Wellnesshoroszkóp: lazíts, ahogy a csillagok diktálják!


A csillagok sok mindent elárulnak arról, milyen testet-lelket kényeztető program illik az egyéniségedhez.



Mennyei élményeket nyújthat a kikapcsolódás, amennyiben kihasználod a csillagok erejét. Mindegyik állatövi jegy szülöttének mást jelent a pihenés, más kezelésre van szüksége ahhoz, hogy különösen jól érezhesse magát. Az általunk ajánlott személyre szabott kényeztető programok többségét ráadásul akár saját fürdőszobádban is élvezheted.


Kos

Jellemző vonásai: életerős, bátor, lendületes

Ideális lazítás: A dinamikus Kos hasznára válnak az aktív egyéni vagy a küzdősportok, mint pl. a tai chi, a síelés, a boksz, a jogging. Ezek ugyanis valódi terápiaként hatnak rá. A jegy szülötte a szabályok nélküli, modern táncban szintén szabadjára engedheti energiáit. Az illóolajos, meleg fürdő kiegyensúlyozottságot, ellazulást ígér neki. Mivel a jegy szülöttjének bőre zsírosodásra hajlamos, ugyanakkor - ha csak teheti - kerülije a körülményes, faggyútermelődést szabályozó eljárásokat, naponta érdemes hármas hatású arclemosót használnia. A Kleopátra-fürdő az egész testedet kényezteti. A meleg fürdővízhez adj 3 l írót és 1 csésze mézet, majd merülj el ebben 10 percre! Bőröd finom tapintású lesz.


Bika

Jellemző vonásai: erős, érzéki, természetes

Ideális lazítás: A mindig két lábbal a földön álló Bika sok mindent elraktároz szöveteiben. Tehát ajánlatos rendszeresen méregtelenítenie, ezáltal szervezetéből kiürülnek a méreganyagok. Mivel szívesen él összhangban a természettel, jól teszi, ha sok szezonális zöldség- és gyümölcsfélét fogyaszt. A jegy szülötte így segítheti testét, hogy még könnyebben hozzászokjon az évszakok ritmusához. Ráadásul a Bika szereti élvezni az élet adta örömöket, ezért a tánc a legmegfelelőbb neki. Kedveli a meleg fürdőt, és sajnos gyakran érzi fáradtnak a lábát. Próbáld ki a vízben járást: lépkedj helyben a hideg vízben fél percig, majd alaposan töröld át lábfejedet, míg az újra felmelegszik.


Ikrek

Jellemző vonásai: derűs, mozgékony, sokoldalú

Ideális lazítás: Testileg és szellemileg egyaránt fürge, így elsősorban a kommunikatív, tartalmas kikapcsolódást szereti, miközben információkkal is gazdagodhat. Az Ikrek gyenge pontjai az idegek és a légzőszervek, tehát egy kiadós gyalogtúra alatt nemcsak a tüdejét, de a fejét is alaposan átszellőztetheti. Az Ikrek belevaló örökmozgó, aki gyakran még a pihenésről is megfeledkezik. Kényeztesd magad aromafürdővel, mert ezzel a kikapcsolódással egyszerre számos panaszt enyhíthetsz.


Rák

Jellemző vonásai: barátságos, érzelemdús, finom lelkű

Ideális lazítás: A Rák vízimádó. A jegy egyébként nem annyira sportos szülöttét az úszás vagy a vízi gimnasztika - amelyre szinte minden uszodában van lehetőség - energiával tölti fel. A pozitív gondolkodás erejét meditációból vagy autogén tréningből merítheti. A gyomron kívül a mell tartozik a Rák uralma alá, ezért keblének célirányos ápolásra van szüksége. Szép lesz a dekoltázsod, ha melledet hideg vízzel zuhanyozod le, végül bőrfeszesítő készítménnyel kened be. A kozmetikusnál kérj algás pakolást, a benne lévő fluor erősíti kötőszöveteket.


Oroszlán

Jellemző vonásai: tüzes, bátor, büszke

Ideális lazítás: A fény gyermeke, így elsősorban a napsütés hangolja jókedvre. A gerinc- és szívpanaszokra hajlamos jegy szülöttje ügyeljen a tartására! Reggel néhány hátizmot megmozgató gyakorlat, és máris vidáman indulhat a napod. Kezdd vállkörzéssel - előre és hátra 20-szor -, majd folytasd a vállizmok masszírozásával: jobb kezedet helyezd a bal válladra, gyúrd át, ahogy tudod, kb. 20 másodpercen át, majd végezd el ezt a másik oldalon is!

Az Oroszlán rajong mindenért, ami színházzal kapcsolatos. Jól érzi magát a standard táncok művelése közben is. Az oroszlánbőrre igen jótékonyan hat a szaunázás, kollagéntartalmú krém használatával megelőzheted a ráncok idő előtti képződését.


Szűz

Jellemző vonások: realista, megbízható, tiszta és egyenes

Ideális lazítás: A jegy szülötte munkamániás, és csak ritkán engedi meg magának a kényeztetést. Ne elégedj meg pár gyógynövénnyel a konyhaablakban, amikor tested az összes gyógyfű jótékony hatását élvezhetné! A Szűz nagyra értékeli a természetes kozmetikumokat, és megbízik a régi, bevált szépségreceptekben. Mit szólnál pl. egy citromos tusfürdőhöz, ami a mindennapi zuhanyzást wellnessélménnyé változtatja? Ajánlott még a belek rendszeres méregtelenítése, pl. a kolon hidroterápia, amelynek segítségével tisztulnak a bélfalak, és helyreáll a bélflóra egyensúlya.


Mérleg

Jellemző vonásai: érzéki, diplomatikus, elegáns

Ideális lazítás: E jegy szülötte szinte rajong a wellnessért, és imád testápolással foglalkozni, legyen szó otthoni manikűrről tévénézés közben, vagy lazító lábmasszázsról a kanapén. Ám igazi érzéki csodát akkor érezhet, ha szárított rózsaszirmokat hint, vagy rózsaolajat csepegtet fürdővizébe. Mivel a vese tartozik a jegy uralma alá, a salakanyagok gyorsabb kiürítéséhez naponta igyál meg legalább 2 l folyadékot! A homeopátia és a Bach-virágterápia az ember belső egyensúlyát kísérli meg visszaállítani, ez a két módszer pozitívan hat a Mérlegre.


Skorpió

Jellemző vonásai: akaratos, erős, büszke

Ideális lazítás: A titokzatos Skorpiót elbűvöli a hipnózis és a végtelen mélysége. Minden olyan gyakorlat érdekli, amely hozzájárul az emberi lélek fejlődéséhez. A jegy szülötte szereti a meleget: a szauna és a gőzfürdő nyugalommal tölti el. Arcának ideális ápoló módszere a gőzölés. Adj forró vízhez 1 ek szárított kamillát, hajolj fölé, és egy törülközővel varázsoljon otthonodba mini szaunát! Tíz percre feledkezz meg a világról! Ezután az arcodon saját készítésű pakolással - amit 250 g túróból és 2 ek mézből állíthatsz össze - relaxálj még fél órán át! Ha nem bírod a forró gőzt, használd a tengeri sós fürdő vérpezsdítő hatását. Tegyél 1/2 kg tengeri sót a fürdővízhez, és ejtőzz benne 15-20 percig!


Nyilas

Jellemző vonásai: életteli, optimista, aktív

Ideális lazítás: E jegy szülöttje sport közben vagy a strandon szívesen megmutatja alakját, viszont combján és csípője tájékán gyakran található némi súlyfölösleg. A tevékeny Nyilasnak minden olyan mozgásforma megfelel, amelyhez gyors reakcióidő szükséges. Ide tartozik pl. a lovaglás, a vívás, a tenisz, a röplabda és a squash. Az akupresszúrás masszázs és az iszapfürdő ellazítja igénybe vett izmait.
Mivel sok időt töltesz kint a szabadban, ne feledkezz meg a kellő fényvédelemről még a téli időszakban sem! Próbáld ki a cellulitis elleni kezelést, ne feledd viszont, hogy mindez csak fitnesz- és táplálkozási programmal lesz eredményes! Ez azonban nem jelenthet gondot számodra, mert szükséged van a kihívásokra.


Bak

Jellemző vonásai: kötelességtudó, komoly, céltudatos

Ideális lazítás: A Bak kedveli a kitartást igénylő tréninget, például az úszást és a kocogást. Gyenge pontja az izomzata, csontjai és végtagjai. Ezért ha ülőmunkát végez, nagyobb az esélye az ízületi panaszok kialakulására. Érdemes kalciumban gazdag élelmiszerek fogyasztania, az itthon termő gyógynövények, különösen a föld alatt fejlődőek is segítik. A Bak hajlamos a kiszáradásra, ezért az egyik gyógymódot az ivókúra jelentheti neki, amellyel felgyorsíthatja a salakanyag távozását szervezetéből. Heti egyszeri bőrtápláló maszkkal megőrizheted arcbőröd frissességét.


Vízöntő

Jellemző vonásai: kreatív, meglepő, segítőkész

Ideális lazítás: A nyugtalan Vízöntő az összes szokatlan módszert kedveli, az edzőtermi látogatás azonban nem tartozik kedvenc időtöltései közé. Ellenben a szellemgyógyászat és a kézrátétel kimondottan csiklandozza fantáziáját. Az akupunktúra és a lábreflexológia szintén különösen jól hat rá. A beszédterápia nagyban segíti eredeti stílusának megértésében és elfogadtatásában. Szereti a hűsítő vizet, mindenekelőtt a vízi sportokat. Bőrének is rendkívüli hidratálásra van szüksége. A jegy szülöttének gyakran duzzad meg a lába és görcsöl a vádlija, ezért jót tesz neki a váltózuhany.


Halak

Jellemző vonásai: álmodozó, érzékeny, nagyszívű

Ideális lazítás: A finom lelkű Halak fantáziáját serkentik a vizuális élmények, illetve jótékonyan hatnak amúgy is fejlett intuíciójára. A meditáció bármelyik típusa, pl. a csendfürdő megerősíti őt abban, hogy ne féljen az egyedülléttől. Az asztrológusok szerint a jegy szülötte folyamatosan meg akar kapaszkodni valamiben a földön, így a lába fokozottan érzékeny. A lábreflexzóna-masszázst mintha kimondottan neki találták volna ki. A talpon található idegpontok nyomkodása stimulálja szerveit. Szintén ajánlott a nyirokmasszázs, amely megmozgatja testnedveit, így nagyobb mértékben és gyorsabban ürülhet ki a méreganyag szervezetéből.








Megjegyzések