülnél. Nem tetszik nekik, hogy felébredtél.  Gyengének érzik magukat, áldozatszerepbe bújnak. Azt akarják, hogy te is áldozat légy. Frusztrálja őket, ha tükröt mutatsz és feltárod, hogy az élet nem szerencsétlen események láncolata, hanem a döntéseid következménye. Zavarja őket az őszinteséged, az álarc nélküliséged, és az, hogy önmagad mersz lenni ebben a hazug világban. 


Te ettől nem szereted őket kevésbé. Megáldod az útjukat, és szeretettel a szívedben búcsút intesz nekik. Egy darabig most biztosan nem kísérik utadat. Te elfogadod, hiszen tudod, hogy ez az ő útjuk, neked ezt nem kell megértened. Ha dolgotok van egymással, újra találkoztok majd…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




MentésMentés

Megjegyzések

  1. Úr Isten, ez pont az, ami most lejátszódik bennem! Köszönöm!
    25 év házasság után ébredtem fel, még nagyon az elején tartok, de már látok!
    És mi van akkor, ha a társad nem tudja, nem akarja tudomásul venni, elfogadni döntésedet?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése