Ne engedd, hogy kibillentsenek!




Ha meg akarod őrizni a lelki békédet, akkor ne érdekeljen, ki mit mond. Ne vedd magadra, ha bírálnak, zsarolnak, rosszindulatú megjegyzéseket tesznek rád. Aki kritizál, az képtelen elfogadni saját magát és az életét. 


Van, akinek olyan unalmas, eseménytelen az élete, hogy érdekesebbnek tartja, ha a tiéddel foglalkozik. Ezzel köti le magát, hogy addig se kelljen szembenézni a saját fájdalmaival. Keres valakit, akire rávetítheti saját frusztrációit ahelyett, hogy megkeresné gyökerüket és szembenézne velük. Amit neked mond, tulajdonképpen magáról gondolja. Amit benned kritizál, azt nem tudja elfogadni a saját életében. Képtelen a felelősségvállalásra, így mindig hibást keres. 


Aki próbáld lekicsinyíteni, megalázni, megszégyeníteni másokat (akár szavakkal, akár tettekkel), a tudatlanság egy nagyon alacsony fokán van. Aki ezzel próbál hatalmat, figyelmet szerezni, sosem fogja azt megkapni.


A kérdés csupán az, hogyan kezeled az ilyen helyzeteket. 

Az ember a tetteivel mindig tanít, mutat példát. Hangtalanul tenni a jót, nem felmagasztalva magunkat, ez az igazi emberség. Úgy segíteni, hogy nem várunk cserébe semmit... Adni és szeretni, csupán az adás és szeretés öröméért.... Ezért érdemes élni... Ezért érdemes embernek lenni…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések