Mondd ki, amit érzel!




Néha neked is nehezedre esik őszintének lenni? 

A társadalom és a neveltetés mind arra ösztönöz, hogy állj be a sorba, még véletlenül se próbálj meg önmagad lenni. Ez félelmeket generál, hiszen a lelked érzi, hogy nem ez a valódi természete.

Tele vagy álarcokkal, s néha jól esik egy-egy pillanatra megmutatni valódi arcodat. 


Nekem meggyőződésem, hogy az IGAZIT arról ismered fel, hogy mellette teljesen önmagad vagy, és elfogad teljes önvalódban. Bár hozzáteszem, ez lenne a természetes… mindenkit ELFOGADNI. Főként önmagunkat.


Sokan irigykedve néznek azon embertársaikra, akik nem az elvárások szerint alakítják életüket. Mernek igényeik szerint élni, nem félnek őszinték lenni önmagukkal. Azt teszik, amitől igazán boldogok. Az ilyen embert nem lehet irányítani, megfélemlíteni. Tudja, hogy az egész világ az ő teremtése, éppen ezért nem is hibáztat érte mást. Tisztában van vele, hogy alakíthat rajta bármikor, amikor kedve tartja.


Hidd el, igazán nagyszerű dolog úgy élni, hogy valóban önmagad vagy, és mered kifejezni az érzéseidet.  Sokszor azért mennek tönkre kapcsolatok, mert hiányzik a megfelelő kommunikáció. Az emberek szerepeket játszanak azért, hogy megfeleljenek. Majd válsághelyzetben megmutatják valódi arcukat, a másik pedig becsapva érzi magát. 


Őszintének lenni sohasem bűn. De ne keverjük össze az őszinteséget azzal, hogy bármit, bármikor érzéketlenül kimondunk. Mert sokszor a saját félelmeinket és fájdalmainkat vetítjük a másikra. Az igazi bölcsesség az, ha őszintén, de a szeretet nyelvén kommunikálunk. Nem indulatosan, haragosan, érzéketlenül, nem törődve a másik ember érzéseivel. 


Az sem baj, ha a szeretteddel nem egyezik a véleményetek. Mondd el neki, hogy tiszteletben tartod a hitét, de te másként látod a dolgokat. Ez nem azt jelenti, hogy egyikőtök nézete jó, a másiké rossz, hanem egész egyszerűen másként gondolkodtok. Ez nem lehet akadálya annak, hogy együttműködjetek, az viszont igen, ha az egyik ember megalázkodik és áldozatot csinál magából. 


Még csak megérteni sem kell a másikat, csupán elfogadni, hogy bizonyos dolgokról másként gondolkozik. A lényeg, hogy őszintén tudjatok kommunikálni. Ha magadba fojtod az érzéseid, ott maradnak a lelked mélyén. Gyűlnek, és egyszer csak kirobbannak, amikor már nem bírod. Ilyenkor tudunk nagyon mély sebeket okozni egymásnak.


Mondd ki, amit érzel! Ha nem ismerik az érzéseidet, nem fogják tudni, mi a jó neked. Ha nem mutatod meg magad, esélyed sincs arra, hogy önmagadért szeressenek. Az álarcokat kedvelik csupán, amiket magadra öltöttél. Miből gondolod, hogy így szerethetőbb vagy? Miért akarsz ennyire megfelelni?

Így ugyanolyan álarcos embereket vonzol, mint te magad vagy. Ha őszinte ember társaságára vágysz, akitől mindig tudod, mire számíthatsz, válj olyanná, és megkapod. Ennyire egyszerű az egész…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések