Válság van az életedben? Dönts!





Minden válsághelyzet arra hívja fel az ember figyelmét, hogy ideje új döntéseket hozni. Túlságosan elkényelmesedtünk, vagy egész egyszerűen visszatartanak bennünket a félelmeink attól, hogy továbblépjünk. Beleragadtunk egy helyzetbe, pedig életünk szeretne tovább haladni sorsfeladataink felé.


Sokszor éreztük már, hogy jelen helyzetünk kényelmetlen számunkra. Boldogtalanok voltunk, ám nem igazán tudtuk megfogalmazni az okát. Talán a politikát, a szüleinket vagy éppen a párkapcsolatunkat hibáztattuk, amiért nem tudtunk kiteljesedni. 


Az utóbbi években érezhetjük, hogy a válság az egész Földet érinti. De vajon hogyan teremthetünk rendet egy hatalmas méretűre nőtt káoszban?


Kurt Tepperwein így fogalmazta: "Ha rendet akarsz tenni az országodban, rendet kell tenned a tartományokban. Ha rendet akarsz tenni a tartományokban, rendet kell tenned a városokban. Ha rendet akarsz tenni a városokban, rendet kell tenned a családokban is. Ha rendet akarsz tenni a családokban, rendet kell tenned a saját családodban is. Ha rendet akarsz tenni a saját családodban, rendet kell tenned önnön magadban is."


A világ változása mindig az "ÉN" változásommal kezdődik. A krízisek tökéletes iránymutatók, láthatóvá teszik a megoldandó feladatokat.


Ilyenkor érdemes elgondolkodnunk, mit akar üzenni nekünk az Univerzum. Miért találtuk magunkat pont ebben a helyzetben? Biztos, hogy megfelelően mértük fel a saját életünket? Biztos, hogy reálisan látjuk, ami történik? 


Ismét Tepperwein szavait idézem: "Olyan ez, mint a mókuskerék. Nekilódulunk, és úgy érezzük, hogy előrehaladunk. Egyfolytában lépdelünk a helyes irányba - egyszerre azonban rá kell döbbennünk, hogy körben (vagyis egy helyben) jártunk. Lehet, hogy állást változtattunk, új feladatot vállaltunk, amellyel karrierünket építgetjük, mégis egyszerre a régi, jól ismert helyzetben találjuk magunkat. Ebből azt láthatjuk, hogy hiába változtattunk munkát, állást és emberi környezetet, a tudatunkat nem változtattuk meg. Választásunk ugyanaz maradt, hiszen mint választók, mi is ugyanazok maradtunk, így aztán előbbre sem juthatunk, mivel a külső körülmények megváltoztatásának eredete a bensőnkben nyugszik. Ha ott bent semmi sem változik, nehezen változhatna meg bármi is kifelé. Az ilyen körforgás pedig mindig azt mutatja, hogy a legutóbbi "órákon" nem tanultuk meg tisztességesen a "leckénket", és ezért újra ugyanazzal kell foglalkoznunk."


Mindaddig, míg önmagunkon nem változtatunk, a világunk ugyanolyan marad. Kérdezzük meg magunktól, hogy mik azok a folyamatosan visszatérő helyzetek, amik miatt válságos helyzetbe kerültem? Majd kövessük vissza az idő vonalán, hogy mikor és hol bukkantak fel ezek a helyzetek? És mi az, amit meg akartak tanítani nekem?


Ne feledd, a felismerés már fél siker. Azt jelzi, hogy elindultál a gyógyulás útján. A cselekvés pedig képes mindent megváltoztatni. Megoldja a krízist, visszaadja az önbecsülésed és visszaterel életed útjára. A felismerés sokszor kevés. Ha ehhez nem társul cselekvés, nem következik be változás sem.


Minden rajtad múlik. Változás csak akkor következik be, ha van bátorságod szembe nézni önmagaddal, felismered a feladatokat, és nekiállsz cselekedni.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések