A naivitás elengedése




Történt már veled, hogy bármennyire is szerettél volna megoldást találni egy helyzetre, újra meg újra ugyanabba a gödörbe léptél? Másodszorra, sőt harmadszorra sem tanultad meg a leckét…


Tudom, hogy nem könnyű visszaszerezni egy régen elvesztett önbecsülést. De idővel rájön az ember, hogy saját maga a legfontosabb az életében és nem engedheti, hogy folyton kihasználják. Nem lehet mások igénye szerint élni. Nem kell mindenre igent mondani. 


Ha megérted, hol vagy sebezhető, hol vannak a “gyenge pontjaid”, észre fogod venni, hogy családtagjaid, szerelmeid, ismerőseid ezeken a pontokon vizsgáztatnak. 


Ha végre te leszel a legfontosabb életedben, megtanulsz kiállni magadért, egyre kevesebb hasonló leckét fogsz tapasztalni. Ha megérted a lényeget, még az is elképzelhető, hogy hálás leszel életed tanítóinak. Amint megtanultad a leckét, el tudod engedni a haragodat is. 


Hidd el, nem kell megfelelned senkinek. Nem kell folyamatosan tenned azért, hogy figyeljenek rád vagy kivívd a szeretetüket. 


Jelöld ki a határaidat abban is, hogy mennyit vagy hajlandó tűrni. Sokkal jobban fogod érezni magad. És figyelj a jelekre! Ha valaki még mindig ugyanúgy viselkedik veled, pedig már számtalan alkalommal bebizonyította, hogy nem őszinte, és te még mindig hiszel neki, az már nem hit, hanem naivság. Ha újra meg újra hagyod magad, az már a te hibád. 


Ma magam mögött hagyom azt a naiv feltételezést, hogy mindig másoknak van igaza. Ma meghúzom a határaimat és nemet mondok, ha úgy érzem, erre van szükség. Észreveszem az ismétlődő leckéket és leszűröm a következtetéseket. Bízom magamban!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések