Nem ragaszkodom senkihez, aki hátráltat



Már nem ragaszkodom senkihez, aki hátráltat az előre haladásban. Tudom, hogy ez az út csak az enyém, és kizárólag én felelek érte. Vannak emberek, akiknek útja párhuzamosan fut az enyémmel, és haladunk szépen egymás mellett. 


Mindenkinek megvan a saját sorsa, melyet önmagának választott. Kijelölte a tanulandó feladatokat, leckéket. Támogathatom embertársamat élete útján, de nem cipelhetem a hátamon és nem oldhatom meg helyette a feladatait. Az én utamat viszont kötelességem járni. 

Addig nem lépek tovább, míg az éppen aktuális feladatot meg nem oldottam. Nem söpröm a szőnyeg alá, nem ásom el, nem cipelem magammal évtizedeken át. Azért mutatta meg magát a "probléma", hogy MOST, a jelenben szembenézzek vele és elengedjem. 


Elfogadom embertársaim szabad akaratát, nem várom el, hogy megoldjanak helyettem bármit. 


Nem ragaszkodom eszmékhez, irányzatokhoz. Senki nem tudhatja rajtam kívül, mi a jó nekem. Senki nem tudja, mit vállaltam erre az inkarnációra. Nem hagyom, hogy megfélemlítsenek, elbizonytalanítsanak. 


Csak teszem a dolgom, és elfogadom, bármi is jön szembe.  És a legjobb tudásom szerint "kezelem" az adott helyzetet. 


Nem engedem, hogy mások határozzák meg azt, hogy ki is vagyok valójában. Amit mondanak, az csak vélemény, de a valóságot önmagamról csak én tudhatom. 


Nem ragaszkodom senkihez. Aki hátráltat az előre haladásban, annak elengedem a kezét. Lehet, hogy útjaink egyszer majd együtt folytatódnak tovább, de jelenleg más irányba tartunk. Nem várom el, hogy bárki is velem együtt fejlődjön, mert ez az én utam, az én ritmusom.


Ha néha leterhelőnek is érzem a feladataimat, tudom, hogy képes vagyok megoldani és elengedni őket. Így tudok boldog lenni egy olyan világban, mely mindent elkövet, hogy ne legyek az.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések