Mondd el, amit érzel...



Szeretnélek bíztatni, hogy mondd el, amit érzel… Ami ott feszít belül évek óta. Aminek a terhét oly régóta cipeled. Őszintének lenni sohasem bűn, ezt ne feledd! 


Ezzel nem arra kérlek, hogy bírálj vagy minősíts bárkit. Nem arra kérlek, hogy öntsd rá a másikra minden frusztrációdat. Nem arra kérlek, hogy érzéketlenül vágd hozzá minden sérelmedet. Meg kell tanulni a szeretet nyelvén kommunikálni, hogy ne göngyöljük tovább a karmát, hanem képesek legyünk elengedni a múltat. 


Arra szeretnélek bíztatni, hogy oszd meg a másikkal a legbensőségesebb érzéseid… Azokat, amiket sosem mertél. Talán féltél attól, hogy kinevetnek, vagy szavaid süket fülekre találnak. 

De nézd most a helyzetet a másik szemszögéből. Ha nem mondod, talán sosem fogja tudni, hogyan érzel. Sosem fogja tudni, ha valami neked nem jó. Sosem fogja tudni, amit tudnia kellene, hogy megfelelő döntéseket tudjon hozni kettőtökkel kapcsolatban. 

Ne feledd, hogy egy mondat, egy szó, megváltoztathatja egész életedet. Sőt, a másik emberét is. 


Nem tudhatod, hogy akinek próbálsz valamit elmondani, vajon nem erre vár hónapok óta? Lehet, hogy évek teltek el,  azóta, mióta magadban tartod ezt az információt. Lehet, hogy már régen felszabadíthattad volna mindkettőtöket. 


Az érzéseinket megosztani valóságos csoda. Építi mindkettőtök lelket. Ha önértékelésedben elég erős vagy, nem fog elbizonytalanítani a másik ember reakciója. De a lelked megkönnyebbül tőle.


Igen, tudom, vannak emberek, akik nem tudnak mit kezdeni a szeretettel. De bármennyire rideg is a világ, egy őszinte szó, egy tiszta szívű vallomás felmelegíti a jégbe fagyott  szíveket is. 

Ha valaki azt érzi, feltételek nélkül szeretik, elfogadják, az az ember előbb-utóbb megnyitja a szívét és törekszik jobbá válni. 


Számtalanszor jutsz majd eszébe hideg éjszakákon, s talán a szereteted ad majd számára reményt. 


Ne feledd! Ha jön az érzés, hogy kimondd, amit érzel, ne késlekedj, mert lehet, hogy az élet nem fogja újra megteremteni annak a lehetőségét, hogy megtedd! És talán megváltozik tőle mindkettőtök élete örökre… 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html








Megjegyzések

Megjegyzés küldése