Gyakorold az elfogadást!




Meggyőződésem, hogy életünk első harmadában családtagjaink a legnagyobb tanítómestereink. Megmutatják a határainkat, és előző életünkből hozott sérüléseinket.

Biztosan te is sokszor mondtad életed során, hogy pont olyan nem szeretnél lenni, mint az édesanyád vagy az édesapád. Majd egyszer csak azon kapod magad, hogy ugyanúgy reagálsz dolgokra, ahogyan ők. Ugyanazokat a szavakat használod. Néha már azt sem tudod, hogy magadra haragudj, vagy rájuk. 

Ahogy egyre tudatosabb leszel, megérted, hogy óriási szükséged volt arra, hogy szüleid tükröt tartsanak eléd. Előző életeidből hozott sérüléseid mutatták meg, amiknek begyógyítását feladatként hoztad magaddal. 


Ők is a múltbéli félelmeiket, fájdalmaikat hordozzák a lelkükben. Ha megérted ezeket, sokkal könnyebb megy az elfogadás. 

A családdal együtt töltött idő pont alkalmas arra, hogy lemérd magadon, hol tartasz a fejlődésben. Figyeld meg, mennyire tolerálod a körülötted lévők viselkedését. Vajon mennyire tudnak kizökkenteni? Ha kibillensz az egyensúlyból, akkor bizony van még munkád magadon az adott területen. 


Ma légy türelmes, és figyeld magad. Fogadd el, hogy egyszer fent, egyszer lent. Az élet már csak ilyen. Azt is fogadd el, ha van még benned ellenállás vagy sérelem a szeretteid felé. Ne hadakozz ellene. Ma fogadd el magad, bárhogy is reagálsz. Fogadd el, ha néha félsz és menekülnél a megoldandó feladatok elől. Fogadd el a benned létező kettősséget. Azt, hogy néha vágysz a szeretetre, mégis eltaszítod a másikat. Vágysz a közelségre, mégis elzárkózol. Továbblépnél, mégsem teszed. Fogadd el mindezt, mert jelenleg ez vagy TE! 


Tiszteld és szeresd az érzéseidet! Légy türelmes magadhoz, mert ha ezt megtanulod, türelmes leszel másokkal szemben is. Ha elfogadod magad, elfogadod a világot, és észre fogod venni, hogy sokkal jobb hely lett, mint amilyen volt.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések

Megjegyzés küldése