Learatni, amit elvetettél




Ha tudni szeretnéd, mi minden fog történni veled a jövőben, figyeld meg a jelen gondolataidat és tetteidet. Ezek alapján születnek az érzéseid, amivel magokat vetsz el, és ezek bizony kivétel nélkül mind ki fognak kelni a jövőben.  


Ha folyton bántod, kritizálod magad, akkor olyan embereket vonzol magadhoz, akik méginkább megerősítenek hitedben, vagyis ők is becsmérelnek majd. Ezt nevezik az “önmagát beteljesítő jóslat”nak. 


Érdemes tudatosítanod magadban, hogy soha nem azt vonzod, amit szeretné, hanem azt, amilyen érzéseid vannak önmagad felé. 


Tehát elsőként foglalkozz az érzelmeid rendezésével. Vajon miért hiszed még mindig, hogy kevesebbet érdemelsz, mint bárki más? Miért hiszed, hogy nem vagy méltó a boldogságra? 


A gyógyulás mindig azzal kezdődik, hogy megváltoztatod az önmagadhoz fűződő viszonyod. Teljesen mindegy, honnan jöttél és mi történt a múltban, te a legjobbat érdemled mindenből. Akkor is, ha nehéz gyermekkorod volt. Akkor is, ha elhagytak, becsaptak, megaláztak, és elhitették veled, hogy nem sokat érsz. 


Ha hagyod, hogy érzelmileg befolyásoljon az, amit mások tesznek vagy mondanak, akkor sajnos ezek szerint fogod leélni az életed. 


Ha eldöntöd, hogy felelősséget vállalsz, és tudatos teremtője leszel az életednek, akkor nem lesz kit hibáztatnod. Tudni fogod, hogy hatalmadban áll változtatni bármin. Az életed csodálatos lesz, ha kilépsz az áldozat szerepből. 

A legnagylelkűbb viselkedés, ha önmagunkért vállalunk felelősséget – a gondolatainkért, az érzelmeinkért, a vágyainkért, a szükségleteinkért. Az a legjótékonyabb cselekedet, ha hűek vagyunk magunkhoz, és hagyjuk, hogy mások is felelősséget vállalhassanak önmagukért.


Fogalmazd meg, mi mindent szeretnél elérni a jövőben. A célok jelölik ki az irányt. Erőteljes energiákat hoznak működésbe, és elkezdnek megtörténni a “csodák”. Ha tudod, mit akarsz és kitartóan mész az úton, az Univerzum is segíteni fog valóra váltani az álmaidat. De ha bizonytalan vagy és hagyod, hogy befolyásoljanak, akkor a történések is bizonytalanok lesznek. 


Biztosan lesznek olyan események, amiket nem tudsz irányítani. Ez nem baj. Néha kellemes meglepetést okoznak, néha pedig kellemetlent. Ez mind hozzátartozik a fejlődésedhez.


Ha célokat tűzöl ki, kezedbe veszed életed irányítását. A tudatos ember saját maga alakítja sorsát, de elfogadja a hirtelen, váratlan eseményeket is. Ezek nem bizonytalanítják el, hiszen tudja, hogy minden okkal történik. Tudja, hogy a feladatok megoldása közelebb viszi álmaihoz.


Ha te is így teszel, életed maga lesz a csoda.


Kellemes és örömteli felismeréseket kívánok!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések