Hiszem, ha látom!




Racionálisnak tartod magad? És mennyire hallgatsz a belső hangodra? A csillagjegyed elárulja! 


Vannak álmodozók, akik a valóság elől álomvilágba menekülnek, és saját mesevilágukat építik fel. És vannak, akik racionálisnak nevezik magukat, az úgynevezett valósághoz ragaszkodnak, és megbéklyózzák fantáziájukat, vakok a belső képek számára. Te melyik típusba tartozol?

Kos

Biztosan nem álmodozó, tulajdonképpen csak azt hiszi el, amiben már szinte „orra bukik”, ami a szeme előtt van. Közben azonban intellektuális síkon mégis úttörő, nyitott a teljesen új látásmódokkal szemben, egészen késő öregkoráig – ez adja fiatalos lendületét. Azonban jegyezd meg: a Kos olyannak látja a világot, amilyen szeretné, hogy legyen.


Bika

A Bika kissé földhözragadt – ez adja jellemének stabilitását is. Az érzékeivel fogja fel a valóságot. Amit azonban szemével, fülével, szájával nem érzékel, az képzeletének határán túl esik. A fantáziaképeket nem szereti.


Ikrek

Még azt is kétségbe vonja, amit lát. Csak mert szemeivel érzékel valamit, annak nincs bizonyító ereje a számára. Az intellektuális beállítottságú Ikreknek van ugyan fantáziája, de először mindent kétségbe von. Alapvetően kritikus, logikusnak tűnő érvekkel. 


Rák

Gondolkodását, hitét nem a konkrét benyomások, inkább a fantáziája és a tudatalattija határozzák meg. Gyakran ragaszkodik álmaihoz és vágyainak képeihez, ha ezeket kellemesebbnek találja, mint a szürke valóságot. Emiatt azonban megérzi azt is, ami más előtt rejtve marad. 


Oroszlán

Az Oroszlán nem azt hiszi, amit lát, hanem amit szeret, ami jót tesz és hízeleg neki. Távol áll tőle a kritikus, szkeptikus szemlélet, ösztönösen fogja föl, és egészként ítéli meg az élet dolgait.


Szűz

Csak azt hiszi el, amit lát, de nem elégszik meg azzal, hogy látja. Kielemzi, felülvizsgálja, szétszedi… Hasonlóan az Ikrekhez, aki a gondolati játék iránti kedvteléséből kételkedik, csak azt hiszi, ami tudományosan bizonyítható.


Mérleg

Minden dolog között azt látja, ami szép. Ebből szükségszerűen az adódik, amit a láthatóról vagy láthatatlanról hisz: elfojtja a kellemetlen felismeréseket, vagy legalábbis igyekszik a csúnyát és a gonoszat fantáziájában átalakítani.


Skorpió

Nem csak azt hiszi, amit lát, hanem továbbtekint, a mindennapok valóságának kulisszái mögé néz, a rejtettet, eltussoltat kutatja. A Skorpió pillantása kegyetlenül nyílt, semmi esetre sem hagyja magát a tetszetős látszat által megtéveszteni.


Nyilas

Nem csak azt hiszi, amit lát, hanem mindenekelőtt látja, amit hisz – a magasabb értelmet a dolgok mögött, az istenit. Az alapvetően mélyen vallásos Nyilas egyre újabb benyomások, felismerések után törekszik, melyek világképét kibővítik.


Bak

A józan látásmód tipikus esete, a Bak csak azt hiszi, amit lát. A fantáziavilágokkal, képzelgésekkel, szépen kiszínezett elképzelésekkel szemben immunis – tökéletesen zárkózott és makacs. Szereti a megszokott bútorokat, a megszokott embereket, akikhez hű marad.


Vízöntő

Felülről szemléli a dolgokat, madártávlatból. Emiatt tűnik sokszor különcnek, hiszen nem a megszokott perspektívából tekint az életre. Tehát nem azt hiszi, amit lát, ami közvetlenül előtte van, inkább azt, amit tud.


Halak

Rendkívüli fantáziája és mély spiritualitása határozza meg, amit hisz, nem az, amit lát. A Halak megérzi, megsejti a dolgokat. Legtisztább meglátásait nem a szemétől kapja, inkább intuíciója, finom megérzései adják. Ami a szeme előtt van, azt gyakran nem látja…



Írta: Németh Ági (www.nemethagi.com)



Megjegyzések