Szabadulás a lélek útvesztőjéből




Erőteljes változásban van az egész világ, és ezzel együtt mi, emberek is. Fizikailag és lelkileg is. A legtöbben harmóniára vágynak, mégis egyre nyugtalanabbak. Az emberek feszültek, nem figyelnek egymásra. Mindenkinek bőven akad megoldandó feladata. Az élet kiélezi ezeket a helyzeteket, hogy mindenáron megkeressük végre a megoldásokat. Néha kétségbeesünk a sok feladat láttán, és olyan őrültségekre vagyunk képesek, hogy mi magunk sem értjük. Nem tudjuk, honnan jön fel bennünk ennyi indulat. Kezdenek kiszabadulni a mélyen elfojtott érzések. Minden felszínre jön, amivel eddig nem akartunk szembe nézni. Amiről nem vettünk eddig tudomást, megmutatja magát. 


Ha vannak gyógyításra vagy elfogadásra váró családi kapcsolataink,  most méginkább láthatóvá válnak. De elég megfigyelnünk a jelen helyzetünket ahhoz, hogy tudjuk, az elfogadás milyen mértékben van jelen a szüleink felé. Ha nincs jelen a bőség az életünkben, ha nem boldogulunk a karrierünkben, vagy úgy érezzük, hogy blokkolva van a teremtő erőnk, akkor kérdezzük meg magunktól, mennyire tudjuk elfogadni az édesapánkat. Ha bezártuk magunkat érzelmileg és nem boldogulunk a párkapcsolatunkban, vagy esetleg magányos a lelkünk, akkor vizsgáljuk meg, milyen a viszonyunk az édesanyánkkal. 

Ez nem azt jelenti, hogy mindenáron magunkra erőszakoljuk, hogy szeressük őket, csupán elfogadjuk a tényt, hogy ők a szüleink, hálásak tudunk lenni nekik az életünkért, és nem utasítjuk el őket. 


Ha ezt hajlandóak vagyunk megtenni, erőteljes javulás következhet be életünk bizonyos területein. 


Az emberek fizikai állapota rendkívül gyorsan képes most változni, lelki állapotuknak megfelelően. Ha rendezzük érzelmeinket, ha nem utasítjuk el a változást, ha kialakítunk új szokásokat és megfelelő tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket, akkor a test nagyon gyorsan képes meggyógyítani önmagát a probléma súlyosságától függetlenül. De ehhez feltétlenül fel kell ismerni a változás fontosságát. 


Ezen időszak rendeltetése főként az, hogy döntsünk! Ne halogassunk tovább! Főleg azokból a helyzetekből akarnak kimozdítani bennünket, melyekbe beleragadtunk évekkel ezelőtt. 


Na várjunk semmire, senkire, ne állítsuk meg az életünket. Mert az idő csak halad, egyre sebesebben. Ha boldogtalan vagy, végre lépj tovább, mert lassan a pofonok már elviselhetetlenek lesznek. 

Ha enervált vagy, akkor ideje változtatni. Táplálkozz egészségesebben, mozogj rendszeresen, tölts több időt a szabadban, és foglalkozz a lelkeddel.


Itt az idő, hogy meghozd azt a döntést, hogy kisöpörsz mindent, ami visszahúz az úton. Hogy nem engeded, hogy mások határozzák meg azt, hogyan érzed magad. Ne érdekeljen senkinek a véleménye. Az életedért csak te felelsz!


A bántó emberek tükröt tartanak eléd, ezzel is mutatva, hogy bántod saját magad. Nem adhatnak mást, csak ami ott van a lelkükben. 

A tudatos ember nem tesz olyat, amit nem szeretné, ha vele tennének


Sok szívben születik meg az összetartozás érzésének igénye. Aki eddig menekült a kötődések elől, most egyre inkább stabilitásra és szeretetre vágyik. Elkezdenek ráérezni ennek jelentőségére és fontosságára. Az, hogy mennyire képes az ember szeretetet adni és befogadni, a lélek érettségi szintjét mutatja.


A világban lévő káosz helyzet pont megfelelő arra, hogy az értékrendek a megfelelő irányba billenjenek. Amikor látunk nálunk sokkal "rosszabb" sorsú embereket, akkor rájövünk, milyen szerencsések vagyunk. Tudunk hálásak lenni azért, ami van. Akinek van fedél a feje felett, és minden nap étel a tányérján, az sokkal jobban él, mint az emberiség fele. Ha tudod értékelni azt, amid van, egyre több olyan dolgot vonzol, amiért hálás lehetsz. 


Ha mi magunk a jelenre figyelünk, ha tudunk hálásak lenni, akkor a mi kis környezetünkben harmónia lesz. Ha mindenki ezt tenné, az egész Földön béke lenne. De minden a mi változásunkkal kezdődik. 

Ha a káoszra fordítjuk a figyelmünket, azzal csak tápláljuk és erősítjük. Jelenleg ezt csinálja az emberek többsége, ezért növekszik a zűrzavar. Ne adjunk ennek energiát. Akármennyire is hiszik az emberek, hogy ez nem így van, rajtunk is múlik az ország sorsa... a bolygó sorsa... Csak akkor tudjuk felemelni, ha gondolatainkat és önmagunkat felemeljük.

Örömteli, tehermentes napokat kívánok nektek! 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html








Megjegyzések