Magadat mentsd, ne a világot!




Az utóbbi években sokan beszélnek arról, hogy közös összefogással és meditációval tisztítsuk meg a bolygót a negatív energiáktól. Mentsük meg a világot, Európát, vagy éppen az országot. Meditáljunk közösen a békéért, az egészségért, vagy éppen a megfelelő időjárásért. Rengeteg időt és energiát fordítanak arra, hogy ehhez embereket toborozzanak. 


Véleményem szerint arra lenne szükségük az embereknek, hogy megmutassák nekik, hogyan lehetne az életük teljes, harmonikus és békés, így a világban is megszületne a harmónia és a béke. 


Ha az emberek a saját életükkel lennének elfoglalva, és azon dolgoznának, hogy önmagukhoz képest napról napra jobbá váljanak, hamar rájönnének, hogy felesleges minden küzdelem és harc. 


A világbékéért meditálnak, amikor önmagukban sincs béke. Hiába a jószándék, ez rombolhat és árthat.  Nem tud mást beletenni a közösbe, csupán azt, ami ott van benne. Amikor sok békétlen ember zavaros energiája összeadódik, abból nem fog megszületni a béke és a nyugalom. 


Ha segíteni szeretnél, mutass példát az embereknek. Olyanok vagyunk mind, mint a kisgyermekek. Sosem az a hiteles, aki hangzatos szavakkal kábít el bennünket (ideig-óráig lehet), hanem aki saját példáján keresztül ad reményt. 

A hiteles élet nem azt jelenti, hogy fennhéjázva hirdetjük, amit igaznak vélünk, hanem azt, hogy szeretetben éljük a hétköznapjainkat. A hitelesség azt jelenti, hogy úgy élsz akkor is, ha nem látják az emberek, mint amikor kirakatban vagy. 


Több ember csupán könyvekből ismeri a szeretetet. Ne higgy senkinek, csak a saját érzéseidnek! 


Az ördög mindig könnyű megváltást ígér! De az önmagunkkal való küzdelem hosszú út… 


Az életeden csak te tudsz változtatni, de nem maradhat el fizikai szinten a cselekvés. A meditáció és a lelki gyakorlatok önmagukban nem változtatják meg a dolgokat. Segítenek a megértésben, beindíthatják a tisztulást, de változás akkor következik be, ha ennek hatására tudatosan másként reagálsz. 


A Föld egy intelligens létező, nem hinném, hogy nekem kellene megmentenem. Viszont saját magamat csak én menthetem meg. Ha boldog vagyok, kiegyensúlyozott és békés, ugyanezt sugárzom a környezetembe, s talán a körülöttem lévő embereket is ösztönzöm arra, hogy kiegyensúlyozottak és békések legyenek. És így tovább... Ők is hatni fognak embertársaikra, és így teremtődik meg a Földön a béke... De amíg a zavarodott lelkű, önmagukat nem ismerő emberek adják össze energiáikat, addig még nagyobb káoszt teremtenek a Földön. 

Te csak saját magadért tartozol felelősséggel. 


Végül egy idézettel zárnám: 

"Mindenki arról beszél, hogy hagyjunk egy jobb Földet gyermekeinkre. 

Inkább próbáljunk meg jobb gyerekeket hagyni a Földünkre!" -ismeretlen szerző -


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html





Megjegyzések