Megértés: Amikor az utolsó kocka is helyére kerül


Lehet, hogy évek óta tanulsz, fejleszted magad, és úgy gondolod, az önismeretben már messzire jutottál. Néha mégis azt érzed, mintha egy helyben toporognál. 


Hiába van benned óriási tudás, ha nem cselekszel. Hiába olvasol el minden könyvet, végzed el az összes tanfolyamot, ha nem tudod átültetni a gyakorlatba mindezt. 

Nem szabad elfelejteni, hogy a fizikai világban élünk. Azért választottuk ezt a létformát, hogy megtapasztalások által közelebb kerüljünk önmagunkhoz. Nem tudjuk megoldani a feladatainkat csupán lelki szinten. Ugyanakkor az is kevés, ha belegázolunk a hétköznapokba és nem törődünk az érzéseinkkel. A kettő csak együtt hatékony. Így találhatjuk meg a harmóniát. 


Ha egy félelem, fájdalom megjelenik benned, vagy érzed, hogy visszahúz valami megmagyarázhatatlan erő, a lelked segíthet megtalálni a múltban, hogy ennek mi lehet az oka. 


Tegyük fel, hogy megmagyarázhatatlan módon rettegsz attól, hogy becsapnak egy párkapcsolatban. Lelked segítségével felidézed, hogy valamikor a múltban csúnyán megbántottak. Ott belül, a lelked legmélyén még mindig fáj. Lehet, hogy tudatos elméd már nem emlékszik az eseményre, de a blokk ott van benned. Ez a mély fájdalom befészkelte magát. Hosszú évek alatt hiteddé vált. S mivel ezt a félelmet sugárzod ki magadból, csak olyan ember tud erre rákapcsolódni és a közeledbe jönni, aki tovább mutatja a tükröt, hogy vedd észre a sérülésedet. Felhívja a figyelmedet arra, hogy a lelkedben van egy seb, ami arra vár, hogy begyógyítsd. 


Felismerted, meditálsz, különböző lelki gyakorlatokat végzel. Majd jönnek az újabb szituációk, hogy lemérhesd, hol is tartasz a fejlődésben. A fizikai világ mindig a fejlődés kontrollja. 


Megérkezik a vágyott szerelem. Vajon még mindig ugyanúgy reagálsz? Még mindig ott van benned a rettegés? Ha igen, akkor még nem tanultad meg a leckét. Ülj le, beszélgess a társaddal, mindig igyekezz megérteni a történet másik oldalát. A megértés oldani tudja a félelmeket, fájdalmakat, blokkokat.


Légy büszke magadra minden egyes megoldott feladat után. Ez az igazi erő. Hogy mi lesz működőképes, soha nem az dönti el, hogy hány könyvet olvasol, mennyi információt gyűjtesz be, hanem a tiszta szándékod, és a hajlandóságod arra, hogy cselekedj és változtass.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



MentésMentés

Megjegyzések