Elengedés, elfogadás - Avagy kiért és miért vagyunk felelősek?




Tudd, hogy csak azt veszítheted el, ami már nem szolgálja a fejlődésedet. Ami távozni akar, engedd útjára jószívvel. Ne nehezítsd fejlődésedet a ragaszkodás csapdájával. 

Kizárólag az egó ragaszkodik emberekhez, helyzetekhez, illúziókhoz, hamis énképekhez. Ne azonosulj vele, tanulj meg hallgatni a megérzésedre. 


Egyedül jöttél ebbe a világba, egyedül fogsz távozni is. SENKIÉRT és semmiért nem vagy felelős, kizárólag a saját boldogságodért. Ne mások életének megoldásán fáradozz! Inkább nézz szembe végre a saját valóságoddal! 


Az igazi bölcsesség ott kezdődik,  ha megadod a lehetőséget a másik embernek (lehet akár a gyermeked vagy édesapád), hogy ő maga oldja meg saját helyzetét. Ne vedd el tőle a fejlődés lehetőségét! Ne taszítsd még mélyebbre azzal, hogy nem nézed ki belőle, hogy képes megoldani a helyzetét. Erőt a támogatásból tud meríteni. Ha megoldják helyette azokat a feladatokat, melyeket ő vállalt azért, hogy tanulhasson, újra és újra nehéz élethelyzetekben találja majd magát. 


Te nem cipelheted más emberek terheit, mert idővel összeroppansz a súlya alatt. Neked egyetlen feladatod van embertársaiddal szemben, ez pedig az elfogadás. Akár a felemelkedést, akár a pusztulást választja a másik, te elfogadod a szabad akaratát. Ez az emberi lét egyik csodája, a szabad akarat joga. Senkit nem tudsz megmenteni önmagától. Senkinek nem tudsz segíteni, aki önmagán nem segít. Tudom, ez nehéz és rendkívül fájdalmas tud lenni.  De nem lehet, hogy nekünk ezáltal kell megtanulni az elfogadást?


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések

  1. Köszönöm. Nagyon hálás vagyok az írásaidért! Kb 2 hónapja olvaslak.Követlek. Nagyon sokat segítesz nekem. Építkezem. köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Hálásan köszönöm!! 2 hónapja olvaslak,követlek. Minden írásod nagyon sokat segít nekem. Építkezem.

    VálaszTörlés
  3. Ez csodálatos, pontosan leirja a jelen elengedéseimet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése