Érj meg az álmaidra!



Biztosan volt életednek olyan időszaka, amikor eleged lett, és legszívesebben elmenekültél volna a világ másik felére, mindenkitől jó távol. Talán megérezted, hogy ideje önmagadra figyelned, mert amit keresel, az benned van, nem a külvilágban. 


Elindultál a befelé vezető úton: olvastál, imádkoztál, tisztítottad tested-lelked. Számtalan dolgot megértettél, de ahogy telt az idő, azt érezted, egyre nagyobb káosz uralkodik benned, s bár maradtál volna ott, ahonnan elindultál. Minden felkavarodott, már egyáltalán nem láttad a kiutat az útvesztőből. 


Bármennyire furcsán is hangzik, jó úton jársz. A tudatosodás nem azt jelenti, hogy hirtelen megvilágosodsz és hipp-hopp minden megoldandó feladat eltűnik, és hirtelen beköszönt a boldogság. A tudatosság azt jelenti, hogy tudjuk, minden okkal- és értünk történik, bár lehet, hogy csak később ismerjük fel a benne rejlő tanítást. 


Első lépésként fogadjuk el jelen helyzetünket. Higgyünk abban, hogy a felhők elvonulnak, még ha jelenleg nem is látjuk, hogyan. 


Ha már pontosan tudod, hogy mit akarsz, hova szeretnél eljutni, akkor elkezdenek ennek megfelelően átrendeződni az energiák. 

Ha magányos vagy, és társra vágysz, akkor olyan szituációkat teremt az élet, amelyben kénytelen vagy szembe nézni a múltból hozott párkapcsolati sérüléseiddel, hogy meg tudd gyógyítani azokat. Hiszen a sebzett lelkeddel csak olyat tudsz bevonzani, aki újra megsebez.


Lehetőséget kapsz, hogy megérj arra, amire vágysz. Mindezt azért, hogy ne kelljen újra elveszítened. 

Ha elindulsz a tudatosodás útján, akkor elindultál a vágyaid beteljesedése felé. Ez nem azt jelenti, hogy az álmod másnap szembe jön veled az utcán, hanem azt, hogy rengeteg feladatot kapsz, melyek megoldásával egyre közelebb kerülsz önmagadhoz. Így egyre közelebb kerülsz vágyaidhoz is. 


Ha békét, nyugalmat, bőséget szeretnél, elsőként magadban kell megteremtened. Nem tudod elkerülni azokat a tanulnivalókat, amik vágyaidhoz vezetnek.

Minden álomra meg kell érni. Nézz csak körbe magad körül. Azok a legerősebb, legcéltudatosabb, legboldogabb és legbékésebb emberek, akik megjárták a poklot, és a legmélyebb gödörből is kimásztak. Akik felépítették önbecsülésüket, miután megalázták őket, akik meggyógyították magukat, akik a legmélyebb repülés után is felemelkedtek. Akik a jólétbe születtek, és soha semmiért nem kellett megküzdeniük, óriási bajban vannak, ha megszűnik az a tápláló forrás, ami eddig éltette őket. Teljesen életképtelenné válnak.


Benned ott van az erő, és ott van a hit. Hidd el, ennél több nem kell. 


Ha emberségre vágysz, békére, nyugalomra, ÖNMAGADra, akkor bárhová menj is a világban, helyed lesz ott. Bárhol megélsz, bárhol tudsz boldog és önfeledt lenni. Hiszen a boldogság benned van, nem abban, amit birtokolsz. A tudás, a kreativitás, a felismerések, a bölcsességeid veled vannak, bárhová mész. Ezt elvenni senki nem tudja tőled.


És gondolj csak bele: az egészséget akkor tudtad igazán értékelni, ha volt rá példa legalább egyszer, hogy elveszítetted. Ha valaha megcsaltak, becsaptak, megaláztak, felértékelődött számodra az igaz szavak súlya. Azóta minden nap hálát adsz a sorsnak, ha egy őszinte, igaz szerelemben élsz, és nem természetesnek veszed. Nem elégedetlenkedsz minden nap, nem zsörtölődsz felesleges dolgokon. Megtanultad a leckét. Minél többször adsz hálát, annál több olyan dolgot vonzol, amiért hálás lehetsz.

Ha voltál már padlón anyagilag, akkor valószínüleg megtanultad becsülni a pénzt. Átértékelődött minden. Pénzügyi intelligenciát szereztél, és biztos vagyok abban, hogy ma már teljesen más dolgok a fontosak, mint az összeomlás előtt. És ezt sorolhatnám a végtelenségig...


Ha vannak vágyaink, ahhoz elsőként mindig azt kapjuk, amire szükségünk van, hogy aztán bevonzhassuk, amire vágyunk. Ez csupán egy felkészítő arra az életre, melyet élni szeretnénk. 


Egy életre, melyben nem a játszma, hanem a szeretet uralkodik. Ahol nem keresztültaposunk egymáson, hanem felsegítjük a másikat, ha elesett. Egy életre, ahol az érzéseim és az őszinteség fontosabb, mint az, hogy jobbnak mutassam magam, mint amilyen vagyok.

Ahol nincs szükségem arra, hogy bántsam a másikat, hogy én többnek érezhessem magam. 

Hiszen békében élek magammal. És aki boldog, az nem fogja bántani a másikat. 

De mindehhez meg kell gyógyítani sérült lelkünket. Így hát legyünk hálásak a nehéz időkért, mert ezek segítenek önmagunkra találni. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések